Studio Monitor Battle

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

Monitorer är möjligen en av dom absolut viktigaste inköpen du kan göra som låtskrivare/producent. Det finns hundratals alternativ på marknaden som återger olika ljudbilder, och därför är det otroligt viktigt att veta vad man letar efter när man ska köpa monitorer, dels för att kunna optimera sina mixar men också för att hålla igång sin feeling när man jobbar. En hög prislapp behöver nödvändigvis inte betyda att den produkten skulle passa dig bättre, och just därför så kommer vi ställa fem olika monitorer mot varandra för att ge dig en tydlig bild av vad det finns för alternativ på markanden!

Adam A7X

ADAM

Adam har länge tillverkat monitorer och har fått ett rykte för sin höga kvalité. Just denna modellen är en tvåvägs studiomonitor med en 7” woofer för att ge ett bra tryck i basen som når hela vägen ner till 42 hz. Det kanske mesta anmärkningsvärda med A7X serien är den fantastiska X­ART tweetern som återger en diskant som få andra monitorer kommer åt. Linjärt så kan dessa monitorerna återge material hela vägen upp till 50,000 hz och lyckas fortfarande hålla diskanten bekväm för längre lyssning.

Cirkapris­ 5300 kr per monitor

Yamaha HS8

YAMAHA HS8

Dessa monitorerna är klassiker som idag har blivit standard i både hemmastudio/proffsstudio miljöer. Woofern är 8” stor och återger därför en klar och tydlig bas som är väldigt användbart när man ska mixa. Med ett frekvensspektra som går från 38­30,000 hz så är dessa monitorerna väl anpassade till såväl elektronisk som mer organisk musik. Dom är dessutom otroligt prisvärda med tanke på hur lite dom kostar i jämförelse med många andra monitorer i samma storlek.

Cirkapris­ 2800 kr per monitor.

Genelec 8040B

GENELEC

För den som har råd så är dessa monitorerna ett självklart val att titta närmre på. Woofern här är lite mindre, 6,5” närmre bestämt, och frekvensspektrat sträcker sig enbart från 45­ 21,000 hz, men vad Genelec förlorar på det tar dom igen i en fantastisk design som optimerar monitorernas kapactiet. Eftersom designen inte är kantig på sidorna så skapas en nästa perfekt stereobild som få andra monitorer kan matcha, och man har även installerat ett rör specifikt för att återge så perfekt bas som det bara går!

Cirkapris­ 7500kr per monitor

KRK RP6 RoKit G3

KRK RP6 ROKIT G3

KRK är precis som Yamaha monitorerna jag nämnde tidigare vanligt förekommande monitorer i diverse olika studios. Woofern här är 6” och frekvensspektrat går från 38­35,000 hz. Förutom att dom ser riktigt bra ut så låter dom också grymt bra för sitt pris! Trots att dom inte är så stora så är dom grymma för att producera diverse olika genres i och levererar kanske främst ett tryck i botten som få andra monitorer i deras storlek kan göra.

Cirkapris­ 1700 kr per monitor

Alla ovannämnda studio monitorer hittar du hos vår samarbetspartner 4sound på Fridhemsplan


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
10 sätt att öka din produktivitet

10 sätt att öka din produktivitet

Har du någonsin känt att du inte kommer så långt som du vill eller att du skulle kunnat få fram fler låtar än vad du har? Vi har alla någon gång känt så och det är inget du är ensam över. Allt handlar ibland om de där små momenten som avbryter en, att man kanske

Hur du undviker de vanligaste misstagen när du spelar in hemma

Hur du undviker de vanligaste misstagen när du spelar in hemma

  När du spelar in hemma kan det ibland uppstå problem, och det kan vara vanliga misstag som du kanske inte tänker på i första hand. Recording Revolution förklarar hur du kan undvika de problemen som oftast är precis framför näsan på dig.            

Moderna metoder för collabs

Moderna metoder för collabs

I dagens musikindustri händer det att man jobbar med folk som sitter i en annan stad, ibland till och med i ett annat land än en själv. För att kunna skriva tidseffektivt så är det bra att känna till lite olika sätt att kunna jobba med folk på distans så att man inte sitter med