AP Academy 5 bästa kick pluggar

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

Har du någonsin känt att det kan vara frustrerande att leta efter kicksamplingar som låter exakt som du vill- direkt? Eller att alla kickar som finns där ute redan är överdrivet förkomprimerade? Många musikproducenter har nog känt så någon gång. Varför då inte göra dina egna kickar direkt, istället för att leta dig gråhårig bland tvåtusen färdiga kickar? Här nedan listar vi fem grymma kick-pluggar som du bör kolla in.

Kick 2 av Nicky Romero

Kick 2 Nicky Romero AP Academy

De flesta som jobbar med elektronisk musik känner nog igen den holländska DJn “Nicky Romero” som i samarbete Sonic Academy tagit fram Kick och senare uppdateringen Kick 2. “Kick 2” är en modernisering av “Kick” som kombinerar både samplade klick och syntiserade sub toner för att låta dig mecka fram den ultimata kicken. Den är rolig att använda och låter dig vara kreativ när du skapar ditt ljud. Skulle dock kunna ha lite mer avancerade EQ-inställningar.

Pris: 450:-


808 Warfare

808 Warfare

Extremt välgjord Roland 808 kick i en samplingsbaserad plugg som kan användas i Native Instruments Kontakt. I 808 Warfare medföljer en hel del olika presets, och om du är duktig så kan du gå in i inställningarna och latja runt för att ändra ljuden ännu mer. Perfekt för att få till både stora sub-basar och feta sub-kickar. En must-have om du gör urban-låtar.

Pris: ca 450:-


BIGKICK av Boutique Plugin

BigKick - AP Academy

Likt “Kick 2” är BIGKICK också baserad på samplade “klick” medan sustainen (den tjocka svansen) i kicken är syntiserad. Lätt att använda och kompetent. Det medföljer även 300 samplade “klick” från olika trummaskiner och genrer. En rolig feature är att du även kan ladda in dina egna klickljud. På så sätt kan du forma galet spacade kickar!

Pris: ca 400:-


Metrum av Vengeance Sound

Kick Metrum AP Academy

En grymt kompetent samplebaserad kickplugin där du kan lagra tre olika kickar samtidigt och har en mängd effekter att leka med. Högkvalitativ och framförallt mycket rolig att använda. Med sina 330 olika presets som följer med kan du verkligen få golvet att skaka!

Pris: ca 950:-


BazzISM av ISM

Kick Bazz AP Academy

En simpel, men effektiv, subkick-generator. Denna kickskapare har inga samplingar utan ger dig endast subtoner att skruva på. Med denna kan du komma långt i dina danslåtar!

Pris: ca 300:-


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Xfer X Splice – Hyr Serum

Xfer X Splice – Hyr Serum

Vi på AP Academy älskar Serum, och lär även ut det till våra elever. Nu har Xfer Records och Splice gått ihop och skapat ett genialiskt sätt att hyra serum för en billig månadskostnad. Rent-To-Own kallar dem det. Hyr Serum tills du betalt fullt pris, och sedan är det ditt. Avbryt din avbetalningsplan när som helst. Ingen

Så här använder man glide, slide & portamento.

Så här använder man glide, slide & portamento.

Utvecklingen av kommersiella analoga syntar under slutet av 60-talet och tidigt 70-tal ledde till det som vi idag kallar för “glide” eller “portamento”. Nästan alla tidiga syntar var monofoniska, vilket innebar att man bara kunde spela en ton i taget, så tillverkare började snart att införa glide- eller Portamento-funktioner, vilket gjorde det möjligt att få

Tip Of The Day – FX Stacking (Ableton)

Tip Of The Day – FX Stacking (Ableton)

Tip Of The Day! Effekter är A & O när det kommer till produktion. En effekt gör mycket för ditt sound och flera effekter som jobbar gemensamt gör ännu mer! Så idag tipsar vi om FX Stacking i Ableton!   AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH