Åtta plugins som kommer förändra din musikproduktion

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

soundshifter-pitch (1)

SoundShifter är den mest avancerade effekt pluginen för ändring av pitch, vi använder den ofta på AP Academy när vi vill ändra ton på någon inspelning eller sample. Man kan även automatisera pitchen uppåt för att uppnå en “build up-effekt”. Testa det!

Pris: ca 1.200 kr

Du kan hitta det på Waves

screenshot_pro-mb_full

Fabfilter Multiband Compressor är ett väldigt kraftfullt verktyg, du kan skapa ett nytt band på frekvensområdet som komprimeras och då får du mer kontroll på din komprimering. Den är verkligen en livräddare och tidsbesparing! Vi använder den konstant för att få till mixningen och ge plats åt andra sounds i ljudspektrumet. För 7.300 kr får du ett helt set på fabfilter med kompressorn, EQ, limiter, stereo delay, och lite annat.

Pris: ca 1.600 kr

Du hittar Fabfilter Multiband compressorn på Fabfilter

screenshot_pro-q_full

En equalizer är förmodligen det verktyg du använder mest för mixning och mastering och därför behöver du det bästa. FabFilter EQ har bästa möjliga ljudkvaliteten och har en grym användarvänlighet. Testa Freeze funktionen, det kommer förändra er värld! VI REKOMMENDERAR DENNA EQ STARKT!

Pris: ca 1.400 kronor

Du hittar den på Fabfilter

valhallaroomscreenshot1

Valhalla Room är ett väl använt reverb. Valhalla Room producerar ett brett sortiment av naturliga akustiska ljud, det kan låta allt ifrån trånga stämningar och rum, till traditionella hall och platt ljud hela vägen upp till stora utrymmen. Istället för att skapa en förenklad fysisk modell av ett förenklat fysiskt utrymme, ger Valhalla Room en akustisk energi som kommer förändra sättet du använder reverb. Vi använder denna reverb konstant och bussar oftast våra kanaler till den.

Pris: ca 400 kr.

Du hittar denna plugin på Valhalladsp

glitch210-screenshot

Glitch är en ljudeffekts-plugin för Windows (VST), Mac (VST och AU) och Linux (VST). Den finns i både 32-bitars och 64-bitars format, och har en förbättrad sequencer som kan spela flera effekter samtidigt, och möjlighet att utlösa unika effekter från varje knapp på tangentbordet. Glitch kan vara så skonsam eller så brutal som du vill. Den har en samling av fräcka lilla effektmoduler som är utformade för att skära, tärna, hacka, skruva, vrida, vända och mangla dina ljud till helt nya former. Även Filter, mix, panorera och volymkontroller på varje modul, för att bidra till att forma och finjustera produktionen. Den har alltså många fina effekter som kommer till användning, och påminner väldigt mycket om Effectrix av Sugar Bytes.

Pris: ca 460 kronor

Du hittar Glitch på illiformed

ni-guitar-rig-5-pro-01

Guitar Rig är den ultimata virtuella gitarr-riggen du kan få i din dator. Den har fantastiska förstärkare och effekter, den är kraftfull och har en förstklassig ljudkvalitet. Den är också flexibel och har total kontroll för gitarr och bas. Testa gärna denna plugin på mer än gitarr och bas.

Pris: ca 1.800 kronor

Du hittar Guitar Rig på Native

LennarDigital-Sylenth1

Sylenth1 är en virtuell analog VSTi Synthesizer som tar definitionerna av kvalitet och prestanda till en högre nivå. Fram till nu har endast mycket få programvaror kunnat leva upp till ljudet och de kvalitetskrav som hårdvarusyntar har. Sylenth1 är en en de få som gör det. Sylenth1 är inte bara en vanlig synth för den byggdes från en producents synvinkel. Den byggdes för att producera överlägsen ljudkvalitet och musik, och för att utföra en hel del värme och klarhet. Den är sjukt användbar och unik. Vi rekommenderar denna synth starkt och vi lär även ut hur den fungerar på vår utbildning.

Pris: ca 1.200 kronor

Du kan hitta Sylenth1 på Lennardigital

Omnisphere-2-Slide-17

Omnisphere är pectrasonics nya flaggskepp baserad på den nya 64-bitars STEAM™-motorn, som också kommer att ligga till grund för framtida bibliotek från kritikerrosade Spectrasonics. Omnisphere är ett instrument för extraordinära sounds och mångsidighet. Denna prisbelönta plugin ger många olika typer av synthar tillsammans i ett fantastiskt instrument som kommer att inspirera en livstid av utforskning. Den har ett flertal inbyggda effekter, dual morphing filter, Chaos envelopes, flex mode routing, avancerad ADSR och mycket mer. Lite av en konkurrent till Native Instruments Kontakt. Denna plugin hittar du hos vår partner 4Sound, och som tidigare elev hos oss har du även grymma rabatter hos 4Sound.

Pris: 3.499 kronor

Du hittar Omnisphere på 4sound

 

Kurs B är för dig som redan har grunderna i musikproduktion 
men vill utvecklas. Du kanske vill hitta ditt eget sound eller vill lära dig en viss stil och genre bättre. Kursen fokuserar på att lyfta fram din kreativitet och djupdyker i bland annat sounddesign, mixning och mastring för att ge dig ett professionellt sound. Vi använder oss utav ovan nämnda plugins

Boka nu!

ABLETON LIVE – LOGIC PRO – FL STUDIO


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Inspiration

Inspiration

Det är inte alltid lätt att hitta inspiration som producent eller låtskrivare, så därför kan det vara bra att ha lite knep att ta till sig av när man har idétorka! I denna artikeln så kommer vi därför lista fem grejer du kan testa för att få igång inspirationen igen! Lyssna på kontemporär musik Kontemporär

Tips på 5 Reverb Plugins

Tips på 5 Reverb Plugins

Reverb är kanske en av dom absolut vanligaste effekterna som används i populär musik idag. Det är en otroligt användbar och bred typ av effekt som fungerar på allt från sång till syntar. Det finns oändligt många tillverkare av Reverb plugins idag, så vi bestämde oss för att lista våra 5 favoriter nedan! Valhalla Room Detta må vara

En miniserie om workflow i Ableton

En miniserie om workflow i Ableton

Tips 1 av 4 Mixa dina låtar i grupper Detta kommer att spara mycket tid och CPU. Försök att vänja sig vid att arbeta med grupper och upptäck hur detta ger dig ett renare och snabbare arbetsflöde. Eftersom du nu tänker i termer av ”Vilka spår är chord-spåren?”, ”Vilka spår är bas-spår?” kommer detta tips