10 Saker du kanske inte visste om Daft Punk

Franska robotgruppen Daft Punk gör ännu en gång rubriker efter att ha visat vad de går för  på Grammygalan. Medan Thomas Bangalter och Guy-Manuel De Homem-Cristo har fått  mycket ljus på sig i pressen så känns det ändå som att det finns några fun facts om Daft Punk som ännu inte kommit ut, så här kommer en lista på 10 saker om Daft Punk som ni antagligen inte hade en aning om.

 

1. Deras första spelning i USA var på en festival under Memorial Day 1996, ute på ett blött och lerigt fält i Wisconsin. Guy-Manuel De Homem-Cristo talade ut om denna händelse för Stop Smiling Magazine under år 2007, “vi var två 20-åriga ungar, och jag tyckte att det verkligen var den bästa festivalen vi någonsin gjort, den var inte stor men den var ute i skogen, i naturen långt utanför staden. Technomusik var känt i Chicago och Detroit men inte som den är nu. Det känns fortfarande som ett speciellt ögonblick, och människor går fortfarande in på YouTube och kollar på videos från den kvällen – det var ren energi.”

daft-punk-unga

 

2. Paul Williams, en av medarbetarna på Random Access Memories, som höll tal i Daft Punks plats på Grammygalan 2014. Långt innan han träffade robotduon skrev han The Muppet Movie’s Oscarnominerade signaturmelodi “The Rainbow Connection”

daft-punk-2

 

3. Deras enda #tbt någonsin, är tryckt på albumet “Homework”, där Thomas Bangalter och Guy-Manuel De Homem-Cristo kan ses som små barn.

daft-punk-3

 

4. Enligt Pharrell Williams, kunde David Bowie ha varit sångaren i Daft Punks “Loose Yourself To Dance.” I en intervju med Vibe sa Williams “för mig låter det inte alls som en Bowie låt, men jag känner att han hade älskat denna låten och han faktiskt skulle ha kunnat sjunga den”.

daft-punk-4

 

5. Innan 2014, på Daft Punks senaste Grammysuppträdande överraskade de med att framföra ett samarbete med Kanye West och hans låt “Stronger” som samplat Daft Punks ”Harder, Better, Faster, Stronger” I en intervju med Guy-Manuel de Homem-Christo under 2008 berättade han att uppträdandet på Grammysgalan verkligen var ett samarbete mellan Daft Punk och Kanye West, det hade gjort allt hand i hand. De samarbetade igen år 2013 när Daft Punk co-producerade fyra låtar från Kanye Wests album ”Yeezus.”

 

6. År 2001 medverkade Daft Punk i en Gapreklam dansandes med skådespelaren Juliette Lewis till låten “Digital Love”

 

7. Daft Punks animerade musikvideos till “One More Time”, “Aerodynamic” och “Digital Love” var en del av en serie berättelser som skapats av japanska animelegenden Leiji Matsumoto. Videon till “Harder, Better, Faster, Stronger” var också animerad och regisserad av Kazuhisa Takenouchi under uppsikt av Leiji Matsumoto.

 

8. Daft Punk har inte låtit sina ansikten fotograferas sedan maj 2006. I en intervju med Rolling Stones Magazine år 2013 förklarade Thomas Bangalter att de är intresserade utav gränsen mellan det påhittade och verkligheten och att skapa fiktiva personligheter som ska finnas i det verkliga livet. Guy-Manuel de Homem-Christo fortsätter då med att förklara att de är inte modeller eller artister, det skulle inte vara roligt för mänskligheten att se deras riktiga ansiktsdrag, men robotarna är spännande för människor.

daft-punk-5

 

9. Robotduon har talat framför kamera innan. Under år 2008 framträdde de i en reklamfilm för Cartoon Network där de gör reklam för ett Daft Punk block av animerade filmer på showen Toonami.

 

10. Daft Punk förstår sig inte på den aktuella dansmusiken. I en intervju med NME publicerad 15 maj 2013 säger Guy-Manuel de Homem-Christo “jag vet inte vad EDM är för något, först trodde jag det var en artist, en DJ som kallade sig EDM”.

daft-punk-6

 

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
11 sätt att optimera din Soundcloud Profil

11 sätt att optimera din Soundcloud Profil

Som artist och producent idag är det inte direkt en ovanlighet att ha ett soundcloud konto för att få ut sin musik till det offentliga. Vi har listat 11 viktiga punkter att tänka på för att maximera marknadsföring och varumärke på din soundcloud sida. Första intrycket Första intrycket – Din profilbild är det första folk

Varför vi rekommenderar Logic Pro X (DEL 1/3)

Varför vi rekommenderar Logic Pro X (DEL 1/3)

Det finns många olika DAW att gå till idag och det kan vara svårt att välja vilket som är bäst när man precis håller på att börja lära sig producera. Vi på AP rekommenderar dig Logic Pro X som utgångspunkt. Nedan kommer vi ge dig lite anledningar till varför du borde välja Logic som ditt

Vem är Brodinski?

Vem är Brodinski?

Brodinksi har under tre år smält ihop electro med Hip Hop och techno och därigenom skapat något speciellt, som vi på AP Academy verkligen diggar! Hemligheten bakom hans sound ligger i deras familjer. “En dag berättade min pappa för mig att det fanns några människor i världen som aldrig lyssnat på musik, någonsin. Han berättade