Tre stora producenters första inspiration

Tech-house titanen Jamie Jones, trance-pionjären Paul van Dyk och big-room proffset Nicky Romero har utan tvekan inspirerat otaliga bedroom producers. Men vem banade vägen för deras egna musikaliska strävanden?

För Jones, var det låten “Da Funk” av Daft Punk som startade allt. “Jag kommer ihåg när jag hörde låten för första gången och jag kände bara ‘Whoa, Vad är detta?’” säger han i intervjun. “Musiken är alltid producerad med en hög kvalitet, det är verkligen inspirerande”.

När det kommer till låtar som de önskar att de hade gjort, väljer Paul van Dyk och Romero låtar från två andra ikoniska namn. Paul van Dyk hävdar att “Somebody” av Depeche Mode är den vackraste kärlekssången i historien, och Romero ger kärlek till The King of Pop.

Kolla in dessa videos!

 

Originalartikeln hittar du här 

 

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
De 5 bästa samplerna du borde känna till.

De 5 bästa samplerna du borde känna till.

Samplers är en väldigt stor del av musikproduktion, för många producenter så är det till och med de enda de använder. En sampler använder man för att spela in något för att sedan manipulera det och spela upp det igen. Idag kommer alla DAWs med en sampler inbyggt, det behövs för att kunna erbjuda “riktiga”

Spotlight – Christian Davidov

Spotlight – Christian Davidov

Stort grattis och lycka till säger vi till vår tidigare elev Christian Davidov som tillsammans med Arc North släppt sin remix av låten “Right Here”. Christian kom förbi hos oss i veckan och berättade lite mer om sig själv och om tiden efter AP ? Spotify: https://open.spotify.com/track/5PhAgWeQkVFQhpkpxR9Jdd AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I

Öppet hus 27 December

Öppet hus 27 December

Den 27 December har vi öppet hus. Alla är varmt välkomna till oss på Sturegatan 50 för att veta mer om våra kurser och spana in våra studios. Vi går alltid igenom vad vi har för olika program och hur våra kurser är upplagda, även kommer vi prata närmre om oss som företag och vad