Mastra på en budget

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

Att lära sig att mastra sitt eget ljud kan ge dig möjlighet att få ditt track att sticka ut mot andra releases. Men många master-plugins kan vara ganska dyra, så vi vill introducera dig till några freeware plug-ins som finns:

 

w1limiter

1. George Yohngs W1 Limiter

Denna limiter är bra för att beefa upp dina nivåer utan att införa någon digital klippning. Sätt denna effekt sist i signalkedjan på masterutgången. Ställ taket till -0,3, så att ingen av dina toppar går högre än detta, och kryssa i Adaptive Release för en automatiserad release. Nu börjar du droppa din Threshold och lyssna hur det ökar nivån av ditt ljud. Oavsett hur högt det blir klipper det inte. Om du drar ned tröskeln för mycket kommer det att ge ett onaturligt sound till ditt ljud, så mellan -5 och -9 dB är ett bra range att använda för en extra knuff på ljudet.

 

span

2. Voxengo SPAN

Detta är en audio spectrum analyzer. Även om den inte bearbetar ljud, så ger den dig en bra visuell indikation på hur ljudet rör sig över frekvensspektrumet. Sätt denna på en låt du diggar och ta en titt på dess frekvensspektrum. Sätt sedan in den på din låt och jämför skillnaden!

 

PSP_VintageWarmer2

3. PSP Vintage Warmer

Om du har lite pengar över, rekommenderar vi att du skaffar den här. Lägg den på masterutgången, och den kommer omedelbart lägga till color till ditt ljud med sin tape saturation emulation. Utöver det kan du lägga tlll lite kompression, ändra EQ’s höga och låga värden, och Och på toppen av det, kan du ringa in några smärre kompression, ändra EQ’s låga och höga värden, samt höja nivån med dess brickwall limiting.

Börja mastra!

 

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Tip Of The Day – Pitch Ride

Tip Of The Day – Pitch Ride

Tip Of The Day! Oavsett om du är producent eller DJ så är dina öron din största tillgång och det viktigaste du har. Men med dagens teknologi så har vi fått en stor del visuella hjälpmedel när det kommer till skapandet av musik. Därför demonstrerar vår instruktör Elliot idag hur du på en vinylspelare använder

5 Grymma Mastringspluggar att ha koll på

5 Grymma Mastringspluggar att ha koll på

När du ska presentera musik för olika människor så kan intrycket folk får av musiken vara väldigt beroende av hur själva tracket låter! Därför brukar folk som producerar demos idag alltid lägga egna mastringskedjor på sin output för att se till att demon låter så fet som möjligt! Nedan så tänkte vi lista lite olika

Vad är viktigt att tänka på när du mixar?

Vad är viktigt att tänka på när du mixar?

Vart du än sätter dig ned för att börja på en mix, är det några saker du borde tänka på och känna till. Låten du du är påväg att ta dig an, är på ett sätt en historia som du måste skapa liv i. Så in the spirit of this, visualisera en målning av ett landskap.