Gör år 2016 till ditt musikår

nyårslöfte

 

Skippa de klassiska gamla löftena i år. Det kommer ändå inte hända, inte i år heller. Lova istället dig själv att göra någonting för din passion, och vi kan lova dig att ditt 2016 kommer bli ett lyckligare år!

För att ge dig lite hjälp på traven vill vi dela med oss av två grymma nyårslöften för musiker som kommer hjälpa dig att veta vad du ska fokusera på detta nya år. Lova dig själv de här löftena och du kommer, mycket troligen, ta större steg in i musikindustrin än du någonsin gjort förut!

 

Löfte nummer ett:

Inrätta system för att göra ditt liv enklare

Ett väldigt bra löfte är att inrätta system, och med det menar vi att du ska hitta sätt att utföra uppgifter på, som på ett enklare sätt kommer spara dig tid och ändå ge dig samma grymma resultat varje gång.

Bra verksamheter är uppbyggda på system. Det är inte bara för att saker och ting blir mer effektiva genom system, det är också för att det ska bli enklare för nya människor att snabbt komma in i sina jobb. 

Så vad finns det för olika system? Här kommer några exempel.

 

System 1: Ett system för hur du spelar in din musik

Medan du fortfarande vill behålla kreativiteten när du spelar in dina vokaler, borde du ändå satsa på att använda studion på ett visst sätt under inspelningsprocessen.

Till exempel kan det vara en bra idé att spela in dina bas-vokaler först, följt av ad libs och doubled lyrics, följt av de sista ljuden eller vokalerna som du vill addera. Om du har fler vokalister är det smart att låta de andra vokalisterna spela in på samma sätt.

Detta är bättre än att t.ex. spela in allt i en vers först och sen hoppa till nästa direkt. Eller värre, spela in en vers med den ena vokalisten och sen låta den andra spela in sin vers och sen byta igen.

Att ta allting i denna ordning kommer göra allting enklare. Du kommer få ett mycket  bättre work-flow!

 

System 2: För e-mail marketing och mail i allmänhet

Ett system som är smart att inrätta är hur du sköter din e-mail.

Du kan bland annat skapa en lista med mail som skickas ut till dina fans varannan vecka eller något liknande, med svar på vanliga frågor du får.

Du kommer märka att det finns frågor som är vanliga och som ställs av fler än bara en människa. För att effektivisera “svara-på-mail” processen kan du ha ett dokument där du skrivit svar på de här vanliga frågorna som du ofta får, så du bara kan kopiera och klistra in i ditt svar. Se bara till att skriva om svaret lite så det blir mer personligt!

 

Löfte nummer två:

Sluta ge bort all din musik gratis

Okej, det finns en chans att du redan vet att du inte ska ge bort all din musik gratis, men håller du den regeln? Vi vet, det är lätt att se långsamma säljarnummer och bestämma sig för att det enda sättet att få folk att lyssna på din musik är att ge bort den gratis. Men fråga dig detta: Har du gjort större framsteg med din musik efter att du börjat ge bort din musik gratis?

Chanserna är, att om du faktiskt gjort större framsteg efter att du börjat ge bort din musik gratis, att det är just på grund av att din musik är gratis. Gratis musik har en tendens att få mer människor att ta till sig din musik, bara för att den är gratis. Det finns även en risk att du kommer bli klassad som en människa som inte tar hand om sin musik som en business vilket får dig och din musik att se medioker ut, vilket i sin tur leder till att ingen vill ge dig och din musik en ärlig chans.

Två grymma löften som kan hjälpa dig att lyfta din musik till högre höjder!

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Tip Of The Day – Slip

Tip Of The Day – Slip

För två veckor sedan gick vår instruktör Elliot igenom hur du sätter “Memory/Hot Cues”. Idag spinner Jamie vidare på det konceptet och visar hur du kan använda Slip-funktionen för att utveckla ditt mixande ytterligare!     För att se alla våra Tip of The Day kan du använda länken nedan: https://www.youtube.com/playlist?list=PLBLxgm3mn5pu4dQBrmMaXdY88DNx8sjY5 AUDIO PRODUCTION ACADEMY –

Tip Of The Day – Project Template (Logic)

Tip Of The Day – Project Template (Logic)

Tip Of The Day! När du påbörjar ett nytt projekt finns alltid risken för att du fastnar i det där stadiet av ideetorka. Det kan vara så enkelt som att du inte hittar den perfekta kicken. Så därför tipsar Darius idag om hur du kan skapa dina egna templates för att underlätta den processen!  

Så skriver du grym musik på fem minuter

Så skriver du grym musik på fem minuter

Alla kan lära sig ta ackord och skapa musik, det svåra är att hitta bra progressioner. Progression är olika kombinationer av ackord som ger ett speciellt ljud till en låt, och gör den mer unik. Det finns inte särskilt många av dem och vissa kan även tycka att man stjäl varandras låtar om man använder