10 Gratis Plug-ins

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

Om du letar tillräkligt noga så kommer du snart märka att det finns en mängd plugins som är otroligt kompetenta och som är, förvånande nog, helt gratis! Det finns många hemsidor för ljudnördar som är duktiga på att skicka ut annonsbrev om nya erbjudanden och i vissa fall så kommer det gratisebjudanden. Att cracka plugins som är illegalt nedladdade är ej att rekommendera. Framförallt pga det mest uppenbara- att det är fel, men också för att det i sin tur gör din dator slö och ofta får ditt DAW att crasha. Här nedan kommer därför tipsa om 10 stycken gratis plugins för dig med mindre budget.

TDR Kotelnikov

Kotelnikov_1-e1445376597377

Med denna kraftfulla lilla kompressor kan du manipulera det dynamiska omfånget av ditt spår som en chef. Kotelnikov har en snabb, men naturligt klingande kompression. Du kan helt enkelt pressa dina trummor eller din sång rejält med denna rackare. Den är även bra att ha i en mastringskedja.

http://www.tokyodawn.net/tdr-kotelnikov/

TAL-Chorus

Chorus

Ett grymt chorus som överträffar exempelvis logics med hästlängder!

Du har möjlighet att köra single mode eller dual mode, och det kan göra vilken synth som helst att låta fräsigare. En must-have!

https://tal-software.com/products/tal-chorus-lx

TAL-Reverb-4

tal-reverb-4

Med TAL-Reverb-4 kan du skapa modulerade vintage-reverb eller väldigt diffusa soundscapes, och detta reverb kan passa på nästan vilket ljud som helst. Bara att prova på!

https://tal-software.com/products/tal-reverb-4

Slate Digital Revival

revival-1

Denna superenkla återskapade vintage-plugg är helt klart ett måste för dig som vill fejka fram lite analog värme i din låt! Med endast två rattar kan du få ditt digitala sound lite äldre.

http://www.slatedigital.com/products/revival/

 

Klanghelm IVGI- Saturation & Distortion

IVGI

En grym dist-plugg som även ger analogt brum och brus. Riktigt fet rackare, och man kan prova den på vilket instrument som helst!

http://klanghelm.com/contents/products/IVGI/IVGI.php

U-HE Podloski

U-HE

En fet virtuell synt med en knasig “zebra style” funktion på sequencern. Kommer med coola delay och chorus-effekter.

https://www.u-he.com/cms/podolski

The Mucoder Hypercyclic

Mocoder

Denna plugg är extremt rolig! Arpeggiatorn i den tillåter dig att skjuta till en stor näve kaos i ditt sound. Skaparna säger själva att den är grym för att “mangla” midi ackord, så varför inte prova?

http://www.mucoder.net/en/hypercyclic/

Ohmforce: Frohmage

Frohmage

Låt inte namnet lura dig, den här pluggen är ett extremt kraftigt verktyg som ger ditt sound värme och smuts! Sen ser pluggen ut som en stor ost vilket gör den roligare att jobba med.

https://www.ohmforce.com/ViewProduct.do?p=Frohmage

Sinevibes: Atom

Atom

Atom av Sinevibes är galet enkel att använda, den är också enkel att överblicka och är lite mindra överväldigande än andra pluggar. Ett riktigt sjukt filter helt enkelt!

http://www.sinevib.es/atom/

Boz digital labs panipulator

Panipulator--e1445377009271

Riktigt ball plugin som formar ditt ljud utefter hur det hade låtit i exempelvis en bil, eller i en hiss eller i ett badrum. Är man kreativ kan man hitta mängder av användningsområden!

http://www.bozdigitallabs.com/product/panipulator/


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO

Share
Native Instruments Komplete 11

Native Instruments Komplete 11

Native Instruments har meddelat att Komplete 11 kommer att släppas den 1 september 2016 Vid sidan av Komplete 11 och Komplete 11 Ultimate kommer det en version som heter Komplete 11 Select. Den ska fungera som en start in i Komplete världen. Select kommer med 11 syntar, inklusive Monark och Massive, på ett USB-minne som innehåller mer

4 Bra Vocoders som du bör känna till!

4 Bra Vocoders som du bör känna till!

Vocoder är den klassiska robotröst som ofta används för att få till en spacead effekt i science fiction-filmer, men också såklart i låtar för att skapa coola röster. Det är dock inte alltid lätt att hitta bra vocoders, så vi har samlat ihop våra favoriter för att ge dig en liten hjälp i vocoder-djungeln.   Image-Line Vocodex

Multikompressor i Ableton Live

Multikompressor i Ableton Live

Ett bra knep för att kunna bearbeta olika frekvenser i samma ljud är att använda Abletons multibandskompressor. Gör så här: 1. Lägg en multibands kompressor på t.ex din bas 2. Tryck cmd+G (Mac) på kompressorn och gruppera. 3. Dubblera basen i gruppen (cmd+D). Du har nu två baser istället för en. 4. Döp kanalerna så