Vilket MIDI Keyboard ska du använda?

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/b/e/3/apacademy.se/httpd.www/wp-content/themes/angle/inc/frontend.php on line 1841

Ett Midikeyboard bör vara en av de första investeringarna du gör till din studio. Många väntar väldigt länge med att köpa ett keyboard för att de inte spelar piano, och det är inte så smart. När man producerar musik kommer ditt keyboard vara det som triggar det mesta i ditt daw. Alltifrån trummsamplingar, till att prova olika akkord, till att hitta på melodier. Och det är väldigt svårt att få samma hands on kännsla genom att rita in noterna. Så även om du inte är en pianist rekommenderar vi på AP att du köper ett Keyboard så fort du bara kan!

Akai LPK25

Akai LPK25

Det här lilla keyboardet kan vara guld värt i så många situationer. Det är litet och kompakt och behöver inget annat än en usb-kabel för att driva. Det har 25 stycken anslagskänsliga minitangenter samt oktavknappar och inbyggd arpeggiator. Visst, du kommer inte spela symfonier på dessa minitangenter. Men för den kompakta eller portabla studion är det här keyboardet guld värd, dessutom är det ruskigt billigt.


Cirkapris 500Kr

M-Audio Keystation 49 II

M-Audio Keystation 49 II

Detta keybordet har letat sig in i många studios under åren, vi använder den faktiskt själva i våra studios på AP. Med sin kompakta och enkla design finns det inte mycket att klaga på. Den har 49 anslagskänsliga tangenter samt pitch, modulation och oktavknappar. Generation 2 av detta keyboard är även svart och har transportknappar. Utöver det är även detta keyboard väldigt billigt.

 

Cirkapris 1000Kr 

Roland A-88

Roland A-88

Här är keyboardet för de som inte vill tumma på kvalitén. Med sina 88 vägda tangenter påminer spelkännslan på alla sätt dem hos ett riktigt piano. Strömförsörjning via antigen Usb eller stömadapter tillsammans med dess låga vikt gör den grym både för studio & liveanvändning. Keyboadet går även att “splitta” vilket gör att man kan spela ett instrument på övre delen av keyboardet och ett på den undre delen.

Cirkapris 7300Kr

Akai MPK249

Akai MPK249

Trummaskins-legenden Akai kan även göra shysta keyboards. Det här keyboardet är grymt för de som vill ha hela sin workstation framför sig. Utöver ett schysst keyboard finns även ett 4X4 nät med pads för trummprogramering. Toppa allt med med 24 rattar & encoders samt en LCD-display så har du mer kontroll än NASA har över en rymdraket.

Cirkapris 3900Kr

Native Instruments Komplete Kontrol S49

Native Instruments Komplete Kontrol S49

Om du är en trogen Native Instruments användare är det här keybordet grymt för dig. Vi ska inte ljuga, på många sett är det här ett vanligt keyboard. Om man bortser ifrån att tangenterna är upplysta så finns det inte mycket som gör det här keyboardet bättre än något annat på hårdvarusidan. Magin finns i integrering med Native Instruments mjukvara. Det här keyboardet kan styra allt ifrån Komplete till Massive till Reaktor och mycket mer. Utöver det finns det smart mjukvara som kan belysa rätt toner i en skala eller liknande för att hjälpa dig spela in dina idéer fortare! Keyboardet finns även med 25, 61 och 88 tangenter.

Cirkapris 5600Kr

Alla ovannämnda MIDI Keyboards hittar du hos vår samarbetspartner 4sound på Fridhemsplan


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Tip Of The Day – Parallellkomprimering (Ableton)

Tip Of The Day – Parallellkomprimering (Ableton)

Tip of The Day! Ibland sitter inte transienterna i trumpaketet där dom ska. Så hur gör du för att feta upp soundet och få fram det där lilla extra ur dina samplingar? Jo genom parallellkomprimering!   AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO

Native Instruments Komplete 11

Native Instruments Komplete 11

Native Instruments har meddelat att Komplete 11 kommer att släppas den 1 september 2016 Vid sidan av Komplete 11 och Komplete 11 Ultimate kommer det en version som heter Komplete 11 Select. Den ska fungera som en start in i Komplete världen. Select kommer med 11 syntar, inklusive Monark och Massive, på ett USB-minne som innehåller mer

AP Academys utrustningspaket

AP Academys utrustningspaket

Funderar du på att börja producera musik men har inte riktigt tagit steget att köpa din utrustning än? Det kan kännas lite klurigt i början att veta vad man ska köpa för att komma igång, och därför har vi på AP Academy har gjort en lista med olika paket som är en bra startpunkt att utgå