Vad är fördelarna med att vara musikproducent?

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

Tekniken har skapat många fördelar för musikproducenter och artister. Skapandet av musik var tidigare kostsamt och krävde ofta engagemang av skivbolag, men nu kan detta ske kostnadseffektivt och oberoende. Billiga programvaror och utbildningar, showcase webbplatser, sociala medier och e-post, allt detta ger aspirerande musikproducenter stora fördelar jämfört med de tidigare analoga förutsättningarna.

 

Musikproduktionsutbildning

Kreativitet och erfarenhet är två viktiga attribut som producenter införskaffar sig genom erfarenhet, men tekniska aspekter och teoretiska principer kan läras ut. Nu för tiden finns många videos, webbsidor, online eller klassrumskurser, och musikproduktionsutbildningar är tillgängliga för alla. Vissa onlineutbildningar är gratis, eller till en väldigt låg kostnad, men formella undervisningar erbjuder fördelen av ett certifikat eller en examen som kan förbättra framtidsutsikten och trovärdigheten som producent.

 

Inspelningsprogram och utrustning: du behöver inte låna pengar

Professionella musikinspelningsstudios kräver enorma investeringar och high-end instrument som passar alla professionella inspelningssituationer. Men billiga programvaror och utrustning för nybörjare kan ge imponerande resultat i ett sovrum eller vid skrivbordet. Musikproducenter kan nu spela in, mixa, mastra och sprida hela eller delar av sina tracks från sina hemmastudios. Plattformsoberoende inspelningsfiler tillåter att större inspelningsprojekt som tex. trummor och orkester, spelas in i professionella inspelningsstudios. Sedan kan detta föras vidare till en enklare hemmastudio där de lättare bitarna tex. inspelning av sång, keyboard, gitarr, etc, kan spelas in. De färdiga inspelningarna kan blandas, behärskas och delas i hemmastudion, vilket minimerar kostnaden och maximerar effektiviteten!

 

Skylta och främja: inte med vem du känner, men vad du vet

Att skapa och främja ny musik handlade en gång i tiden om att övertyga skivbolag, scouter och klubbägare att visa upp din musik. Nu använder sig även framgångsrika producenter och band av bland annat videosajter, sociala medier och webbplatser för att dela med sig av sin musik. Detta gynnar musikproducenter eftersom de själva kan exponera sin musik och öka försäljningen, samtidigt som de bygger upp en fanbase och lockar till sig skivbolagens uppmärksamhet. Detta är en stor fördel för en musikproducent.

 

Musikproducent och artist: The New Music Producer World

De flesta musikproducenter är oberoende, egenföretagare, som traditionellt hyr ut sig till skivbolag eller artister. De har hand om ekonomin, schemaläggningen och logistiska detaljer, ger artistiska och tekniska anvisningar och övervakar hela inspelingsprocessen. Intäckterna beräknas på ett antal olika sätt, vanligen genom att producenten får en klumpsumma för sitt arbete eller får betalt i procent på royalties. Men för musikproducenter som producerar åt sig själva fungerar det lite annorlunda. Producenter som producerar sin egna musik tjänar mer då de gör mer jobb.

 

Inkomst: främja, sälj, repeat

Liksom alla oberoende affärsmän så bygger framgången som musikproducent på försäljning och återkommande kunder. Datorer, programvaror och webben tillåter kunniga producenter att tillverka, marknadsföra och sälja sin musik i massiva skalor. Möjligheten att kontrollera dessa uppgifter ökar möjligheterna för resultat och framtida affärer. Det finns fördelar som inte är tillgängliga utan internet, så get online och följ dina drömmar!

 

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Vilken drog väljer du?

Vilken drog väljer du?

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO

Tip Of The Day – Introduction To Scratching

Tip Of The Day – Introduction To Scratching

Tip Of The Day! Scratching är en teknik som DJs använt i årtionden. Det kan anses vara lite åt old school hållet men vi på AP diggar det verkligen, så vi tänkte att varför inte låta vår instruktör Don gå igenom det i dagens Tip Of The Day! AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER

Gör det bästa av det du har

Gör det bästa av det du har

Du vet väl att otroliga skivor har gjorts på den mest grundläggande utrustningen, i sovrum och andra provisoriska studios? De bästa låtarna kommer inte från den dyraste utrustningen, eller den största plugin-mappen. Det handlar om att göra det bästa av den utrustning som du har nu. När du jobbar med färre verktyg spenderar du mindre tid