Oliver Heldens delar med sig av sina bästa produktionstips

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

Läs för att få nys om de hemliga tekniker som fungerar för att toppa alla listor!

Less is more

”Först och främst; jag använder aldrig kompressorer. Jag använder bara Camel Phat distortion för att ge mina ljud till en högre volym. Jag lägger ingenting på master-kanalen.”

Skapa, exprimentera, och exprimentera igen

”Jag jobbar en hel del på min sounddesign i Massive och Sylenth och skapar mina egna ljud. Jag började göra ljud för några år sedan och varje gång jag får till någonting bra så sparar jag det. Senare så öppnar jag det, jobbar lite på det och sparar det igen. Med tid och tålamod skapade jag mitt eget sound. Det var så jag skapade ’Gecko’, det gick inte precis på en dag – det utvecklats över tiden.”

Träna dina öron

”Ett tips är att verkligen lyssna på vad som ändrats. Om du trycker på en tangent bör du verkligen lyssna på vad som då händer och förändras. Jag kan inte förklara vad som förändras eftersom det är alla dessa produktions- och tekniska termer. Jag lyssnar bara på det tills det låter bra.”

”Med musik handlar det mest om att sätta de rätta elementen tillsammans. Jag har faktiskt inte en massa saker på de olika kanalerna, det är i princip bara EQ, reverb, och ibland Camel Phat på det. För mig handlar det om att hitta rätt kombination så jag gör en massa olika alternativ för ljud och mönster och experimenterar en hel del. Ibland har jag liksom 30 Massive och 50 Sylenth uppe men jag kommer bara använda 4 av dem eftersom resten av dem inte fungerade.”

”Det finns inga hemligheter att få dina låtar att bli bättre. Det finns ingen speciell knapp – det handlar om dina öron. För mig är en låt aldrig perfekt. Om jag lyssnar på mina 1 eller 2 år gamla låtar skulle jag ändra saker på dem nu.”

 

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Uppmickning av Organiska Instrument

Uppmickning av Organiska Instrument

I den digitala eran så har det blivit praktiskt för ens workflow att skippa traditionella inspelningstekniker för olika instrument och istället köra på plugins! Dock så borde du ha en grundläggande förståelse för hur uppmickning fungerar, dels för att det är praktiskt att kunna ifall du skulle behöva spela in riktiga instrument, men också för

Gör det bästa av det du har

Gör det bästa av det du har

Du vet väl att otroliga skivor har gjorts på den mest grundläggande utrustningen, i sovrum och andra provisoriska studios? De bästa låtarna kommer inte från den dyraste utrustningen, eller den största plugin-mappen. Det handlar om att göra det bästa av den utrustning som du har nu. När du jobbar med färre verktyg spenderar du mindre tid

Effektivisera din låtstruktur!

Effektivisera din låtstruktur!

Alla har vi suttit med en låt och funderat på vad nästa del ska bestå av, hur det ska låta och vad som ska ändras i produktionen etc. Att skriva/producera en låt är med andra ord inte alltid en dans på rosor. Ibland kan det vara bra att ha lite extra koll på hur låtstrukturer