Oliver Heldens delar med sig av sina bästa produktionstips

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

Läs för att få nys om de hemliga tekniker som fungerar för att toppa alla listor!

Less is more

”Först och främst; jag använder aldrig kompressorer. Jag använder bara Camel Phat distortion för att ge mina ljud till en högre volym. Jag lägger ingenting på master-kanalen.”

Skapa, exprimentera, och exprimentera igen

”Jag jobbar en hel del på min sounddesign i Massive och Sylenth och skapar mina egna ljud. Jag började göra ljud för några år sedan och varje gång jag får till någonting bra så sparar jag det. Senare så öppnar jag det, jobbar lite på det och sparar det igen. Med tid och tålamod skapade jag mitt eget sound. Det var så jag skapade ’Gecko’, det gick inte precis på en dag – det utvecklats över tiden.”

Träna dina öron

”Ett tips är att verkligen lyssna på vad som ändrats. Om du trycker på en tangent bör du verkligen lyssna på vad som då händer och förändras. Jag kan inte förklara vad som förändras eftersom det är alla dessa produktions- och tekniska termer. Jag lyssnar bara på det tills det låter bra.”

”Med musik handlar det mest om att sätta de rätta elementen tillsammans. Jag har faktiskt inte en massa saker på de olika kanalerna, det är i princip bara EQ, reverb, och ibland Camel Phat på det. För mig handlar det om att hitta rätt kombination så jag gör en massa olika alternativ för ljud och mönster och experimenterar en hel del. Ibland har jag liksom 30 Massive och 50 Sylenth uppe men jag kommer bara använda 4 av dem eftersom resten av dem inte fungerade.”

”Det finns inga hemligheter att få dina låtar att bli bättre. Det finns ingen speciell knapp – det handlar om dina öron. För mig är en låt aldrig perfekt. Om jag lyssnar på mina 1 eller 2 år gamla låtar skulle jag ändra saker på dem nu.”

 

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Fem grymma samplingsbibliotek

Fem grymma samplingsbibliotek

Ibland så är det lätt att produktioner faller enbart på att samplingarna som bygger upp trummorna/effekterna i låten inte låter tillräckligt bra. I dagens populärmusik så bygger soundet extremt mycket på samples, så därför kommer vi i denna artikeln lista fem samplingsbibliotek som du borde skaffa för att lyfta dina produktioner till nästa nivå! Producers

Tip Of The Day – FX Stacking (Ableton)

Tip Of The Day – FX Stacking (Ableton)

Tip Of The Day! Effekter är A & O när det kommer till produktion. En effekt gör mycket för ditt sound och flera effekter som jobbar gemensamt gör ännu mer! Så idag tipsar vi om FX Stacking i Ableton!   AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH

Tre smarta tips för bra samarbeten

Tre smarta tips för bra samarbeten

Att samarbeta och göra musik tillsammans med någon kan vara sjukt kul, men det kan också ibland ställa till det. Här har vi tre tips till dig som vill börja göra musik tillsammans med någon! Vet du vilka detaljer du måste tänka på innan du samarbetar med någon? Skriver ni en låt tillsammans för skoj