Oliver Heldens delar med sig av sina bästa produktionstips

Läs för att få nys om de hemliga tekniker som fungerar för att toppa alla listor!

Less is more

”Först och främst; jag använder aldrig kompressorer. Jag använder bara Camel Phat distortion för att ge mina ljud till en högre volym. Jag lägger ingenting på master-kanalen.”

Skapa, exprimentera, och exprimentera igen

”Jag jobbar en hel del på min sounddesign i Massive och Sylenth och skapar mina egna ljud. Jag började göra ljud för några år sedan och varje gång jag får till någonting bra så sparar jag det. Senare så öppnar jag det, jobbar lite på det och sparar det igen. Med tid och tålamod skapade jag mitt eget sound. Det var så jag skapade ’Gecko’, det gick inte precis på en dag – det utvecklats över tiden.”

Träna dina öron

”Ett tips är att verkligen lyssna på vad som ändrats. Om du trycker på en tangent bör du verkligen lyssna på vad som då händer och förändras. Jag kan inte förklara vad som förändras eftersom det är alla dessa produktions- och tekniska termer. Jag lyssnar bara på det tills det låter bra.”

”Med musik handlar det mest om att sätta de rätta elementen tillsammans. Jag har faktiskt inte en massa saker på de olika kanalerna, det är i princip bara EQ, reverb, och ibland Camel Phat på det. För mig handlar det om att hitta rätt kombination så jag gör en massa olika alternativ för ljud och mönster och experimenterar en hel del. Ibland har jag liksom 30 Massive och 50 Sylenth uppe men jag kommer bara använda 4 av dem eftersom resten av dem inte fungerade.”

”Det finns inga hemligheter att få dina låtar att bli bättre. Det finns ingen speciell knapp – det handlar om dina öron. För mig är en låt aldrig perfekt. Om jag lyssnar på mina 1 eller 2 år gamla låtar skulle jag ändra saker på dem nu.”

 

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Tre smarta tips för bra samarbeten

Tre smarta tips för bra samarbeten

Att samarbeta och göra musik tillsammans med någon kan vara sjukt kul, men det kan också ibland ställa till det. Här har vi tre tips till dig som vill börja göra musik tillsammans med någon! Vet du vilka detaljer du måste tänka på innan du samarbetar med någon? Skriver ni en låt tillsammans för skoj

Idétorka

Idétorka

Alla som jobbar med kreativa yrken har sina dagar då kreativiteten sprudlar och där skapelseprocessen går fortare än en duracellkanin på uppåtstimulansia. Lika säkert kommer dessa människor att uppleva dagar då de kreativa hjulen står still, och allt runtomkring förmodligen känns trist och inspirationslöst. Om, eller snarare när, detta händer dig så finns det sätt

Tip Of The Day – Pitch Ride

Tip Of The Day – Pitch Ride

Tip Of The Day! Oavsett om du är producent eller DJ så är dina öron din största tillgång och det viktigaste du har. Men med dagens teknologi så har vi fått en stor del visuella hjälpmedel när det kommer till skapandet av musik. Därför demonstrerar vår instruktör Elliot idag hur du på en vinylspelare använder