COMPRESSOR BATTLE

När det gäller kompressorer så är det bra att ha koll på hur olika kompressorer jobbar och vad dom har för funktioner. Idag så komprimeras musik betydligt mer än vad det gjordes för, och därför är det viktigt att man som producent/låtskrivare vet vilka kompressor man ska gå till när man väl ska komprimera. Nedan så kommer vi ta en titt på vilka kompressorer det finns på marknaden idag som enligt oss är bäst och varför du bör använda just dom när du jobbar!

Waves CLA­2A 

WAVES CLA LA

Denna kompressorn är klockren för sångkompression samt på bas och gitarr! Den är designad av Waves som en kopia på den klassiska LA­2an och levererar en jämn kompression där man även kan ställa in analogt brus, alternativt stänga av det. Nackdelen är att man inte kan ställa in attack eller release, vilket gör kompressorn lite begränsad när man ska använda den på instrument med mycket anslag och där kompressorn därför måste jobba snabbt, till exempel trummor. Trots detta dock, en grym kompressor som alla borde äga!

Cirkapris­ 2000 kr

Klanghelm MJUC

KLANGHELM

Denna kompressorn är helt magisk i det mesta man väljer att använda den på! Det är kanske inte den vanligaste folk brukar nämna när man diskuterar kompressorer, men det är absolut en doldis som alla borde känna till! Här finns tre olika kompressormodeller i samma plugin som emulerar allt från retro till moderna kompressorer. Värt att nämna är också den grymma drive och timbre funktionen i kompressorn som tillåter dig att färga ljudet efter hur du vill att det ska låta, modernt eller gammalt, dark eller hifi. Tillverkad av Klanghelm och till ett pris som är löjligt bra!

Cirkapris­ 200 kr

Softube FET

SOFTUBE FET

Softube har överträffat sig själva med denna grymma kompressorn! Testa den på trummor eller sång och låt den briljera! Här kan man pusha kompressorn till oändligheten utan att den låter dåligt och därför gör den sig perfekt på just sång eller trummor som ska vara in your face och punchiga. Med Parallel Inject funktionen så kan man även parallelkomprimera till exempel trummor i pluggen för att ytterligare förstärka punchen i ljudet du komprimerar. Här har man även en attack och release funktion som gör sig väldigt användbar när man ska komprimera element med många transienter.

Cirkapris­ 2000 kr.

Fabfilter Pro C2

FABFILTER PRO C2

Denna kompressorn är allround väldigt grym och funkar jättebra på allt från lätt mastringskompression till vokaler som ska vara in your face. Som vanligt när det gäller Fabfilter så ser interfacet helt fantastiskt ut! Här får man åtta olika kompressor modes att köra på, till exempel “Pumping” som är perfekt för EDM, “Vocal” för sångkompression, med mera. Här har man optimerat allting för att det ska bli så lätt som möjligt att jobba, till exempel så har man en “Autogain” funktion där kompressorn anpassar outputgainen konstant så fort du ändrar dina kompressorinställningar.

Cirkapris­ 1400 kr


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
4 tips på hur du kan förbättra din motivation

4 tips på hur du kan förbättra din motivation

Kreatörer kämpar med utmaningar som att få saker färdigt. Att vara kreativ har sina fördelar till att alltid kunna skapa nya saker och tänka fritt, men en stor nackdel kan vara att man inte får saker färdigt eller veta vart man ska börja. Musikproduktion är bara ett av de nyare karriärfält som möter dessa strider. Branschen

Tip Of The Day – Arrangering i Mixern

Tip Of The Day – Arrangering i Mixern

Tip Of The Day! Struktur och ordning kan anses onödigt och tidskrävande. Men det är något som kan öka effektiviteten och minska risken för magsår något otroligt under projektets gång och i framtiden. Därför går Hannes idag igenom hur kan tänka och gå till väga med just din organisering i FL! AUDIO PRODUCTION ACADEMY –

10 sätt att öka din produktivitet

10 sätt att öka din produktivitet

Har du någonsin känt att du inte kommer så långt som du vill eller att du skulle kunnat få fram fler låtar än vad du har? Vi har alla någon gång känt så och det är inget du är ensam över. Allt handlar ibland om de där små momenten som avbryter en, att man kanske