11 Tips för att optimera din Soundcloud

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

Soundcloud är inte bara en portal där du kan ladda upp din musik, det är en portal där du kan marknadsföra dig.

De flesta artisterna och producenterna tror att de bara kan posta en random bild med sin låt och sedan vara klara så, men det finns definitivt ett mycket mer optimalt sätt att få din Soundcloud att se mer professionell ut och därefter bygga på ditt varumärke.

 

1. Få följare för downloads

Detta är ett av de mest växande hacken just nu för att bygga upp ett bra flöde med followers på sin Soundcloud. Istället för att bara ge ut din musik gratis, använd en tredje part, som exempelvis Hypeddit, för att byta Soundcloud followers för gratis downloads. Artister som San Holo & Smile har använt sig av denna metoden för att få deras projekt att växa i otroliga mängder!

 

 

2. Använd Emojis i ditt användarnamn

Detta är ett lite annorlunda trick som faktiskt kan vara mycket givande.

Soundcloud tilllåter dig nu att använda iögonfallande emojis i ditt användarnamn. Detta hjälper dina tracks att sticka ut ur mängden i människors newsfeed. Och det bästa är att det finns massor att välja bland!

 

3. Enkel profilbeskrivning

Det finns så många artister och producenter som skriver alldeles för långa beskrivningar om sina projekt.

Det är svårt nog att hålla fast någons uppmärksamhet så länge att de hinner läsa ditt tweet, mycket svårare att då hålla människors uppmärksamhet så länge att de hinner läsa din oändliga beskrivning av din låt. De bästa beskrivningarna är personliga men fortfarande KORTA, har några länkar till sociala medier och en email-adress.

simple-2

 

 

 

4. Bakgrundsbild och Profilbild

Detta är valbart men det kan verkligen ge din profil en kreativ och professionell look. Artister som Gallant och Slow Magic har bra exempel på detta. Detta är ett bra sätt att förbättra din image och ditt varumärke.

gallant

slow-magic

 

 

 

5. Svara på alla kommentarer

Det är kul hur vissa artister inte ens bryr sig om att visa kärlek till alla som tar sig tid och lyssnar på deras låtar. När någon lämnar en kommentar är det verkligen den perfekta timingen att engagera dig i dina lyssnare. Du kan ta 15 sekunder av ditt liv och bara enkelt skriva “ tack” tillbaka, det kommer göra stor skillnad i den människans dag. Har du någonsin varit med om att en artist har retweetat eller svarat på din kommentar förut? Det känns pretty good, spelar ingen roll hur stora de är. (Plus att det fyller ut kommentarfälten och får din låt att se populärare ut, socialt bevis räknas.)

 

6. Gör ett till konto

Denna strategin har gjorts av många artister och producenter out there. Du kan starta ett till konto på Soundcloud som du bygger följare på. De här kontot kan du enkelt använda till att reposta bra musik. Du kan styra den som en liten musikblogg på Soundcloud. På detta sättet kan du reposta din musik på fler ställen.

 

 

7. Hitta andra Soundcloudkonton som repostar musik.

Nu för tiden finns det hundratals Soundcloudkonton som bara repostar andra människors musik. Och gissa vad? Många av dem har bra många followers. Du borde göra en lång lista med de här profilerna och skicka dem alla meddelanden så fort du släppt något nytt. Fråga dem om de skulle kunna reposta din musik. Att repostas av bara någon eller några av dessa konton kan ge dig 10K mer hits på din musik!

Dealer de Musique är ett bra exempel.

 

 

 

8. Skaffa Pro Account

Soundcloud Pro Account kommer ge dig tillgång till analyser om din publik. Detta kommer vara mycket hjälpsamt när det gäller marknadsföringen av dina projekt i framtiden. Plus att hålla koll är väldigt viktigt, för du vill ju se till att de låtar du vill kommer ut till din publik. (Det är viktigt, då du borde reposta andras musik men du vill inte att din egna musik försvinner i din Soundcloud feed.)

soundcloud pro

 

 

 

 

9. Använd Soundcloud-grupper

Detta borde inte vara din huvudsakliga strategi för att få hits och kommentarer, med att använda dig av Soundcloud-grupper kan ge dig ungefär 1000 hits och 10-20 kommentarer. Det ger din musik lite socialt bevis innan du skickar iväg musiken till andra bloggar eller kanaler.

 

soundcloud grupp

 

 

 

10. Använd låtbeskivningar

Låtbeskrivningar är ett bra sätt att prata med din publik. Skriv om hur du skapade låten eller kanske vad som inspirerade dig till att göra den. Du kan till och med göra en shoutout för dig själv där du ber din publik att ladda ned din låt, eller kanske följa dig på Soundcloud. Oavsett vad du berättar för dem i beskrivningen borde du ha något där för de som vill veta mer.

 

11. Reposta annan bra musik förutom din egna

Att engagera dig i mer än din egna musik på Soundcloud är väldigt viktigt. De flesta artisterna har inte en banger redo varje dag i veckan, men du vill fortfarande att fans kommer till din kanal för new stuff. Den enkla lösningen är att reposta andras musik. Välj ut awesome musik som du tror att dina följare skulle gilla. Att skapa värde är viktigare än någonting annat!

 

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Parallel compression

Parallel compression

En kompressor fungerar genom att sänka gainen när signalen når över en viss nivå eller tröskel, och ger ofta intrycket att ljudet blir ”fetare”. Parallell kompression är ett sätt att tjocka till ljudet och samtidigt behålla den dynamiska räckvidden på den ursprungliga signalen. Du duplicerar ditt trumspår (eller vilket annat spår du vill), och därefter

Tip Of The Day – Mono/Stereo

Tip Of The Day – Mono/Stereo

Tip Of The Day! Har du någonsin känt att din produktion saknar bredd? Är det ett ljud som är i mono som du verkligen skulle vilja ha i stereo och addera just bredd? Då ska du kolla på dagens tips där vår instruktör Jamie går igenom hur du med olika tekniker kan få just stereobredd

Hur man gör den klassiska Daft Punk basen

Hur man gör den klassiska Daft Punk basen

Hur gör man den klassiska Daft Punk basen eller French house bas = Det är lätt… öppna en software kanal och välj följande från din channel strip setting – bass, electric bass och sedan bass clash eller en av dessa presets, och med lite tweakande och skruvande så kommer du få till ljudet!   AUDIO PRODUCTION