VÄLJ MELLAN:

Logic Pro

FL Studio

VARAKTIGHET:

1 termin

DELTID

2 sessions per vecka, måndagar och onsdagar

3 timmar per session

Distans: Klockan: 17.00 – 20.00

Platsförlagd: Klockan: 17.00 – 20.00

PRIS:

21,900 kr

Eller delbetala från:

från 850 kr/månad

Du kan välja att betala hela din kursavgift direkt via kortbetalning eller internetbank, få en faktura till din mail, eller delbetala upp till 36 månader.

ANSÖK OM EN PLATS

KURSSTART 3 OKTOBER

ANSÖK

Ansökan för höstterminen 2022 stänger den 30 september 2022.


ANTAGNINGSPROCESSEN

För att ansöka till Diplomerad Musikproducent så fyller du i ansökningsformuläret ovan. Efter att det är ifyllt så får du en bekräftelse på mail att vi har tagit emot din ansökan, och även information om när du kommer att få ditt antagningsbesked. Antagningsbeskedet kommer till dig via mail, antingen på angivet datum eller före. I ditt antagningsbesked står det ifall du har blivit beviljad en plats eller ej. Har du blivit beviljad en plats så har du ca. två veckor på dig att tacka ja eller nej till platsen. Tackar du ja så betalar du då in din kursavgift, antingen hela på en gång, eller via delbetalning.

Har du fått en reservplats så kommer du att få ett besked via mail om vilken plats i reservkön du har, samt när du kommer att få ytterligare besked ifall du har möjligheten att få en plats eller ej. Har du ej blivit antagen så är du välkommen att söka igen när antagningen för nästkommande termin öppnar!

KURSBESKRIVNING

DIPLOMERAD MUSIKPRODUCENT är en utbildning som under en termin tar dig på en resa genom hela skapandeprocessen – från idé till färdig produkt. Genom att hålla en bra balans mellan teoretisk och praktisk utbildning ger vi dig en djup kunskap i modernt musikskapande. Denna utbildning passar dig som vill jobba med musik på en professionell nivå, eller dig som vill fördjupa dig ordentligt i det moderna musikskapandets värld. Utbildningen behandlar ämnen såsom musikproduktion, låtskriveri, inspelning, låtarrangemang, sounddesign, slutmix, master, musikbranschen, pr och mycket mer.

Genom denna utbildning får du även möjlighet att delta i songwriting-camps, gästföreläsningar, exklusiva leads och toplines av professionella låtskrivare. DIPLOMERAD MUSIKPRODUCENT är utbildningen för dig som vill utforska din musik och kreativitet, och framförallt för dig som vill satsa på dig själv.


FÅR MAN EGEN STUDIOTID?

Yes sir! Under hela tiden du är inskriven hos AP Academy som student så har du möjlighet att boka in dig i en av våra studios och sitta hos oss och jobba med din musik i lugn och ro, eller kanske sitta tillsammans och ta hjälp av varandra. OBS; egen studiotid är enbart tillgängligt för dig som studerar på Diplomerad Musikproducent.

FÅR MAN KONTAKT MED MUSIKBRANSCHEN?

Samtliga utav de instruktörer som du kommer att lära känna under din utbildning är producenter/artister eller andra aktörer i musikbranschen. Förutom att dina instruktörer har rykande färska erfarenheter från sina egna förlag, skivbolag och låtskrivarsessions så får du också flera skarpa leads redan under utbildningen. Detta innebär att du får uppdrag från ett skivbolag eller en artist, och chansen att få dina låtar signade och släppta redan innan du ens har gått färdigt din utbildning.

SPELAR DET NÅGON ROLL VILKEN GENRE MAN VILL JOBBA MED?

