Gör ett groovy Hip Hop beat

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

Några tips att tänka på när du gör ett groovy Hip Hop-beat.

1. Hip Hop behöver oftast kraftiga bastrummor, så jobba med layering! Sampla en riktigt kraftfull kick och lägg den under din egen. Många stora producenter har ett par kickar som de alltid använder – en för tyngd, en annan för punch. Du kan layera en ny kick över dessa två för varje nytt track, vilket ger dig olika sound men behåller samma känsla.

2. Var inte rädd för att låta bastoner börja innan kicken ibland. Hip Hop är tänkt att låta levande – eller åtminstone groovedrivet – snarare än strikt kvantiserat.

3. Prova att skicka MIDI – noter av ditt trummönster till fel sampler eller trummaskin och kolla resultaten. Även om du bara använder en del av det, så finns det massor av inspiration att hämta, och massor av klassiska beats har skapats på precis detta sätt.

5. Försök att ta bort slumpmässiga percussion hits och se om det gör att det låter bättre. Att överarbeta ett track är ett mycket vanligt nybörjarfel, och även om du i slutändan sätter tillbaka allt så har du ändå idéer för variationer.

6. Om du har konstruerat ett beat på några kanaler, men som inte låter sammanhängande, prova att köra dem alla genom en bus och komprimera den – helst med en vintage analog modeling plug-in som t.ex. PSP Audioware utmärkta VintageWarmer.

 

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Kontemporärt vs Tidlöst

Kontemporärt vs Tidlöst

Popmusik följer oftast ganska tydliga regelverk (struktur,ackordföljder etc), samtidigt som det alltid har varit en schanger som har varit öppen för förändring och ny input. Att våga göra nya grejer inom en given ram kan verka svårt och kanske lite väl riskfyllt, och därför så tänkte vi snacka om detta lite djupare i denna artikeln!

De 5 bästa samplerna du borde känna till.

De 5 bästa samplerna du borde känna till.

Samplers är en väldigt stor del av musikproduktion, för många producenter så är det till och med de enda de använder. En sampler använder man för att spela in något för att sedan manipulera det och spela upp det igen. Idag kommer alla DAWs med en sampler inbyggt, det behövs för att kunna erbjuda “riktiga”

Så blir du en grym musikproducent under en sommar!

Så blir du en grym musikproducent under en sommar!

  En sommar kan kännas rätt kort, men du blir förvånad över hur mycket du kan utvecklas i din musikproduktion med bara dessa enkla knep!  Och oroa dig inte, alla tips handlar inte bara om att du ska stänga in dig i ett mörkt rum, utan hur du ska ta tillvara på din sommar på