Oliver Heldens delar med sig av sina bästa produktionstips

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

Läs för att få nys om de hemliga tekniker som fungerar för att toppa alla listor!

Less is more

”Först och främst; jag använder aldrig kompressorer. Jag använder bara Camel Phat distortion för att ge mina ljud till en högre volym. Jag lägger ingenting på master-kanalen.”

Skapa, exprimentera, och exprimentera igen

”Jag jobbar en hel del på min sounddesign i Massive och Sylenth och skapar mina egna ljud. Jag började göra ljud för några år sedan och varje gång jag får till någonting bra så sparar jag det. Senare så öppnar jag det, jobbar lite på det och sparar det igen. Med tid och tålamod skapade jag mitt eget sound. Det var så jag skapade ’Gecko’, det gick inte precis på en dag – det utvecklats över tiden.”

Träna dina öron

”Ett tips är att verkligen lyssna på vad som ändrats. Om du trycker på en tangent bör du verkligen lyssna på vad som då händer och förändras. Jag kan inte förklara vad som förändras eftersom det är alla dessa produktions- och tekniska termer. Jag lyssnar bara på det tills det låter bra.”

”Med musik handlar det mest om att sätta de rätta elementen tillsammans. Jag har faktiskt inte en massa saker på de olika kanalerna, det är i princip bara EQ, reverb, och ibland Camel Phat på det. För mig handlar det om att hitta rätt kombination så jag gör en massa olika alternativ för ljud och mönster och experimenterar en hel del. Ibland har jag liksom 30 Massive och 50 Sylenth uppe men jag kommer bara använda 4 av dem eftersom resten av dem inte fungerade.”

”Det finns inga hemligheter att få dina låtar att bli bättre. Det finns ingen speciell knapp – det handlar om dina öron. För mig är en låt aldrig perfekt. Om jag lyssnar på mina 1 eller 2 år gamla låtar skulle jag ändra saker på dem nu.”

 

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Ultimata hörlurar för musikproduktion

Ultimata hörlurar för musikproduktion

Man hör ofta folk diskutera vilka monitorer dom använder men väldigt sällan så dyker samma diskussion upp när det kommer till hörlurar. Hörlurar är för många idag lika viktiga som själva monitorerna, dels för dom oftast är mycket billigare. Men också såklart för att man eliminerar rummet ur ekvationen när man jobbar. Om du inte

Så blir du en framgångsrik producent

Så blir du en framgångsrik producent

Det finns alltid en sak varje producent vill ha oavsett vad och det är framsteg. Vi vill alltid förbättra oss, göra bättre musik och inte bara för att visa världen eller vänner och familj. Utan för sig själv, den glädjen som kommer från framsteg. Musik, precis som alla andra kreativa jobb eller hobbyn, de har en

Spotlight – Christian Davidov

Spotlight – Christian Davidov

Stort grattis och lycka till säger vi till vår tidigare elev Christian Davidov som tillsammans med Arc North släppt sin remix av låten “Right Here”. Christian kom förbi hos oss i veckan och berättade lite mer om sig själv och om tiden efter AP ? Spotify: https://open.spotify.com/track/5PhAgWeQkVFQhpkpxR9Jdd AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I