Effektkedja för elgitarr

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

En av våra instruktörer i Logic Pro sitter ofta spelar in live-instrument och jobbar sedan med dem i Logic. Nu delar han med sig med en bra effektskedja för en elgitarr han spelat in!

1. EQ – Dra först och främst bort lite low end och ta bort onödiga frekvenser som micken tagit upp, ex. övertoner.

2. Compressor – ‘The Glue’ är en riktigt grym all around compressor. Här används den för att jämna ut volymnivåerna, höja volymen i de delar där inspelningen är för låg och sänka volymen där inspelningen är för hög.

3. EQ nr. 2. – Du kan här höja vissa frekvenser som försvunnit i kompressorn. Eller ta bort frekvenser som kompressorn kanske gett upphov till.

4. Sausage Fattener – Denna plugin fungerar som en distortion. Ställ in på ‘full color’ och ingen ‘fatness’ så får du diskanten att sticka ut.

5. Chorus – Skapa en LFO som arbetar med pitchen och i kombination låter som en flanger. Ställ in den på ‘rate: 0.137 khz’, ‘intensity: 26%’ och ‘mix: 84%’. Detta ger en känsla utav att elgitarren förflyttar sig ut i högtalarna istället för att jobba i mitten.

6. Space Designer – Reverbet som kan kontrollera ett ryndskepp! Eftersom inspelningen var torr och utan reverb så lägger vi på ett reverb som är långt. Ställ in ‘Rev Volym’ på -15,5 db. Skapar en effekt av att inspelningen känns naturligare.

7. S1 Stereo Imager – En grym plugin för stereo-breddning. Ger inspelningen mer utrymme längre ut på högtalarna och lämnar rum åt mer energirika ljud i mitten av mixen.

 

Lycka till!

 

 

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Allt du behöver veta om studiomonitorer del 1

Allt du behöver veta om studiomonitorer del 1

Att välja och sätta upp studiomonitorer är naturligtvis en av de viktigaste sakerna för att få till en bra inspelning. Varje beslut under inspelningsprocessen, från mikrofonplacering till slutmix-tweaks baseras på vad som hörs i dessa monitorer. Medan hörlurar kan ge en användbar referens, avgör ljudet från högtalarna oftast de kritiska val som görs i hela

Vad är viktigt att tänka på när man analyserar sin referenslåt?

Vad är viktigt att tänka på när man analyserar sin referenslåt?

  Det finns några enkla saker som är viktiga att tänka på för att du ska kunna få ut så mycket som möjligt när du analyserar din referenslåt: 1. Hur de olika elementen i låten fyller ut de olika frekvenserna i equalizern. Jämför höga frekvenser med låtens sub-element och ta reda på vart den fundamentala

Kontemporärt vs Tidlöst

Kontemporärt vs Tidlöst

Popmusik följer oftast ganska tydliga regelverk (struktur,ackordföljder etc), samtidigt som det alltid har varit en schanger som har varit öppen för förändring och ny input. Att våga göra nya grejer inom en given ram kan verka svårt och kanske lite väl riskfyllt, och därför så tänkte vi snacka om detta lite djupare i denna artikeln!