Släpp utan skivbolag

Om inte ett skivbolag nappar på din musik så finns det idag en mängd olika sätt att få ut din musik ändå! Det kan dock vara lite klurigt att veta vilket som är det bästa alternativet så nedan kommer vi lista ut några smarta sätt att släppa sin musik utan skivbolag!

Gå via en Aggregator

En Aggregator är en service som i musikbranschen oftast erbjuder sig att släppa din musik mot en avgift. Du får sen behålla i stort sett alla intäkter för onlineförsäljning och streaming. Aggregatorer är ibland kopplade till skivbolag vilket kan vara fördelaktigt om man är i början av sin karriär. Det är också ett väldigt smart sätt att kunna generera en inkomst i början av sin karriär då man som sagt får behålla den stora majoriteten av intäkterna själv. Exempel på Aggregatorer är Spinnup & Record Union.

Släpp på Soundcloud

Soundcloud har blivit ett fantastiskt sätt att nå ut som okänd artist/producent/writer. Många oetablerade artister har funnit sin framgång på Soundcloud och har via dom sen gått vidare till skivbolag. Soundcloud är praktiskt eftersom det används av många, och musiken sprids snabbt och effektivt om den gillas av en bredd grupp lyssnare. Detta kan i sin tur göra att musiken plockas upp av bloggare och diverse olika recensenter.

Hypemachine

Hypemachine är en hemsida som har stenkoll på vad cirka 700 bloggar skriver om olika nya artister. Dom samlar sen ihop alla bloggar som en aggregator och musiken som lyssnas mest på på alla bloggar klättrar på deras egna lista. Hypemachines toplista har blivit en måttstock för hur det går för independent artister och är ett jättebra sätt att få promotion för sitt projekt om man kör utan skivbolag!


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Inspiration

Inspiration

Det är inte alltid lätt att hitta inspiration som producent eller låtskrivare, så därför kan det vara bra att ha lite knep att ta till sig av när man har idétorka! I denna artikeln så kommer vi därför lista fem grejer du kan testa för att få igång inspirationen igen! Lyssna på kontemporär musik Kontemporär

Bygg din egen hardstyle kick med bazzISM

Bygg din egen hardstyle kick med bazzISM

Sugen på att få till det där Martin Garrix – Animals trycket? Bygg din egen hardstyle kick med bazzISM.   Gör en subkick i pluggen Bazzism med lång release. Sätt kicken i låtens tonart, Highcutta och lägg på valfri distortion plugg. I detta klipp är det CamelPhat. Lägg på en torr toppkick, Lowcutta. Dra ihop