Varför är det bra att utgå från en referenslåt när man mixar?

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

För att få till en riktigt bra mixning i din låt är det bra att ha en färdigmastrad låt som referenslåt. Att jämföra din låt med färdigmastrade låtar är bra utifrån många aspekter:

– Mastrade låtar har ofta genomgått professionella ljudingenjörer som vet hur en låt ska vara mixad för att låta sitt bästa möjliga på exempelvis radio.

– Om du skickar iväg din låt för att mastras är det viktigt att mixen är bra. Det är som en dålig audiosample; låter den dåligt från början spelar det ingen roll hur mycket man jobbar med den, det blir sällan bra. Genom att lyssna på en färdigmastrad referenslåt lär du dig hur mixningen ska vara och det blir lättare att mastra.

– Plockar du in en mastrad låt i ditt DAW kan du jämföra din egen låt och referenslåtens EQ och nivåer på olika instrument. Träna öronen på att höra skillnader, likheter och nivåer i både din egen låt och referenslåten!

Lycka till!

 

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Vad är viktigt att tänka på när du mixar?

Vad är viktigt att tänka på när du mixar?

Vart du än sätter dig ned för att börja på en mix, är det några saker du borde tänka på och känna till. Låten du du är påväg att ta dig an, är på ett sätt en historia som du måste skapa liv i. Så in the spirit of this, visualisera en målning av ett landskap.

5 Saker att tänka på när du spelar in sång

5 Saker att tänka på när du spelar in sång

När du spelar in sång så finns det ett antal saker som du bör tänka på för att få bästa tänkbara resultat. I denna artikeln så kommer vi därför kort att gå igenom lite tips på hur du kan få dina sånginspelningar så bra som möjligt! Popfilter Det är kanske uppenbart för dom flesta men