Template

Att ha en färdig “Template” som alltid öppnas upp när du startar ett nytt projekt i Ableton sparar inte bara tid utan ökar också ditt kreativa flöde.

Vad låter mest effektivt:
A: Du öppnar ett helt nytt projekt med endast tomma midi- och audiokanaler.
B: Du öppnar ett helt nytt projekt med ex. Sidechain track, 4 Audiokanaler med EQ och Kompressor på varje och en midikanal med din favorit synth.

Hur du vill att din template ska vara är upp till dig. På bild A. Har vi vår favorit template för just produktion och snabba idéer. (Templates kan variera tex. när du ska mixa ett stort projekt där du vet att du kommer ha 40 Audiokanaler med EQ och Kompressor på varje då kan du spara ett separat som du öppnar då)

För att göra en template måste du först och främst öppna ett nytt projekt och ta bort alla kanaler du inte vill ha. Sedan öppnar du de kanaler du känner att du behöver när du vill göra ett nytt projekt.

Ex. 4 Audiokanaler, 5 olika send kanaler(Reverb, delay, ParallelComp etc.) Trumgrupp och någon synth/piano.

När du har allting klart går du in på preferences (Pc: ctrl – ,) (Mac: cmd – ,). Väl där inne går du till spalten “file folder” och högst upp på den sidan hittar du “Save Current Set as Default”. Tryck save, godkänn och starta om Ableton för att se om allting blev rätt!

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO

 

Share
Vad är viktigt att tänka på när man analyserar sin referenslåt?

Vad är viktigt att tänka på när man analyserar sin referenslåt?

  Det finns några enkla saker som är viktiga att tänka på för att du ska kunna få ut så mycket som möjligt när du analyserar din referenslåt: 1. Hur de olika elementen i låten fyller ut de olika frekvenserna i equalizern. Jämför höga frekvenser med låtens sub-element och ta reda på vart den fundamentala

Fem grymma samplingsbibliotek

Fem grymma samplingsbibliotek

Ibland så är det lätt att produktioner faller enbart på att samplingarna som bygger upp trummorna/effekterna i låten inte låter tillräckligt bra. I dagens populärmusik så bygger soundet extremt mycket på samples, så därför kommer vi i denna artikeln lista fem samplingsbibliotek som du borde skaffa för att lyfta dina produktioner till nästa nivå! Producers

Tip Of The Day – Riser In Serum

Tip Of The Day – Riser In Serum

Tip Of The Day! Effekter är något som kan hjälpa dig något enormt när det kommer det spänning och uppbyggnad i en produktion. Men det är ofta svårt att hitta färdiga effekter som passar perfekt till just din produktion, så idag går Ludvig igenom hur du kan göra dina egna från scratch! AUDIO PRODUCTION ACADEMY