Vilket MIDI Keyboard ska du använda?

Ett Midikeyboard bör vara en av de första investeringarna du gör till din studio. Många väntar väldigt länge med att köpa ett keyboard för att de inte spelar piano, och det är inte så smart. När man producerar musik kommer ditt keyboard vara det som triggar det mesta i ditt daw. Alltifrån trummsamplingar, till att prova olika akkord, till att hitta på melodier. Och det är väldigt svårt att få samma hands on kännsla genom att rita in noterna. Så även om du inte är en pianist rekommenderar vi på AP att du köper ett Keyboard så fort du bara kan!

Akai LPK25

Akai LPK25

Det här lilla keyboardet kan vara guld värt i så många situationer. Det är litet och kompakt och behöver inget annat än en usb-kabel för att driva. Det har 25 stycken anslagskänsliga minitangenter samt oktavknappar och inbyggd arpeggiator. Visst, du kommer inte spela symfonier på dessa minitangenter. Men för den kompakta eller portabla studion är det här keyboardet guld värd, dessutom är det ruskigt billigt.


Cirkapris 500Kr

M-Audio Keystation 49 II

M-Audio Keystation 49 II

Detta keybordet har letat sig in i många studios under åren, vi använder den faktiskt själva i våra studios på AP. Med sin kompakta och enkla design finns det inte mycket att klaga på. Den har 49 anslagskänsliga tangenter samt pitch, modulation och oktavknappar. Generation 2 av detta keyboard är även svart och har transportknappar. Utöver det är även detta keyboard väldigt billigt.

 

Cirkapris 1000Kr 

Roland A-88

Roland A-88

Här är keyboardet för de som inte vill tumma på kvalitén. Med sina 88 vägda tangenter påminer spelkännslan på alla sätt dem hos ett riktigt piano. Strömförsörjning via antigen Usb eller stömadapter tillsammans med dess låga vikt gör den grym både för studio & liveanvändning. Keyboadet går även att “splitta” vilket gör att man kan spela ett instrument på övre delen av keyboardet och ett på den undre delen.

Cirkapris 7300Kr

Akai MPK249

Akai MPK249

Trummaskins-legenden Akai kan även göra shysta keyboards. Det här keyboardet är grymt för de som vill ha hela sin workstation framför sig. Utöver ett schysst keyboard finns även ett 4X4 nät med pads för trummprogramering. Toppa allt med med 24 rattar & encoders samt en LCD-display så har du mer kontroll än NASA har över en rymdraket.

Cirkapris 3900Kr

Native Instruments Komplete Kontrol S49

Native Instruments Komplete Kontrol S49

Om du är en trogen Native Instruments användare är det här keybordet grymt för dig. Vi ska inte ljuga, på många sett är det här ett vanligt keyboard. Om man bortser ifrån att tangenterna är upplysta så finns det inte mycket som gör det här keyboardet bättre än något annat på hårdvarusidan. Magin finns i integrering med Native Instruments mjukvara. Det här keyboardet kan styra allt ifrån Komplete till Massive till Reaktor och mycket mer. Utöver det finns det smart mjukvara som kan belysa rätt toner i en skala eller liknande för att hjälpa dig spela in dina idéer fortare! Keyboardet finns även med 25, 61 och 88 tangenter.

Cirkapris 5600Kr

Alla ovannämnda MIDI Keyboards hittar du hos vår samarbetspartner 4sound på Fridhemsplan


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Tips som kan vara bra att ha med sig i bagaget till din nya studio

Tips som kan vara bra att ha med sig i bagaget till din nya studio

Att fixa till en ny musikstudio kan vara svårt, speciellt om du aldrig gjort det förr. Men hjälp finns alltid till hands, oavsett vad det är för sorts utrustning du behöver till din studio så finns det några tidlösa tips på vad som kan vara bra att tänka på!   Vart ska studion vara? Plats är

5 Grymma Mastringspluggar att ha koll på

5 Grymma Mastringspluggar att ha koll på

När du ska presentera musik för olika människor så kan intrycket folk får av musiken vara väldigt beroende av hur själva tracket låter! Därför brukar folk som producerar demos idag alltid lägga egna mastringskedjor på sin output för att se till att demon låter så fet som möjligt! Nedan så tänkte vi lista lite olika

Bli bättre på att avsluta projekt!

Bli bättre på att avsluta projekt!

Ibland så tappar man inspirationen man hade från början när man skrev en låt. Då blir det istället oväntat svårt att färdigställa den. Detta är inget ovanligt i sig och händer alla då och då. Det viktiga är att man har lite knep att ta till för att försöka komma till en punkt. Där man