Tre smarta tips för bra samarbeten

Att samarbeta och göra musik tillsammans med någon kan vara sjukt kul, men det kan också ibland ställa till det.

Här har vi tre tips till dig som vill börja göra musik tillsammans med någon!

Vet du vilka detaljer du måste tänka på innan du samarbetar med någon?

Skriver ni en låt tillsammans för skoj skull, för kreativitetens skull eller pågrund av finansiella mål. Även om ni båda hoppas på att tjäna pengar på er låt, se till att ta hand om all business först innan ni börjar med det kreativa arbetet. Kommer ni spela in låten professionellt? Kommer ni uppträda med låten tillsammans i ett band, som en duett eller solo? Vem kommer äga den? kommer ni dela på alla royalties 50/50? Genom att få ned allt detta på papper. Det är bra att ha alla dessa bitar på plats när ni skriver låtar tillsammas som ska släppas, detta kommer hjälpa till och ta bort all förvirring, bråk och till och med ”law suits” i framtiden om det går bra för låten. Se till att tänka ett steg längre nästa gång ni sammarbetar med en låt.

12074559_838085432965461_1404826350801242502_n

 

 Förbered dig inför en collab-session

Innan du ens träffar personen du ska samarbeta med se till att ha en titelidé, ackordföljd, text, eller helt enkelt en melodi redo att dela med dig av. Det är alltid bra att du själv har en idé eller bara en tanke, att komma förberedd är alltid bra oavsett hur erfaren du är. Men det är framför allt en bra idé om du är helt nytt för co-writing. Det kan vara krångligt att komma på något från grunden på plats, vilket kommer att sätta dina nerver på spel. Så se till att du lagt ner tanken till en blivande låt innan du sätter dig i studion med din co-writer!

12081391_10208310198499463_525515839_n

 

Lyft fram dina starka sidor

Om du vet att texterna är din svaga punkt, försök fokusera din energi på att stärka din melodi eller komma med en killer ackordföljd. Det är inte lönt att traggla något som du inte får upp ett flöde för och du tillslut blir oinspirerad och vill undvika studion. Om du jobbar med någon som känner sig bekväm med att hantera andra saker som du kanske fastnar på, glöm inte att uppmuntra honom eller henne att göra det! Men kom ihåg att ni fortfarande ska ge varandra feedback på alla aspekter av låten, och att du har lika mycket att säga som din co-writer har. Kom ihåg att lyfta fram varandras starka sidor!

superman

Lycka till!

 

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Tip Of The Day – Project Template (Logic)

Tip Of The Day – Project Template (Logic)

Tip Of The Day! När du påbörjar ett nytt projekt finns alltid risken för att du fastnar i det där stadiet av ideetorka. Det kan vara så enkelt som att du inte hittar den perfekta kicken. Så därför tipsar Darius idag om hur du kan skapa dina egna templates för att underlätta den processen!  

Oliver Heldens delar med sig av sina bästa produktionstips

Oliver Heldens delar med sig av sina bästa produktionstips

Läs för att få nys om de hemliga tekniker som fungerar för att toppa alla listor! Less is more ”Först och främst; jag använder aldrig kompressorer. Jag använder bara Camel Phat distortion för att ge mina ljud till en högre volym. Jag lägger ingenting på master-kanalen.” Skapa, exprimentera, och exprimentera igen ”Jag jobbar en hel

Tip Of The Day – Slip

Tip Of The Day – Slip

För två veckor sedan gick vår instruktör Elliot igenom hur du sätter “Memory/Hot Cues”. Idag spinner Jamie vidare på det konceptet och visar hur du kan använda Slip-funktionen för att utveckla ditt mixande ytterligare!     För att se alla våra Tip of The Day kan du använda länken nedan: https://www.youtube.com/playlist?list=PLBLxgm3mn5pu4dQBrmMaXdY88DNx8sjY5 AUDIO PRODUCTION ACADEMY –