5 SYNTHAR SOM VI ANVÄNDER PÅ AP ACADEMY

 

Känslan av att köpa en ny plugin och sedan öppna den för första gången är inget annat än fantastiskt. Man behöver inte köpa dyra plugins för att göra bra musik. Men nya plugins kan ge dig en mängd nya sounds, en boost I din kreativitet, och sen är det sjukt kul! Vi på AP älskar iallafall plugins, och för att hjälpa dig hitta din nya favoritplugin har vi gjort en lista över våra.

X-Fer Records – Serum

Serum

 

Det finns inte många synthar som påverkat våra produktioner som Serum gjort. Med sin fantastiska wavetable teknik finns det inga gränser för ljuden man kan skapa och forma. Lägg till ett magiskt interface med nästan oändliga modulationsmöjligheter, och toppa allt med effekter som får ljuden att fulständigt explodera. Skulle vi vara strandade i en öde studio med bara en synth. Då tar vi Serum.

Cirkapris: 1 600 Kr

Serum hittar du här!

Lennar Digital – Sylenth1

Sylenth1

Sylenth1 är en synth som inte behöver någon närmre introduktion. Vi älskar den för sin enkelhet, sina väljudande oscillatorer samt det enorma utbudet presets man kan hitta online. För många är Sylenth1 inget mindre än ett måste, och vi kan inte annat än att hålla med. Nu har de även släppt sin 64 bitars version så vi äntligen kan använda den i Logic X utan problem!

Cirkapris: 1 300 Kr

Sylenth1 hittar du här!

Reveal Sound – Spire

Spire

 

Spire är den perfekta synthen när inget annat fungerar. Den är kapabel att göra allt ifrån riktigt feta basar till otroligt fylliga pads. Vi använder den framförallt för sin fantastiska Arp-funktionalitet och sina krämiga filter. Men ingenting med den här synthen låter dåligt. Det kanske inte är den första synten man bör köpa. Men har man redan Serum eller Sylenth1 kan den här synten inspirera till några nya riktigt fräscha ljud och feta lager i dina produktioner.

Cirkapris: 1 600 Kr

Spire hittar du här!

ReFX – Nexus 2

Nexus

 

Nexus, du känner ingen den ifrån all EDM med piano du någonsin hört, välanvänd av i stort sett alla. vill du införa organiska klanger med elektronisk tyngd till dina låtar är det här synthen du behöver. Med sin blandning av samplingar och oscillatorer fyller den här synthen ett hål som inte andra synthar klarar av. Men smakar det så kostar det. Även om standardversionen inte är svindyr jämfört med andra synthar, så blir inte nexus riktigt bra förrän man köper till expansionerna, och då kan det bli riktigt dyrt väldigt fort.

Cirkapris: 2 400 Kr

Nexus hittar du här!

 

Arturia – Mini V

mini-v-

Arturia är genier när det kommer till att återskapa gamla analoga synthar. Och visst, gamla synthar har oftast inte 8 oscillatorer med alla modulationskällor man någonsin kunnat drömma om. Men det är just det som gjorde dem charmiga och gav dem sitt unika sound. Arturias Mini V är just en sådan synth. Baserat på världens kanske mest kända hårdvarusynth Moogs Minimoog. Det finns inte mycket mer att säga, det finns inget som låter så bra som en Moog om man skruvar den rätt. Vill man ha feta analoga basar eller leads som får det att kittla inombords så är det här rätt synth för jobbet. Och i tanke på att den här pluggen kostar en bråkdel av vad hårdvaran kostar så är det ingen svårt köp att motivera.

Cirkapris: 900 Kr

Arturia Mini V hittar du här!


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Skapa groove med bas och trummor

Skapa groove med bas och trummor

En bra melodi eller hook är viktig för din produktion. Men om du vill få publiken att dansa till din låt behöver du ett starkt groove! Detta skapas med bas och trummor. Här kommer några enkla tips att tänka på när man jobbar med trummor! 1. Välj rätt samplingar med bra kvalitet. Ju mer tid

Fem grymma samplingsbibliotek

Fem grymma samplingsbibliotek

Ibland så är det lätt att produktioner faller enbart på att samplingarna som bygger upp trummorna/effekterna i låten inte låter tillräckligt bra. I dagens populärmusik så bygger soundet extremt mycket på samples, så därför kommer vi i denna artikeln lista fem samplingsbibliotek som du borde skaffa för att lyfta dina produktioner till nästa nivå! Producers

5 Virtuella Synth Klassiker

5 Virtuella Synth Klassiker

Många veteraner inom ljudteknik brukar med stolthet berätta för ungdomen om den gamla goda tiden då ”de riktiga analoga syntharna kördes rykande i varje studio”. Denna replik brukar ofta följas av en bittrare kommentar: ”Er programvara kommer aldrig någonsin ersätta analogsyntharna”. – Well… Det finns några härliga fördelar med dessa ”riktiga” synthar, men var finns