5 Rhodes Bibliotek du ska känna till!

Rhodes är ett klassiskt elpiano som var väldigt vanligt på 70 talet och som du definitivt bör känna till! I dagens genres så blandas klassiska ljud friskt med moderna element och därför kan det vara bra att investera i ett klassiskt klaviatur, om än inte bara för att det låter grymt! Nedan så finns det några exempel på bra Rhodespluggar som är värda att ha koll på!

Native Instruments Scarbee Mark 1

NI SCARBEE MARK 1

Native Instruments har gjort ett grymt jobb med att emulera det klassiska soundet från Rhodes Mark 1 pianot här. Samplingskvalitén av ljudet är kanske det absolut bästa på marknaden just nu, med i stort sett perfekt samplade ljud och anslag! Denna pluggen är dessutom otroligt prisvärd med tanke på vilken kvalité man får, kort och gott, absolut värd att investera i!

Cirkapris­ 600 kr

Addictive Keys Mark 1

ADDICTIVE MARK 1

Denna pluggen är byggd på samma koncept som Addictive Keys och Addictive Drums, och bygger på i stort sett samma principer. Här finns sju olika “Perspektiv” enligt XLN (tillverkaren). Pianot de samplade, spelades in med diverse olika mickar i olika positioner. För att ge dig en stor variation av sounds och möjligheter, att gå igenom presets för att hitta ett ljud som du gillar. Anslagen på detta pianot må vara lite sämre än Native Instruments version, men ur ett kreativt perspektiv så är denna pluggen möjligen lite bättre!

Cirkapris­ 800 kr

Toontrack EZkeys Classic Electrics

EZ KEYS CLASSICS

Om du inte är så bekväm med att spela Piano men vill använda Rhodes ändå så är denna pluggen perfekt för dig! Här finns ett arrangemangfönster i pluggen som tillåter dig att välja mellan alla möjliga ackord som du vill använda och sen exportera ut dom till din sequencer. Detta betyder kort och gott att du inte behöver kunna spela piano för att ändå kunna ha möjligen att utnyttja allt som Rhodes har att erbjuda! Samplingskvalitén är inte den bästa på marknaden men ur ett kreativt perspektiv är denna pluggen grym!

Cirkapris­ 1200 kr

Acousticsamples Mark 79 

MARK 79 AS

Denna pluggen återskapar ljudet från den klassiska Mark II från 1979. Här finns en bra mängd med effekter så som dist, reverb, vibrato med mer att utgå från för att tweeka ditt ljud tills du blir nöjd, samt en bra samplingkvalité som emulerar orginalljudet otroligt väl med tanke på priset!

Cirkapris­ 800 kr

MOTU Electric Keys

MOTU ELECTRIC KEYS

Sist men inte minst har vi detta feta 40 gb bibliotek från MOTU med över 20,000 samplade ljud från diverse olika klassiska elpianon! Här kan man hitta ljud som gör sig perfekta till allt från Pop/Rock/Funk etc, samt en snygg layout av pluggen som gör arbetet lättare! Inkluderat finns det också en effektrack där du kan kombinera olika effekter så som reverb, delay, chorus etc för att tweeka ditt ljud! Det enda negativa är priset, vilket är förståeligt dyrare med tanke på mängden presets som ingår.

Cirkapris­ 2300 kr


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Idétorka

Idétorka

Alla som jobbar med kreativa yrken har sina dagar då kreativiteten sprudlar och där skapelseprocessen går fortare än en duracellkanin på uppåtstimulansia. Lika säkert kommer dessa människor att uppleva dagar då de kreativa hjulen står still, och allt runtomkring förmodligen känns trist och inspirationslöst. Om, eller snarare när, detta händer dig så finns det sätt

Mono & Stereo Mixning

Mono & Stereo Mixning

För att kunna ha mixar som funkar ute på dansgolv, på radio eller i vilket format som helst så måste man ha koll på sin mono och stereoinformation. Detta kan ofta vara svårt då det kanske inte är något man direkt tänker på när man producerar. Vi på AP kommer därför att lista några exempel

Så får du en dröm-mic utan att spendera en förmögenhet

Så får du en dröm-mic utan att spendera en förmögenhet

Har du köpt en mikrofon som kanske inte kostade dig skjortan, men i efterhand ångrade du att du inte sparade lönen och faktiskt köpte den bästa på marknaden? Lägg istället din tid åt Mic Mood EFX som är det perfekta verktyget för att få mikrofonen du äger att låta som mikrofonen du önskar att du ägde.