4 snabba tips för Logic Pro

Tips nummer 1:

Vill du ha en snabb sidechain i Logic Pro? Använd Logics egna Tremolo.
Såhär gör du:

1. Lägg Tremolot på kanalen och ratea in till följande inställningar: Rate 1/4 – Symmetri 50% – Smoothing 25 – Phase 0.

2. Tryck sedan på pilen längst ner och vrid Offset till 180°.

3. Nu är du klar, justera hur mycket sidechain du vill ha med ‘Depth’. Ett superenkelt sidechain som fungerar alldeles utmärkt utan några fancy pluggar. Om du sedan sparar den som en preset går det lätt att få fram den tills nästa gång!

 

Tremolo logic pro

 

Tips nummer 2: 

Ni vet väl att man kan sortera sina pluggar i de senaste versionerna av Logic X?

Gå in på preferences/Plug-in Manager, därefter kan ni dra era pluggar ifrån höger till mapparna till vänster. Man kan även göra egna mappar med plus-pilen.

Supersmart om man vill ha alla sina reverb, kompressorer eller synthar på samma ställe i Logic och snabba upp sitt workflow!

 

Logic Pro

 

Tips nummer 3:

Trött i ögen efter ett långt pass i studion?

Gratisprogrammet F.lux gör skärmen på er dator gulare vilket leder till att man inte blir lika trött i varken huvudet eller ögonen. En grym hjälp om man planerar en lång session i studion och kaffet slutat hjälpa!

F.lux hittar du >>här<<

 

F.lux

 

Tips nummer 4:

Hur får man en bättre mix med stereo spread?

En viktig del av en bra mix är att utnyttja sidorna. Om allt ligger i mitten av mixen låter den ofta grötig och dov. När bara panorering inte hjälper är en stereo spread sjukt bra. Använd den på de element som behöver mer luft och som inte behöver ligga direkt i mitten. Alla DAWs har en stereo spread inbyggd, och den bör alltid finnas med i era projekt!

 

11999170_10153417649280379_1149545849_o

 

Tips av Ludvig Evers

 

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Effektkedja för elgitarr

Effektkedja för elgitarr

En av våra instruktörer i Logic Pro sitter ofta spelar in live-instrument och jobbar sedan med dem i Logic. Nu delar han med sig med en bra effektskedja för en elgitarr han spelat in! 1. EQ – Dra först och främst bort lite low end och ta bort onödiga frekvenser som micken tagit upp, ex.

Drum bus reverb i Logic Pro

Drum bus reverb i Logic Pro

Drum Bus Reverb i Logic Pro Börja med att skapa en bus med din favoritreverb och/eller delay. Skicka (Send) trummorna till denna bus. Det här skapar en verklig bild utav att trummorna är i samma rum, dessutom sparar du CPU-kraft eftersom du inte behöver lägga på enskilda reverb-plugin med samma inställning på varje trum-kanal. Krydda

Tip Of The Day – Project Template (Logic)

Tip Of The Day – Project Template (Logic)

Tip Of The Day! När du påbörjar ett nytt projekt finns alltid risken för att du fastnar i det där stadiet av ideetorka. Det kan vara så enkelt som att du inte hittar den perfekta kicken. Så därför tipsar Darius idag om hur du kan skapa dina egna templates för att underlätta den processen!