5 Rhodes Bibliotek du ska känna till!

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

Rhodes är ett klassiskt elpiano som var väldigt vanligt på 70 talet och som du definitivt bör känna till! I dagens genres så blandas klassiska ljud friskt med moderna element och därför kan det vara bra att investera i ett klassiskt klaviatur, om än inte bara för att det låter grymt! Nedan så finns det några exempel på bra Rhodespluggar som är värda att ha koll på!

Native Instruments Scarbee Mark 1

NI SCARBEE MARK 1

Native Instruments har gjort ett grymt jobb med att emulera det klassiska soundet från Rhodes Mark 1 pianot här. Samplingskvalitén av ljudet är kanske det absolut bästa på marknaden just nu, med i stort sett perfekt samplade ljud och anslag! Denna pluggen är dessutom otroligt prisvärd med tanke på vilken kvalité man får, kort och gott, absolut värd att investera i!

Cirkapris­ 600 kr

Addictive Keys Mark 1

ADDICTIVE MARK 1

Denna pluggen är byggd på samma koncept som Addictive Keys och Addictive Drums, och bygger på i stort sett samma principer. Här finns sju olika “Perspektiv” enligt XLN (tillverkaren). Pianot de samplade, spelades in med diverse olika mickar i olika positioner. För att ge dig en stor variation av sounds och möjligheter, att gå igenom presets för att hitta ett ljud som du gillar. Anslagen på detta pianot må vara lite sämre än Native Instruments version, men ur ett kreativt perspektiv så är denna pluggen möjligen lite bättre!

Cirkapris­ 800 kr

Toontrack EZkeys Classic Electrics

EZ KEYS CLASSICS

Om du inte är så bekväm med att spela Piano men vill använda Rhodes ändå så är denna pluggen perfekt för dig! Här finns ett arrangemangfönster i pluggen som tillåter dig att välja mellan alla möjliga ackord som du vill använda och sen exportera ut dom till din sequencer. Detta betyder kort och gott att du inte behöver kunna spela piano för att ändå kunna ha möjligen att utnyttja allt som Rhodes har att erbjuda! Samplingskvalitén är inte den bästa på marknaden men ur ett kreativt perspektiv är denna pluggen grym!

Cirkapris­ 1200 kr

Acousticsamples Mark 79 

MARK 79 AS

Denna pluggen återskapar ljudet från den klassiska Mark II från 1979. Här finns en bra mängd med effekter så som dist, reverb, vibrato med mer att utgå från för att tweeka ditt ljud tills du blir nöjd, samt en bra samplingkvalité som emulerar orginalljudet otroligt väl med tanke på priset!

Cirkapris­ 800 kr

MOTU Electric Keys

MOTU ELECTRIC KEYS

Sist men inte minst har vi detta feta 40 gb bibliotek från MOTU med över 20,000 samplade ljud från diverse olika klassiska elpianon! Här kan man hitta ljud som gör sig perfekta till allt från Pop/Rock/Funk etc, samt en snygg layout av pluggen som gör arbetet lättare! Inkluderat finns det också en effektrack där du kan kombinera olika effekter så som reverb, delay, chorus etc för att tweeka ditt ljud! Det enda negativa är priset, vilket är förståeligt dyrare med tanke på mängden presets som ingår.

Cirkapris­ 2300 kr


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Lär dig parallell komprimera!

Lär dig parallell komprimera!

Ibland är det svårt att tweaka en kompressor till sitt maximum utan att fullständigt förstöra soundet. Om man vill få ner peakarna på instrument som spelar starka transienter (trummor exempelvis) så kan det vara svårt att komprimera det utan att få kompressionen att höras. Du befinner dig då i ett ypperligt tillfälle att använda parallelkomprimering.

5 Grymma Mastringspluggar att ha koll på

5 Grymma Mastringspluggar att ha koll på

När du ska presentera musik för olika människor så kan intrycket folk får av musiken vara väldigt beroende av hur själva tracket låter! Därför brukar folk som producerar demos idag alltid lägga egna mastringskedjor på sin output för att se till att demon låter så fet som möjligt! Nedan så tänkte vi lista lite olika

De 5 bästa samplerna du borde känna till.

De 5 bästa samplerna du borde känna till.

Samplers är en väldigt stor del av musikproduktion, för många producenter så är det till och med de enda de använder. En sampler använder man för att spela in något för att sedan manipulera det och spela upp det igen. Idag kommer alla DAWs med en sampler inbyggt, det behövs för att kunna erbjuda “riktiga”