Så blir du en grym musikproducent under en sommar!

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

 

En sommar kan kännas rätt kort, men du blir förvånad över hur mycket du kan utvecklas i din musikproduktion med bara dessa enkla knep!  Och oroa dig inte, alla tips handlar inte bara om att du ska stänga in dig i ett mörkt rum, utan hur du ska ta tillvara på din sommar på bästa sätt. Om du har viljan och fokuset så kan du komma hur långt som helst!

 

be yourself

Var dig själv

Håll fast vid dina egna mål och din egna stil och försök att utveckla den och dig själv som artist. Försök inte skapa och producera en stil som är stor och populär just nu, för då försvinner du i mängden. Försök inte heller att bli så stort som möjligt så snabbt som möjligt, utan jobba på att bredda dina kunskaper som producent och utveckla just ditt sound istället. Att följa trender kommer inte att göra dig berömd, gör den musik du vill göra, och försök alltid att hålla den unik.

 

get educated

Utbilda dig

Ofta så har du lite mer ledig tid över sommaren, antingen har du sommarlov, eller kanske någon vecka ledigt. Passa på att spendera den tiden med att ta en ordentlig utbildning. Fördelen med att gå en utbildning är att du får de absolut bästa verktygen för att du ska kunna vidareutvecklas, istället för att sitta och harva dig fram genom YouTube-videos som lär dig att härma ljud. Genom att läsa en intensivkurs sparar du enormt mycket tid, och kan spendera resten av sommaren på att utvecklas och producera massa låtar!


Vill du utbilda dig i sommar?


LÄS MER HÄR

 

genres

Lär dig olika genrer

Undersök många olika typer av musik. Även om du inte lär dig att behärska varje genre så utvecklas du mycket bara av att lära dig om hur olika typer av genrer låter. Det hjälper dig att aldrig fastna i din produktion, och ger dig också fördelen att du lättare kan sticka ut med din musik. Om du bara lyssnar på den musiken du själv skapar så kommer din musik aldrig bli nytänkande. Blanda in oväntade saker i dina produktioner, och se till att inspireras av det oväntade!

 

Sommarfestival

Gå på festival

Sommaren är den totala festivalsäsongen och du gör dig själv en tjänst på flera olika sätt genom att ta tillvara på den. Förutom den uppenbara glädjen i att gå på en festival (hallå, lera, stövlar, kompisar och ljummen öl?) så har du också tillgång till en stor blandning av olika artister som du kan suga till dig inspiration från. Oftast så finns det en eller två artister som du aldrig hört tidigare, passa på att gå på deras spelningar! Ju fler olika genres och typer av performances du kan ta del av, desto större bredd på din egen kreativitet kommer du att få.

Passa på att ha kul, men ta också till dig de olika artisternas scenspråk och artisteri, och gå sedan tillbaka till studion full av inspiration till dina egna tracks. Så gå på så många festivaler och konserter som möjligt, inte bara för att få minnen för livet, utan också för att samla på dig inspiration till hela hösten och vintern som kommer!

 

Networking

Hjälp till

Även om du är världens största talang och både du och din mamma tycker att du förtjänat en förstaplats på Billboard-listan för längesen så är det lite svårare att övertyga musikindustrin om varför du kommer bli nästa musikunder, bara du får en chans. Det första stegen från att vara en bedroom producer till att bli en del av branschen på riktigt kan vara väldigt svårt. Många av de stora artisterna och producenternas karriärer bygger helt på personliga kontakter, och det är dessa som kan vara svåra att få till om man helt enkelt inte fått in en fot någonstans. Försök därför att engagera dig i musikbranschen från andra hållet, skaffa sommarjobb eller praktikplats på ett skivbolag, bli lärling eller medhjälp hos en manager eller agent, erbjud dig att hjälpa till där du kan!

Börja inte med att dra fram din musik och be om uppdrag det första du gör, utan arbeta bara flitigt och var en god vän. Bygg nätverket och vänskapen långsiktigt, får du dig en vän på ett skivbolag under sommaren kanske den här personen i framtiden helt enkelt kommer vilja hjälpa dig för att de tycker om dig. Se till att vara nyfiken, vänlig och visa framfötterna. Så har du fått in en fot!

Kom ihåg att ditt nätverk är lika viktigt som musiken du producerar. Ju fler människor du lär känna, desto fler människor lär du känna.

 

ta paus

Ta pauser

Spendera inte varje vaken minut fokuserad på musik. För att kunna vara riktigt produktiv behöver du ta många pauser, gärna där du bryter av helt från det du fokuserade på. Detta hjälper dig att hålla inspirationen och kreativiteten uppe.

Istället för att fortsätta pusha sig själv till att vara produktiv, tänk på att även komma bort från studion. Oavsett om det är en dag, vecka eller en månad så ta din tid för att få lite perspektiv på saker och ting. Gå och gör något annat, helst något som är helt orelaterat till musik överhuvudtaget. Återupptäck din nyfikenhet eller andra aspekter av världen så kommer du verkligen kunna ladda dina inspirationsbatterier. Fyll på din kreativa tank med mer material för studion. Att gå en promenad har varit en standardmetod för att bryta sina kreativa blockeringar i århundraden för författare, konstnärer och musiker. Det är viktigt att skapa ett utrymme för ditt sinne, detta gör att du kan gräva fram massa läckra nya idéer och nya perspektiv ur ditt undermedvetna.

 

jobba hårt

Var beredd på att jobba hårt

Vid det här laget hoppas vi att du vet att ingenting kommer gratis. Det är lätt att komma med ursäkter och försöka hitta genvägar, men den viktigaste nyckeln till din framgång är faktiskt hårt jobb. Alla andra punkter på denna lista kan leda dig framåt och ge dig en push i rätt riktning, men de är inte värda så mycket om du inte faktiskt lägger ner tid i studion och nöter, och nöter, och nöter.

Tricket är att göra färdigt varje låt du påbörjar, eller kasta ett projekt du inte alls är nöjd med i papperskorgen. Du kommer inte att kunna följa din egna utveckling om du sitter med 30 projekt i din dator som du varken jobbar på eller slänger, och det kan också göra dig lite kreativt förstoppad. Fokusera på att göra färdigt låtar. Även om du inte är helt nöjd med slutresultatet så är det skönt att färdigställa dem. När du sedan ser tillbaka på din musik så kommer du märka en stor skillnad på dina produktioner, och du kan se svart på vitt hur mycket du faktiskt utvecklas på bara en sommar.

Hard work beats talent!

 


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Släpp utan skivbolag

Släpp utan skivbolag

Om inte ett skivbolag nappar på din musik så finns det idag en mängd olika sätt att få ut din musik ändå! Det kan dock vara lite klurigt att veta vilket som är det bästa alternativet så nedan kommer vi lista ut några smarta sätt att släppa sin musik utan skivbolag! Gå via en Aggregator

Tip Of The Day – Frequency Split

Tip Of The Day – Frequency Split

Tip Of The Day! Har du någonsin känt att du vill mixa olika delar av ditt ljud på olika sätt? Kanske dista toppen och lägga ett chorus på miden? Det har vi på AP i alla fall och därför går vår instruktör Jamie idag igenom hur du kan göra exakt det i Ableton! AUDIO PRODUCTION

Tip of The Day – How to make a Stabby House Synth in Ableton Live

Tip of The Day – How to make a Stabby House Synth in Ableton Live

Nu är Ableton också med i gamet! Får ni lika mycket sommarkänsla som vi får av det här soundet? AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO