Effektkedja för elgitarr

En av våra instruktörer i Logic Pro sitter ofta spelar in live-instrument och jobbar sedan med dem i Logic. Nu delar han med sig med en bra effektskedja för en elgitarr han spelat in!

1. EQ – Dra först och främst bort lite low end och ta bort onödiga frekvenser som micken tagit upp, ex. övertoner.

2. Compressor – ‘The Glue’ är en riktigt grym all around compressor. Här används den för att jämna ut volymnivåerna, höja volymen i de delar där inspelningen är för låg och sänka volymen där inspelningen är för hög.

3. EQ nr. 2. – Du kan här höja vissa frekvenser som försvunnit i kompressorn. Eller ta bort frekvenser som kompressorn kanske gett upphov till.

4. Sausage Fattener – Denna plugin fungerar som en distortion. Ställ in på ‘full color’ och ingen ‘fatness’ så får du diskanten att sticka ut.

5. Chorus – Skapa en LFO som arbetar med pitchen och i kombination låter som en flanger. Ställ in den på ‘rate: 0.137 khz’, ‘intensity: 26%’ och ‘mix: 84%’. Detta ger en känsla utav att elgitarren förflyttar sig ut i högtalarna istället för att jobba i mitten.

6. Space Designer – Reverbet som kan kontrollera ett ryndskepp! Eftersom inspelningen var torr och utan reverb så lägger vi på ett reverb som är långt. Ställ in ‘Rev Volym’ på -15,5 db. Skapar en effekt av att inspelningen känns naturligare.

7. S1 Stereo Imager – En grym plugin för stereo-breddning. Ger inspelningen mer utrymme längre ut på högtalarna och lämnar rum åt mer energirika ljud i mitten av mixen.

 

Lycka till!

 

 

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
5 tips på hur man får till grymma vocals

5 tips på hur man får till grymma vocals

Att spela in och mixa vocals är en process som många nya producenter är rädda för. Det kräver för det första mer utrustning än att bara producera in the box. För det andra krävs det mycket kunskap för att få den inspelade vokalen att låta bra ihop med resten av låten. Det man måste förstå

Drum bus reverb i Logic Pro

Drum bus reverb i Logic Pro

Drum Bus Reverb i Logic Pro Börja med att skapa en bus med din favoritreverb och/eller delay. Skicka (Send) trummorna till denna bus. Det här skapar en verklig bild utav att trummorna är i samma rum, dessutom sparar du CPU-kraft eftersom du inte behöver lägga på enskilda reverb-plugin med samma inställning på varje trum-kanal. Krydda

System Overload

System Overload

Det största irritationsmomentet för dig som musikproducent är antagligen när tekniken sätter käppar hjulet för dig och din kreativitet. För vad kan vara värre än när ditt projekt ständigt stoppas av varningsfönstret som säger de hemsökta orden: “System Overload”? I denna artikel kommer vi gå igenom en hel del trix och manövrar för hur du