5 SYNTHAR SOM VI ANVÄNDER PÅ AP ACADEMY

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

 

Känslan av att köpa en ny plugin och sedan öppna den för första gången är inget annat än fantastiskt. Man behöver inte köpa dyra plugins för att göra bra musik. Men nya plugins kan ge dig en mängd nya sounds, en boost I din kreativitet, och sen är det sjukt kul! Vi på AP älskar iallafall plugins, och för att hjälpa dig hitta din nya favoritplugin har vi gjort en lista över våra.

X-Fer Records – Serum

Serum

 

Det finns inte många synthar som påverkat våra produktioner som Serum gjort. Med sin fantastiska wavetable teknik finns det inga gränser för ljuden man kan skapa och forma. Lägg till ett magiskt interface med nästan oändliga modulationsmöjligheter, och toppa allt med effekter som får ljuden att fulständigt explodera. Skulle vi vara strandade i en öde studio med bara en synth. Då tar vi Serum.

Cirkapris: 1 600 Kr

Serum hittar du här!

Lennar Digital – Sylenth1

Sylenth1

Sylenth1 är en synth som inte behöver någon närmre introduktion. Vi älskar den för sin enkelhet, sina väljudande oscillatorer samt det enorma utbudet presets man kan hitta online. För många är Sylenth1 inget mindre än ett måste, och vi kan inte annat än att hålla med. Nu har de även släppt sin 64 bitars version så vi äntligen kan använda den i Logic X utan problem!

Cirkapris: 1 300 Kr

Sylenth1 hittar du här!

Reveal Sound – Spire

Spire

 

Spire är den perfekta synthen när inget annat fungerar. Den är kapabel att göra allt ifrån riktigt feta basar till otroligt fylliga pads. Vi använder den framförallt för sin fantastiska Arp-funktionalitet och sina krämiga filter. Men ingenting med den här synthen låter dåligt. Det kanske inte är den första synten man bör köpa. Men har man redan Serum eller Sylenth1 kan den här synten inspirera till några nya riktigt fräscha ljud och feta lager i dina produktioner.

Cirkapris: 1 600 Kr

Spire hittar du här!

ReFX – Nexus 2

Nexus

 

Nexus, du känner ingen den ifrån all EDM med piano du någonsin hört, välanvänd av i stort sett alla. vill du införa organiska klanger med elektronisk tyngd till dina låtar är det här synthen du behöver. Med sin blandning av samplingar och oscillatorer fyller den här synthen ett hål som inte andra synthar klarar av. Men smakar det så kostar det. Även om standardversionen inte är svindyr jämfört med andra synthar, så blir inte nexus riktigt bra förrän man köper till expansionerna, och då kan det bli riktigt dyrt väldigt fort.

Cirkapris: 2 400 Kr

Nexus hittar du här!

 

Arturia – Mini V

mini-v-

Arturia är genier när det kommer till att återskapa gamla analoga synthar. Och visst, gamla synthar har oftast inte 8 oscillatorer med alla modulationskällor man någonsin kunnat drömma om. Men det är just det som gjorde dem charmiga och gav dem sitt unika sound. Arturias Mini V är just en sådan synth. Baserat på världens kanske mest kända hårdvarusynth Moogs Minimoog. Det finns inte mycket mer att säga, det finns inget som låter så bra som en Moog om man skruvar den rätt. Vill man ha feta analoga basar eller leads som får det att kittla inombords så är det här rätt synth för jobbet. Och i tanke på att den här pluggen kostar en bråkdel av vad hårdvaran kostar så är det ingen svårt köp att motivera.

Cirkapris: 900 Kr

Arturia Mini V hittar du här!


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Kicktips

Kicktips

Kicktips! Ofta kommer det frågor till oss som handlar om hur man ska mixa sin kick bra, eller hur man skapar den perfekta kicken genom layering osv. Det största misstaget är att spendera flera timmar på en enda kick, hitta istället ett par kickar du verkligen gillar och använd dem. Fokusera på din kreativitet i

Så utvecklar du ditt unika sound

Så utvecklar du ditt unika sound

Att hitta sitt unika sound och varumärke behöver inte bara innebära ett maffigt ljud som du skapar eller hittar. Det kan vara något super originellt som alla känner till men som du gör din egen grej av. Det viktigaste är att ljudet ska identifiera dig som en unik konstnär, och signaturljud som kan översättas till många

4 Bra Vocoders som du bör känna till!

4 Bra Vocoders som du bör känna till!

Vocoder är den klassiska robotröst som ofta används för att få till en spacead effekt i science fiction-filmer, men också såklart i låtar för att skapa coola röster. Det är dock inte alltid lätt att hitta bra vocoders, så vi har samlat ihop våra favoriter för att ge dig en liten hjälp i vocoder-djungeln.   Image-Line Vocodex