Inte alls. Den främsta anledningen till att vi inte jobbar genrebaserat är för att om man blir riktigt grym på musikproduktion så kommer man bli “trumvirvel” riktigt bra på den genre man själv vill producera i! Om du exempelvis vill göra HipHop så blir du inte grymmare på HipHop genom att gå en specifik HipHop-kurs, utan du bli grymmare om du lär dig att sampla riktigt grymt, sounddesigna, mixa och framförallt jobba med vokaler. Vi särskiljer därför inte olika genres, det är helt enkelt onödigt. Vi tror även att man till och med kan lära sig mer utav att öppna ögonen för fler genres än bara den man själv vill skapa. Ju bredare kunskaper du har, desto bättre blir du på din egen nisch!

ÄR COMPLETE SAMMA SAK SOM BASIC OCH ADVANCED TILLSAMMANS?

Inte alls. Diplomerad Musikproducent innefattar samma grundämnen som Basic och Advanced då Diplomerad Musikproducent innehåller ett väldigt brett och omfattande fokus på musikproduktion, men Diplomerad Musikproducent innehåller också väldigt många ämnen som man ej tar upp i varken Basic eller Advanced. Diplomerad Musikproducent innefattar bl.a. en stor del låtskriveri och musikteori, samt en mycket mer övergripande fördjupning utav musikbranschen, vilket saknas helt i våra övriga utbildningar. Diplomerad Musikproducent är utformad för att vara yrkesförberedande, och du får förutom en djup förståelse för hela spektrumet av musikproduktion även möjligheten att forma dig själv som producent och artist.

KURSPLAN

MODUL 1

Introduktion till programmet
Programmet och dess funtioner
Audio och MIDI
Effekter och dess användningsområden
Programmets workflow

MODUL 2

Musikproduktion
Vad som behövs för att göra musik
Studio & utrustning
Inspelnignstekniker
Mikrofoner
Akustik

MODUL 3

Låtskriveri
Musikteori
Hur man skriver melodier
Hur man skriver en låt
Hur man arrangerar en låt
Hur man arrangerar en produktion

MODUL 4

Sounddesign
Sounddesign med analoga synthar
Sounddesign med digitala synthar
Sounddesign med samples
Sounddesign genom processering

MODUL 5

Mixning & Mastering
Mixning av olika ljud och instrument
Bussmixning
Slutmix
Mastering

MODUL 6

Musikindustri & PR
Management, förlag och skivbolag
Rättigheter
Marknadsföring och PR

Du behöver inte ha några specifika förkunskaper för att bli antagen till Diplomerad Musikproducent, men det är en fördel om du har en bakgrund i musiken, eller om du tidigare har gått en utbildning på AP Academy. Lägg gärna extra krut på ditt personliga brev i din ansökan, då det främst är detta som avgör ifall du blir beviljad en plats eller ej. Oavsett förkunskaper så är alltid ambitionen samt dina mål med din produktion viktigast.

Du behöver även en fungerande dator med Logic Pro X eller FL Studio installerat.
Ifall du behöver hjälp med programvaran eller installationen, meddela oss så hjälper vi dig gärna!

ANSÖK TILL KURSSTARTEN DEN 2 OKTOBER

A N S Ö K


Vill du veta mer innan du anmäler dig? Besök oss vid nästa tillfälle vi har öppet hus:

BOKA EN PLATS PÅ NÄSTA ÖPPET HUS

UPPLEVELSER FRÅN TIDIGARE ELEVER

SPOTLIGHT – Petra Marklund

SPOTLIGHT – Petra Marklund

Petra Marklund SPOTLIGHT Intervju När Petra Marklund valde att läsa en utbildning i musikproduktion hos oss så förändrade det hennes sätt att arbeta med musiken. AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO

SPOTLIGHT – Simon Fager

SPOTLIGHT – Simon Fager

Möt Simon Fager! Musikproducent, rappare och minst men inte sist sagt KREATIV! AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO

Möt Calle Gustafsson

Möt Calle Gustafsson

Spotlight med Calle Gustafsson   Calle Gustafsson är en elev här på AP Academy som går A kursen i FL Studio. Musiken är ett stort intresse för Calle, inte nog med att han producerar musik så spelar han även gitarr och går i en musikskola. Calle var trött på att lära sig över internet och


Diplomerad Musikproducent