10 Gratis Plug-ins

Om du letar tillräkligt noga så kommer du snart märka att det finns en mängd plugins som är otroligt kompetenta och som är, förvånande nog, helt gratis! Det finns många hemsidor för ljudnördar som är duktiga på att skicka ut annonsbrev om nya erbjudanden och i vissa fall så kommer det gratisebjudanden. Att cracka plugins som är illegalt nedladdade är ej att rekommendera. Framförallt pga det mest uppenbara- att det är fel, men också för att det i sin tur gör din dator slö och ofta får ditt DAW att crasha. Här nedan kommer därför tipsa om 10 stycken gratis plugins för dig med mindre budget.

TDR Kotelnikov

Kotelnikov_1-e1445376597377

Med denna kraftfulla lilla kompressor kan du manipulera det dynamiska omfånget av ditt spår som en chef. Kotelnikov har en snabb, men naturligt klingande kompression. Du kan helt enkelt pressa dina trummor eller din sång rejält med denna rackare. Den är även bra att ha i en mastringskedja.

http://www.tokyodawn.net/tdr-kotelnikov/

TAL-Chorus

Chorus

Ett grymt chorus som överträffar exempelvis logics med hästlängder!

Du har möjlighet att köra single mode eller dual mode, och det kan göra vilken synth som helst att låta fräsigare. En must-have!

https://tal-software.com/products/tal-chorus-lx

TAL-Reverb-4

tal-reverb-4

Med TAL-Reverb-4 kan du skapa modulerade vintage-reverb eller väldigt diffusa soundscapes, och detta reverb kan passa på nästan vilket ljud som helst. Bara att prova på!

https://tal-software.com/products/tal-reverb-4

Slate Digital Revival

revival-1

Denna superenkla återskapade vintage-plugg är helt klart ett måste för dig som vill fejka fram lite analog värme i din låt! Med endast två rattar kan du få ditt digitala sound lite äldre.

http://www.slatedigital.com/products/revival/

 

Klanghelm IVGI- Saturation & Distortion

IVGI

En grym dist-plugg som även ger analogt brum och brus. Riktigt fet rackare, och man kan prova den på vilket instrument som helst!

http://klanghelm.com/contents/products/IVGI/IVGI.php

U-HE Podloski

U-HE

En fet virtuell synt med en knasig “zebra style” funktion på sequencern. Kommer med coola delay och chorus-effekter.

https://www.u-he.com/cms/podolski

The Mucoder Hypercyclic

Mocoder

Denna plugg är extremt rolig! Arpeggiatorn i den tillåter dig att skjuta till en stor näve kaos i ditt sound. Skaparna säger själva att den är grym för att “mangla” midi ackord, så varför inte prova?

http://www.mucoder.net/en/hypercyclic/

Ohmforce: Frohmage

Frohmage

Låt inte namnet lura dig, den här pluggen är ett extremt kraftigt verktyg som ger ditt sound värme och smuts! Sen ser pluggen ut som en stor ost vilket gör den roligare att jobba med.

https://www.ohmforce.com/ViewProduct.do?p=Frohmage

Sinevibes: Atom

Atom

Atom av Sinevibes är galet enkel att använda, den är också enkel att överblicka och är lite mindra överväldigande än andra pluggar. Ett riktigt sjukt filter helt enkelt!

http://www.sinevib.es/atom/

Boz digital labs panipulator

Panipulator--e1445377009271

Riktigt ball plugin som formar ditt ljud utefter hur det hade låtit i exempelvis en bil, eller i en hiss eller i ett badrum. Är man kreativ kan man hitta mängder av användningsområden!

http://www.bozdigitallabs.com/product/panipulator/


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO

Share
5 Saker att tänka på när du spelar in sång

5 Saker att tänka på när du spelar in sång

När du spelar in sång så finns det ett antal saker som du bör tänka på för att få bästa tänkbara resultat. I denna artikeln så kommer vi därför kort att gå igenom lite tips på hur du kan få dina sånginspelningar så bra som möjligt! Popfilter Det är kanske uppenbart för dom flesta men

Idétorka

Idétorka

Alla som jobbar med kreativa yrken har sina dagar då kreativiteten sprudlar och där skapelseprocessen går fortare än en duracellkanin på uppåtstimulansia. Lika säkert kommer dessa människor att uppleva dagar då de kreativa hjulen står still, och allt runtomkring förmodligen känns trist och inspirationslöst. Om, eller snarare när, detta händer dig så finns det sätt

Få dina trummor att POPPA!

Få dina trummor att POPPA!

Hur trummorna låter och spelar i en produktion är lika viktigt som hur sångmelodin går i en låt. Soundet på dina trummor är ett av de främst bärande elementen i din produktion och är värt att lägga tid och kärlek på. Eftersom det kan vara svårt för många att spela in ett helt uppmickat trumset