Tre smarta tips för bra samarbeten

Att samarbeta och göra musik tillsammans med någon kan vara sjukt kul, men det kan också ibland ställa till det.

Här har vi tre tips till dig som vill börja göra musik tillsammans med någon!

Vet du vilka detaljer du måste tänka på innan du samarbetar med någon?

Skriver ni en låt tillsammans för skoj skull, för kreativitetens skull eller pågrund av finansiella mål. Även om ni båda hoppas på att tjäna pengar på er låt, se till att ta hand om all business först innan ni börjar med det kreativa arbetet. Kommer ni spela in låten professionellt? Kommer ni uppträda med låten tillsammans i ett band, som en duett eller solo? Vem kommer äga den? kommer ni dela på alla royalties 50/50? Genom att få ned allt detta på papper. Det är bra att ha alla dessa bitar på plats när ni skriver låtar tillsammas som ska släppas, detta kommer hjälpa till och ta bort all förvirring, bråk och till och med ”law suits” i framtiden om det går bra för låten. Se till att tänka ett steg längre nästa gång ni sammarbetar med en låt.

12074559_838085432965461_1404826350801242502_n

 

 Förbered dig inför en collab-session

Innan du ens träffar personen du ska samarbeta med se till att ha en titelidé, ackordföljd, text, eller helt enkelt en melodi redo att dela med dig av. Det är alltid bra att du själv har en idé eller bara en tanke, att komma förberedd är alltid bra oavsett hur erfaren du är. Men det är framför allt en bra idé om du är helt nytt för co-writing. Det kan vara krångligt att komma på något från grunden på plats, vilket kommer att sätta dina nerver på spel. Så se till att du lagt ner tanken till en blivande låt innan du sätter dig i studion med din co-writer!

12081391_10208310198499463_525515839_n

 

Lyft fram dina starka sidor

Om du vet att texterna är din svaga punkt, försök fokusera din energi på att stärka din melodi eller komma med en killer ackordföljd. Det är inte lönt att traggla något som du inte får upp ett flöde för och du tillslut blir oinspirerad och vill undvika studion. Om du jobbar med någon som känner sig bekväm med att hantera andra saker som du kanske fastnar på, glöm inte att uppmuntra honom eller henne att göra det! Men kom ihåg att ni fortfarande ska ge varandra feedback på alla aspekter av låten, och att du har lika mycket att säga som din co-writer har. Kom ihåg att lyfta fram varandras starka sidor!

superman

Lycka till!

 

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Vilken drog väljer du?

Vilken drog väljer du?

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO

Tip Of The Day – Groove template (Ableton)

Tip Of The Day – Groove template (Ableton)

Tip Of The Day! Groove och häng är något som kan lyfta ditt track till skyarna. Ableton har en grym funktion som hjälper dig med just detta och är något vi tyckte vore grymt att dela med oss av!   AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH

6 olika sätt du kan öka din kreativitet

6 olika sätt du kan öka din kreativitet

Det är normalt att uppleva ett flöde av kreativitet, men ibland kan det hända att det plötsligt rinner ut och det är då man stöter på ett creative block. Vad gör man när man är trött på att skapa musik, när tanken på att sätta sig vid datorn och fortsätta på låten eller albumet inte är