Ultimata hörlurar för musikproduktion

Man hör ofta folk diskutera vilka monitorer dom använder men väldigt sällan så dyker samma diskussion upp när det kommer till hörlurar. Hörlurar är för många idag lika viktiga som själva monitorerna, dels för dom oftast är mycket billigare. Men också såklart för att man eliminerar rummet ur ekvationen när man jobbar. Om du inte sitter i en proffstudio med ett välbyggt rum, så kommer du behöva lära dig det rummet. För att förstå hur du ska anpassa din mixning. Med hörlurar så kan du sitta vart som helst och jobba och alltid få samma återgivning av ljudet, vilket är ett stort plus! Nedan så listar vi några olika hörlurar som vi rekommenderar till dig.

Shure SRH840

SHURE HÖRLURAR

Dessa hörlurarna är fantastiska och otroligt prisvärda! Frekvenspannet sträcker sig från 5hz­ – 25,000hz, och till skillnad från många är hörlurar så är dessa väldigt balanserade i sin återgivning. Diskanten är inte jobbig att lyssna på, vilket är otroligt viktigt om man jobbar i hörlurar. Basen är inte heller vidare accentuerad. Bli inte lurad av detta, bara för att basen inte är lika tung som i andra hörlurar, betyder inte det att den inte finns där. Det enda negativa är möjligen att dom kan vara lite obekväma om man sitter i väldigt många timmar och jobbar.

Pris­ 1599 kr

Shure SRH840 finns hos vår samarbetspartner 4Sound Fridhemsplan

Audio­-Technica ATH­M50X

AUDIO TECHNICA

 

Dessa må vara ett av dom absolut vanligaste hörlurarna man ser folk använda idag, och det är av en god anledning: dom är grymma! Dessa lurarna är också prisvärda och kommer med ett frekvenspann på 15hz­ – 28,000 hz. Den kanske vanligaste hyllningen man hör folk nämna när det kommer till dessa lurarna är att om din musik låter fet i dessa, då är det garanterat fett i verkligheten också!

Basen i dessa lurarna är tight och fyllig, mycket mer uppenbar än i Shure lurarna vi nämnde innan, och samtidigt är diskanten också rund och mjuk. Ytterligare ett stort plus är att dom är otroligt bekväma att ha på sig under en längre tid. Om det finns ett enda minus så tror jag det är det att om man inte är van vid en ganska stark basåtergivning vilket dessa hörlurarna ger, så finns risken att man mixar sin bas för lågt. Trots detta så rekommenderas dessa hörlurar varmt!

Pris­ 1599 kr

Audio-Technica ATH-M50X finns hos vår samarbetspartner 4Sound Fridhemsplan

Shure SRH940

SHURE SRH940

Dessa hörlurarna är steget upp prismässigt från 840 modellen vi nämnde ovan, och kostar därför också mer. Dom är dock helt fantastiska och är absolut värda att ta en närmre titt på, ifall du är ute efter ett par lite dyrare lurar. Basåtergivning i dessa är rundare och fastare, samtidigt som diskanten är bekväm att lyssna på. Faktum är att hela frekvenspektrat är otroligt väl återgivet. Vilket ger dig en optimal situation när du ska mixa. Komforten på dessa är också ett stort plus och det gör sig väldigt bra under längre arbetspass!

Pris­ 2299 kr

Shure SRH940 finns hos vår samarbetspartner 4Sound Fridhemsplan 

Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm

Beyerdynamic

Beyerdynamic har i decenier varit en av världens ledande företag på kvalitativ studiohörlurar och dessa lurarna bekräftar bara deras grymma rykte! Ljudet dessa återger är fantastiskt för priset, med en stereobild som är i stort helt perfekt. Ett valbalanserat mellanregister samt en tight och fyllig botten (även om den inte är lika accentuerad som Audio­-Technica hörlurarna). Dessutom är dom bekväma att ha på sig under längre tid. Den här 80 Ohm versionen kan du använda dig av när du ska lyssna på Mp3or eller sitta och jobba i studion.

Cirkapris­ 1399 kr

Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm finns hos vår samarbetspartner 4Sound Fridhemsplan 


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO

Share
Tre smarta tips för bra samarbeten

Tre smarta tips för bra samarbeten

Att samarbeta och göra musik tillsammans med någon kan vara sjukt kul, men det kan också ibland ställa till det. Här har vi tre tips till dig som vill börja göra musik tillsammans med någon! Vet du vilka detaljer du måste tänka på innan du samarbetar med någon? Skriver ni en låt tillsammans för skoj

Gör det bästa av det du har

Gör det bästa av det du har

Du vet väl att otroliga skivor har gjorts på den mest grundläggande utrustningen, i sovrum och andra provisoriska studios? De bästa låtarna kommer inte från den dyraste utrustningen, eller den största plugin-mappen. Det handlar om att göra det bästa av den utrustning som du har nu. När du jobbar med färre verktyg spenderar du mindre tid

Så blir du en grym musikproducent under en sommar!

Så blir du en grym musikproducent under en sommar!

  En sommar kan kännas rätt kort, men du blir förvånad över hur mycket du kan utvecklas i din musikproduktion med bara dessa enkla knep!  Och oroa dig inte, alla tips handlar inte bara om att du ska stänga in dig i ett mörkt rum, utan hur du ska ta tillvara på din sommar på