De 5 bästa samplerna du borde känna till.

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

Samplers är en väldigt stor del av musikproduktion, för många producenter så är det till och med de enda de använder. En sampler använder man för att spela in något för att sedan manipulera det och spela upp det igen. Idag kommer alla DAWs med en sampler inbyggt, det behövs för att kunna erbjuda “riktiga” instrument i programmet eftersom att det nästan är omöjligt att återskappa riktiga instrument såsom piano och gitarr utan att sampla dem. Det är framförallt det man använder samplers till idag. Men utöver det kan man använda en sampler för att spela in egna ljud och göra dem till spelbara instrument, förenkla trummprogrameringen, göra coola rösteffekter på vokalen i ditt track, eller bara klippa upp gamla sköna låtar och lägga dem på toppen av ditt beat. Det finns en mängd olika samplers på marknaden med en rad olika funktioner. Och för att göra jobbet enklare för dig så har vi på AP gjort en lista över de 5 bästa Samplerna enligt oss!

Kontakt

Kontakt

Kontakt är herren på täppan när det kommer till sampling. Med det gigantiska biblioteket av högkvalitativa instrument som följer med redan ifrån början är det redan galet bra. Om man sedan lägger på alla andra instrument som Native Instruments och andra tillverkare erbjuder så kommer man till en nivå som inga andra samplers kan uppnå. Utöver det är Kontakt en väldigt bra sampler om man vill komma igång med att bygga sina egna bibliotek av ljud och börja skapa sina egna instrument.

Pris: 399 Euro (Cirka 3700 kr)

Du hittar Kontakt här

 

MOTU MachFive 

IDS0002969

MachFive ses ofta som ett alternativ till Kontakt, och även om det inte är helt rätt så är det inte helt fel heller. MachFive kommer med ett imponerande bibliotek av instrument som både är varierade och låter väldigt bra, utöver det kommer många instrumenten med “scripts” som hjälper dig återskapa hur instrumentet skulle låtit om en riktigt instrumentalist spelade det. Men kronan på verket när det kommer till MachFive är att det även finns en synthmotor med 12 ocillatorer som hjälper dig skapa riktigt grymma ljud som kan gränsa mellan den akustiska och elektroniska världen.

Pris: 495 Dollar (Cirka 4000 kr)

Du hittar MachFive här

TX16Wx 

tx16wx-v2-beta

Gratis är gott, right? TX16Wx är en av de få samplers på marknaden som är helt gratis. Den kommer tyvärr inte med ett bibliotek med färdiga instrument eller ljud, men vill man ha en enkel sampler för att bygga egna instrument eller bibliotek kan den här samplern vara helt rätt verktyg för jobbet. Sa vi förresten att den är gratis?

Pris: GRATIS

Du hittar TX16Wx här

SampleTank 

ik-multimedia-sample-tank-3

SampleTank kommer inte vara ditt första val om målet är att bygga egna instrument eller bibliotek. Visst det går, men det är absolut inte där SampleTank är bäst. Men vill du ha en Sampler som kommer med ett enormt bibliotek av färdiga ljud som låter magiska, som är snuskigt enkel att använda, och som utöver det kommer med ett exakt lika enormt bibliotek av färdiga loopar och midi-filer? Du är SampleTank helt rätt för dig. Om målet är att det ska vara enkelt och gå fort, samt att det inte är så viktigt att bygga egna instrument eller bibliotek så är SampleTank magiskt.

Pris: 295 Dollar (Cirka 2400 kr)

Du hittar SampleTank här

Battery

Battery 4

Är du galen i trummor? Då är antagligen Battery din dröm. Det finns ingen sampler som gör det så lätt att importera och spela upp den där terabyten med trumsamples som ligger på din hårdiskt. Allt du behöver göra är att slänga in dina samplingar i varsin cell, och sen är det bara att börja hamra iväg på din drumpad eller ditt keyboard. Utöver sitt sjukt effektiva workflow kommer Battery med några riktigt bra fördiga trumbibliotek och några riktigt bra effekter för att proccesera och mixa dina trummor till perfektion.

Pris: 199 Dollar (Cirka 1600 kr)

Du hittar Battery här


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Så blir du en grym musikproducent under en sommar!

Så blir du en grym musikproducent under en sommar!

  En sommar kan kännas rätt kort, men du blir förvånad över hur mycket du kan utvecklas i din musikproduktion med bara dessa enkla knep!  Och oroa dig inte, alla tips handlar inte bara om att du ska stänga in dig i ett mörkt rum, utan hur du ska ta tillvara på din sommar på

Tip Of The Day – Export Stems (Ableton)

Tip Of The Day – Export Stems (Ableton)

Tip Of The Day! Efter att vi tidigare förklarat hur man exporterar stems i Logic Pro och FL Studio så är det hög tid att vi gör detsamma för Ableton!   AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO

Så utvecklar du ditt unika sound

Så utvecklar du ditt unika sound

Att hitta sitt unika sound och varumärke behöver inte bara innebära ett maffigt ljud som du skapar eller hittar. Det kan vara något super originellt som alla känner till men som du gör din egen grej av. Det viktigaste är att ljudet ska identifiera dig som en unik konstnär, och signaturljud som kan översättas till många