10 grymma Kontaktbibliotek !

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

Samplingtekniken må vara en gammal uppfinning, men den är ständigt under utveckling och idag är möjligheterna att återskapa ljudet av riktiga instrument oändliga i musikproduktionsteknik. En oerhört användbar (virtuell) sampler är Native Instruments ”Kontakt”. Likt Logics ESX24 kan man både sampla själv och hitta färdigsamplade ljud, men om du planerar att köpa en ny plugin och ännu inte skaffat Kontakt, bör du verkligen köpa den samt kolla in följande samplingsbibliotek som man kan köpa separat.

Session Horns Pro

Session Horns pro

Avancerad men verklighetstrogen. Extremt bra bleckblås instrument som du med lite key switch skills kan få att låta riktigt verkliga. Den har Trumpet, Valthorn, Saxofon (Alt + Tenor) och trombon. Du kan både sätta ihop alla dessa, likt storband – brass och även använda ett instrument solo. *OBS! Detta bibliotek är ganska stort och tar en del processorkraft.

Cirkapris: 2800 kr

Session Strings

????

Grymt, lättanvänt stråkbibliotek med många ljudvariationer. Om du inte har ett stråkbibliotek än så bör du verkligen skaffa session strings. I detta bibliotek har du alla de klassiska stråkljuden (Legato, Staccato, Tremolo etc.), och de har även lagt in “scopes” och “falls” (vilket är grymt för disco-stråkar).

Cirkapris: 900 kr

Dammage

????

????

Klockrent trumbibliotek med extremt feta ljud. Det är dock knöligt att ratta om varje ljud, men det lär du ändå inte vilja göra. I dammage har du även några riktigt bra effekter såsom lo-fi dist, saturation och stora katedral-reverb.

Cirkapris: 2800 kr

Kinetik Metal

????

????

Långsamt ringande klockljud och metalliska toner syntiserade till en häftig plugg med många modulationsmöjligheter och presets. Skapar stark ambience, nästan oavsett vad du använder den i.

Cirkapris: 900 kr

Rickenbacker Bass

Rickenbacker bass

Baspluggen du måste ha. Ibland hittar man på ett basriff som kräver en oerhört skicklig basist, då kan det vara trevligt att ha en tillgänglig 24/7. Rickenbacker Bass låter riktigt bra och kan användas både som att härma riktig bas, dubba inspelad bas, och även helt enkelt användas som ett fett baselement i dina låtar.

Cirkapris: 900 kr

The Maverick

The Maverick

The Maverick är en av de bättre virtuella flyglarna. Den har ett flertal ljudmöjligheter; exempelvis öppet, halvöppet eller stängt lock men utan att behöva göra någon större förändring av ljudet låter den riktigt bra.

Cirkapris: 900 kr

Exhale

REV

Exhale är ett bibliotek av riktigt coola samplade röster som du får syntiga ljud av. Bra för att skapa lite edge och ambience. Och den är också värd att använda istället för att köra på en vanlig pad.

Cirkapris: 2000 kr

Vintage Organs

????

Klassiska orgelljud. Riktigt värdefull, dels för att du kan ratta fram unika orgelljud på den, men också för att den har nästan lika många färdiga presets som låter riktigt bra från början.

Cirkapris: 900 kr

Scarbee Vintage Keys

Scarbee Vintage Keys

Keys-plugg som återspeglar klassiska gamla elpianon. Den låter bra från början så man behöver inte ratta så mycket med ljuden. Däremot har den några riktigt vackra effekter såsom Chorus, wahwah och dist.

Cirkapris: 1400 kr

Abbey Roads 60s Drummer

????

????

Trumbibliotek som är perfekt att dubba ditt pop-kit med. I synnerhet är dess hihat en favorit. Den har inte så många typer av ljud, men vill man få in en akustisk känsla i ett samplebaserat trumpaket så är denna ett säkert kort.

Cirkapris: 900 kr


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
5 Grymma mikrofoner du ska ha koll på!

5 Grymma mikrofoner du ska ha koll på!

Att köpa en mikrofon är inte alltid det lättaste beslutet. För det första finns det flera hundra olika modeller att välja mellan, och för det andra kostar det allt ifrån några hundrallapar till fler tusenlappar än man kan räkna till. Det som är viktigt att tänka på när man köper mikrofoner är att det endast

5 Grymma Mastringspluggar att ha koll på

5 Grymma Mastringspluggar att ha koll på

När du ska presentera musik för olika människor så kan intrycket folk får av musiken vara väldigt beroende av hur själva tracket låter! Därför brukar folk som producerar demos idag alltid lägga egna mastringskedjor på sin output för att se till att demon låter så fet som möjligt! Nedan så tänkte vi lista lite olika

Tips på 5 Reverb Plugins

Tips på 5 Reverb Plugins

Reverb är kanske en av dom absolut vanligaste effekterna som används i populär musik idag. Det är en otroligt användbar och bred typ av effekt som fungerar på allt från sång till syntar. Det finns oändligt många tillverkare av Reverb plugins idag, så vi bestämde oss för att lista våra 5 favoriter nedan! Valhalla Room Detta må vara