4 snabba tips för Logic Pro

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

Tips nummer 1:

Vill du ha en snabb sidechain i Logic Pro? Använd Logics egna Tremolo.
Såhär gör du:

1. Lägg Tremolot på kanalen och ratea in till följande inställningar: Rate 1/4 – Symmetri 50% – Smoothing 25 – Phase 0.

2. Tryck sedan på pilen längst ner och vrid Offset till 180°.

3. Nu är du klar, justera hur mycket sidechain du vill ha med ‘Depth’. Ett superenkelt sidechain som fungerar alldeles utmärkt utan några fancy pluggar. Om du sedan sparar den som en preset går det lätt att få fram den tills nästa gång!

 

Tremolo logic pro

 

Tips nummer 2: 

Ni vet väl att man kan sortera sina pluggar i de senaste versionerna av Logic X?

Gå in på preferences/Plug-in Manager, därefter kan ni dra era pluggar ifrån höger till mapparna till vänster. Man kan även göra egna mappar med plus-pilen.

Supersmart om man vill ha alla sina reverb, kompressorer eller synthar på samma ställe i Logic och snabba upp sitt workflow!

 

Logic Pro

 

Tips nummer 3:

Trött i ögen efter ett långt pass i studion?

Gratisprogrammet F.lux gör skärmen på er dator gulare vilket leder till att man inte blir lika trött i varken huvudet eller ögonen. En grym hjälp om man planerar en lång session i studion och kaffet slutat hjälpa!

F.lux hittar du >>här<<

 

F.lux

 

Tips nummer 4:

Hur får man en bättre mix med stereo spread?

En viktig del av en bra mix är att utnyttja sidorna. Om allt ligger i mitten av mixen låter den ofta grötig och dov. När bara panorering inte hjälper är en stereo spread sjukt bra. Använd den på de element som behöver mer luft och som inte behöver ligga direkt i mitten. Alla DAWs har en stereo spread inbyggd, och den bör alltid finnas med i era projekt!

 

11999170_10153417649280379_1149545849_o

 

Tips av Ludvig Evers

 

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Styr din DAW genom controllers

Styr din DAW genom controllers

Beroende på vad du använder för DAW, finns det mer eller mindre möjligheter att styra programmet från externa midi-controllers. Använder du Ableton är möjligheterna oändliga, logic och pro tools kan även styras från midi-controllers, men där är möjligheterna lite mer begränsade. Här kommer lite tips på vad du ska tänka på och vad det finns

Lär dig parallell komprimera!

Lär dig parallell komprimera!

Ibland är det svårt att tweaka en kompressor till sitt maximum utan att fullständigt förstöra soundet. Om man vill få ner peakarna på instrument som spelar starka transienter (trummor exempelvis) så kan det vara svårt att komprimera det utan att få kompressionen att höras. Du befinner dig då i ett ypperligt tillfälle att använda parallelkomprimering.

Drum bus reverb i Logic Pro

Drum bus reverb i Logic Pro

Drum Bus Reverb i Logic Pro Börja med att skapa en bus med din favoritreverb och/eller delay. Skicka (Send) trummorna till denna bus. Det här skapar en verklig bild utav att trummorna är i samma rum, dessutom sparar du CPU-kraft eftersom du inte behöver lägga på enskilda reverb-plugin med samma inställning på varje trum-kanal. Krydda