5 Rhodes Bibliotek du ska känna till!

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

Rhodes är ett klassiskt elpiano som var väldigt vanligt på 70 talet och som du definitivt bör känna till! I dagens genres så blandas klassiska ljud friskt med moderna element och därför kan det vara bra att investera i ett klassiskt klaviatur, om än inte bara för att det låter grymt! Nedan så finns det några exempel på bra Rhodespluggar som är värda att ha koll på!

Native Instruments Scarbee Mark 1

NI SCARBEE MARK 1

Native Instruments har gjort ett grymt jobb med att emulera det klassiska soundet från Rhodes Mark 1 pianot här. Samplingskvalitén av ljudet är kanske det absolut bästa på marknaden just nu, med i stort sett perfekt samplade ljud och anslag! Denna pluggen är dessutom otroligt prisvärd med tanke på vilken kvalité man får, kort och gott, absolut värd att investera i!

Cirkapris­ 600 kr

Addictive Keys Mark 1

ADDICTIVE MARK 1

Denna pluggen är byggd på samma koncept som Addictive Keys och Addictive Drums, och bygger på i stort sett samma principer. Här finns sju olika “Perspektiv” enligt XLN (tillverkaren). Pianot de samplade, spelades in med diverse olika mickar i olika positioner. För att ge dig en stor variation av sounds och möjligheter, att gå igenom presets för att hitta ett ljud som du gillar. Anslagen på detta pianot må vara lite sämre än Native Instruments version, men ur ett kreativt perspektiv så är denna pluggen möjligen lite bättre!

Cirkapris­ 800 kr

Toontrack EZkeys Classic Electrics

EZ KEYS CLASSICS

Om du inte är så bekväm med att spela Piano men vill använda Rhodes ändå så är denna pluggen perfekt för dig! Här finns ett arrangemangfönster i pluggen som tillåter dig att välja mellan alla möjliga ackord som du vill använda och sen exportera ut dom till din sequencer. Detta betyder kort och gott att du inte behöver kunna spela piano för att ändå kunna ha möjligen att utnyttja allt som Rhodes har att erbjuda! Samplingskvalitén är inte den bästa på marknaden men ur ett kreativt perspektiv är denna pluggen grym!

Cirkapris­ 1200 kr

Acousticsamples Mark 79 

MARK 79 AS

Denna pluggen återskapar ljudet från den klassiska Mark II från 1979. Här finns en bra mängd med effekter så som dist, reverb, vibrato med mer att utgå från för att tweeka ditt ljud tills du blir nöjd, samt en bra samplingkvalité som emulerar orginalljudet otroligt väl med tanke på priset!

Cirkapris­ 800 kr

MOTU Electric Keys

MOTU ELECTRIC KEYS

Sist men inte minst har vi detta feta 40 gb bibliotek från MOTU med över 20,000 samplade ljud från diverse olika klassiska elpianon! Här kan man hitta ljud som gör sig perfekta till allt från Pop/Rock/Funk etc, samt en snygg layout av pluggen som gör arbetet lättare! Inkluderat finns det också en effektrack där du kan kombinera olika effekter så som reverb, delay, chorus etc för att tweeka ditt ljud! Det enda negativa är priset, vilket är förståeligt dyrare med tanke på mängden presets som ingår.

Cirkapris­ 2300 kr


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Hur du undviker de vanligaste misstagen när du spelar in hemma

Hur du undviker de vanligaste misstagen när du spelar in hemma

  När du spelar in hemma kan det ibland uppstå problem, och det kan vara vanliga misstag som du kanske inte tänker på i första hand. Recording Revolution förklarar hur du kan undvika de problemen som oftast är precis framför näsan på dig.            

Så gör du för att få mer “värme” i mixen

Så gör du för att få mer “värme” i mixen

Ordet “varmt” är ett ganska diffust ord som kan få dom flesta att undra vad man egentligen menar. Det är dock ett förekommande ord i sessions och därför bör du veta vad det betyder och hur du kan få till känslan av att din mix är “varm”. Nedan så kommer vi ge dig lite tips på. Lägg

Topp 10 viktigaste grejerna att veta som producent

Topp 10 viktigaste grejerna att veta som producent

Att skriva om vad som är det viktigaste för en producent att veta är självklart subjektivt, vi alla har olika uppfattningar om vad en producent bör fokusera mest på och allt beror också på vilken typ av producent man är. Gör du mycket sessions? Är du enbart en trackmaker? Oavsett så lär du hitta något