AP Academy 5 bästa kick pluggar

Har du någonsin känt att det kan vara frustrerande att leta efter kicksamplingar som låter exakt som du vill- direkt? Eller att alla kickar som finns där ute redan är överdrivet förkomprimerade? Många musikproducenter har nog känt så någon gång. Varför då inte göra dina egna kickar direkt, istället för att leta dig gråhårig bland tvåtusen färdiga kickar? Här nedan listar vi fem grymma kick-pluggar som du bör kolla in.

Kick 2 av Nicky Romero

Kick 2 Nicky Romero AP Academy

De flesta som jobbar med elektronisk musik känner nog igen den holländska DJn “Nicky Romero” som i samarbete Sonic Academy tagit fram Kick och senare uppdateringen Kick 2. “Kick 2” är en modernisering av “Kick” som kombinerar både samplade klick och syntiserade sub toner för att låta dig mecka fram den ultimata kicken. Den är rolig att använda och låter dig vara kreativ när du skapar ditt ljud. Skulle dock kunna ha lite mer avancerade EQ-inställningar.

Pris: 450:-


808 Warfare

808 Warfare

Extremt välgjord Roland 808 kick i en samplingsbaserad plugg som kan användas i Native Instruments Kontakt. I 808 Warfare medföljer en hel del olika presets, och om du är duktig så kan du gå in i inställningarna och latja runt för att ändra ljuden ännu mer. Perfekt för att få till både stora sub-basar och feta sub-kickar. En must-have om du gör urban-låtar.

Pris: ca 450:-


BIGKICK av Boutique Plugin

BigKick - AP Academy

Likt “Kick 2” är BIGKICK också baserad på samplade “klick” medan sustainen (den tjocka svansen) i kicken är syntiserad. Lätt att använda och kompetent. Det medföljer även 300 samplade “klick” från olika trummaskiner och genrer. En rolig feature är att du även kan ladda in dina egna klickljud. På så sätt kan du forma galet spacade kickar!

Pris: ca 400:-


Metrum av Vengeance Sound

Kick Metrum AP Academy

En grymt kompetent samplebaserad kickplugin där du kan lagra tre olika kickar samtidigt och har en mängd effekter att leka med. Högkvalitativ och framförallt mycket rolig att använda. Med sina 330 olika presets som följer med kan du verkligen få golvet att skaka!

Pris: ca 950:-


BazzISM av ISM

Kick Bazz AP Academy

En simpel, men effektiv, subkick-generator. Denna kickskapare har inga samplingar utan ger dig endast subtoner att skruva på. Med denna kan du komma långt i dina danslåtar!

Pris: ca 300:-


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Tip of The Day – How to make a Future Bass sound

Tip of The Day – How to make a Future Bass sound

Vill du låta som Oliver Heldens? Såhär skruvar du till ett Future Bass sound på Sylenth!     AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO

Vilken typ av Sidechain är bäst?

Vilken typ av Sidechain är bäst?

  Alla producenter har med största sannolikhet suttit många sena nätter och har med svett och tårar kämpat för få sin produktion att smälla. När man då provat byta hihats och synth, och det inte funkar så kanske sidechain kan vara svaret på problemet. Vad är sidechain? Sidechain är en teknik som bygger på att

Tip Of The Day – Sampling i Edison

Tip Of The Day – Sampling i Edison

Tip Of The Day! Samplingar är A & O i dagens produktioner. Vi använder oss av olika bibliotek av ljud och i många fall hittar vi precis det vi behöver. Men så kommer även tillfällen då man vill använda sig av något annat. Då man vill göra något eget. Därför har alla stora DAWs sina