Vem är Brodinski?

Brodinksi har under tre år smält ihop electro med Hip Hop och techno och därigenom skapat något speciellt, som vi på AP Academy verkligen diggar! Hemligheten bakom hans sound ligger i deras familjer.

“En dag berättade min pappa för mig att det fanns några människor i världen som aldrig lyssnat på musik, någonsin. Han berättade det för mig när jag var ganska ung, och jag minns känslan att jag var riktigt upprörd”, säger Brodinski. “Sedan den dagen jag för första gången spelade musik, har jag fortsatt med det och det blev mitt liv.” Louis Roge a.k.a Brodinski föddes i Reims utanför Paris.

Han uppfostrades med musiken ständigt närvarande i sitt liv. Idag är han 27 år och talar fortfarande med sina föräldrar varje dag, vart han än befinner sig i världen. Hans bror Tom reser världen runt och delar alla erfarenheter med honom. Louis började lyssna på techno redan vid 14 års ålder, och med tiden tog han musiken mer och mer på allvar. Han började sedan DJ:am och spelade mycket electro. När han träffade Guillaume Berg fick han en ny kärlek till Hip Hop. När man träffar människor som brinner för samma sak och som visar nya världar av musik är det lätt att man blir påverkad och tippar över och får ett gott tycke om en annan genre.

För Brodinski är det viktigt att hålla det familjärt, hans anledning till sitt musikskapande har aldrig varit i syfte för att bli känd och tjäna pengar. ”Det har aldrig handlat om affärer för mig och jag hoppas att det aldrig kommer bli så heller” som han säger själv. Brodinski gör saker på sitt eget sätt, och planerar att fortsätta göra det. “Det handlar enbart om min musik och min resa hur jag utvecklas inom det.”

AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Kontemporärt vs Tidlöst

Kontemporärt vs Tidlöst

Popmusik följer oftast ganska tydliga regelverk (struktur,ackordföljder etc), samtidigt som det alltid har varit en schanger som har varit öppen för förändring och ny input. Att våga göra nya grejer inom en given ram kan verka svårt och kanske lite väl riskfyllt, och därför så tänkte vi snacka om detta lite djupare i denna artikeln!

En djupdykning i NTI Komplete

En djupdykning i NTI Komplete

Kontakt är kanske musikindustrins mest använda moderna sampler. Oavsett om det gäller en gammal Mellotron, liveinspelade trummor, bas eller diverse syntljud så lär Kontakt ha dom i sitt bibliotek. Kontakt kan man säga är ett helt ämne för sig självt, så därför tänkte vi att vi borde göra en genomgående artikel som enbart fokuserar på

Tip Of The Day – Slip

Tip Of The Day – Slip

För två veckor sedan gick vår instruktör Elliot igenom hur du sätter “Memory/Hot Cues”. Idag spinner Jamie vidare på det konceptet och visar hur du kan använda Slip-funktionen för att utveckla ditt mixande ytterligare!     För att se alla våra Tip of The Day kan du använda länken nedan: https://www.youtube.com/playlist?list=PLBLxgm3mn5pu4dQBrmMaXdY88DNx8sjY5 AUDIO PRODUCTION ACADEMY –