Kone Mara släpper ny musik

Bild: Sofia Hjortberg
hero
  • START
  • ARTIKLAR
  • KONE MARA SLÄPPER SINGELN ‘BUBBLE’ TILLSAMMANS MED DEBUT EP:N ‘NOMAD’

16 MARS, 2022

Kone Mara släpper singeln ‘Bubble’ tillsammans med debut EP:n ‘Nomad’

De svenska nykomlingarna, indierock-bandet Kone Mara, släpper sin debut EP ‘Nomad’ idag, 10:e mars. EP:n speglar kärlekens och sökandets olika skeden. Den är gjord utifrån både fantasi och vardag och låtarna agerar skildringar av livet genom hemlängtan, flykt, lycka och hjärtesorg. ‘Nomad’ är ämnad att vara en resa genom olika platser och upplevelser, hur det är att vara människa i ständig rörelse både framåt och bakåt.

Lyssna här!

“Nomad tog form under förra våren, en inspirerande studio-period där låtarna blev till en efter en. Det blev en tid för experimenterande och sökande. Vi la mycket tid på varje ljud, melodi och textrad och har verkligen nördat ner oss i vår egna musikaliska värld. Vår mixare Simon Nordberg som delat resan med oss har nästan blivit som en fjärde medlem i bandet. Det har varit lyxigt att inte behöva stressa något, och resultatet blev en debut som vi känner oss stolta över som band.”

Kone Mara debuterade förra sommaren, med romantiska ‘The Ordinary Place’, som sedan följdes upp med drömmiga ‘Highway 1’ och kärleksballaden ‘Will You Live’. Låtarna plockades upp av Spotifys Fresh Finds, DN Kultur, Popmani, GAFFA och HYMN. Debuten följdes upp av tre utsålda spelningar i Stockholm; Sofar Stockholm, Nomad och en headline på Södra Teatern, vilket måste anses unikt för ett band som endast släppt en singel vid tillfället.

Nomad’ består av de tre tidigare släppta låtarna, tillsammans med nya låtarna ‘Bubble’ och ‘Brick By Brick’. EP:n öppnas kraftfullt med ‘Brick By Brick’s dramatiska synthar och melankoliska sång. Huvudspåret ‘Bubble’ tillhandahåller Kone Maras karakteristiskt drömmiga och svävande ljudbild, ackomponjerad av fylliga synt-har, drivande trummor och Idas mjuka röst.

Kone Mara säger att; “idén kring Bubble är fenomenet att isolera sig i sin egen värld som ett sätt att fly undan smärtsamma saker. Att bubblan man lever i är en trygg liten värld man skapat för sig själv”. Tillsammans bildar de fem låtarna en retrodoftande psykedeliskt indie rock EP i världsklass.

Kone Mara består av Ida Rehnberg, Christoffer Zetterlund och Gustav Mejhammar. Tre kreativa själar som varit aktuella i flera olika projekt tidigare, men av en slump fann varandra i konsten. Inspirationen hämtas från film, konst, dikter, drömmar, minnen och vikten läggs vid att berätta historier som människor kan relatera till.

Track list:
1. Brick By Brick
2. The Ordinary Place
3. Highway 1
4. Bubble
5. Will You Live

 

Foto: Gustaf Johansson

Kurser

Läs mer om våra olika kurser och workshops här. 

 

Till kurserna

Öppet Hus

Vill du lära dig mer om oss och våra utbildningar? Läs mer och anmäl dig här.

 

Till öppet hus

;
Din varukorg (0)

Total: $98.00

Checkout