PRODDPODDEN

EN PODCAST OM MUSIKPRODUKTION

AV AUDIO PRODUCTION ACADEMY


Proddpodden #1 - Hur ska jag bygga min studio?

I det första avsnittet går vi igenom tips och tricks för hur du ska få till bästa möjliga studio! Adrian, Jacob och Hampuz snackar s**t och musik i AP Academy’s podcast ’PRODDPODDEN’. Proddpodden tar upp allt du inte visste att du behöver veta om musikproduktion!

Lyssna på avsnittet här


Proddpodden #2 - Mixning

ÄNTLIGEN är den här!

Väntan är över och avsnitt två av ‘PRODDPODDEN’ finns nu att lyssna på för allmänheten!

I detta avsnitt går grabbarna i ProddPodden igenom allt som berör mixning. Hur ska man egentligen mixa vocals? Vilka kompressorer ska man använda och vilka är dom vanligaste myterna när det gäller mixning? Allt detta och mycket mer i andra avsnittet av ProddPodden!

Lyssna på avsnittet här


Proddpodden #3 - Synthar

Det tredje avsnittet av ProddPodden handlar om synthar! Lite förändringar har skett och vi säger välkommen till vår nya poddare och lagom mycket musiknörd: Leonard!
I månadens avsnitt pratar Jacob, Adrian och nykomlingen Leonard allt som har med synthar att göra. VST’s, hårdvara, vad låter bäst? Hur gör man en fet lead? Nexus2, är det tabu eller inte? och sen blir det battle mellan FL Studio’s, Ableton’s och Logic’s interna synthar, vilka är bäst? allt detta och MYCKET mer i månadens avsnitt av PRODDPODDEN!

Lyssna på avsnittet här


Proddpodden #4 - Samplingar

Dags för fjärde avsnittet av efterlängtade PRODDPODDEN!
I fjärde avsnittet av ProddPodden går Jacob, Leonardo och Adrian igenom allt som har med sampling att göra. Hur mycket är okej att sampla? Var hittar man dom bästa samplingarna och sample paketen, klassiska samplingar och mycket mer!

Lyssna på avsnittet här


Proddpodden #5 - Genrer

PRODDPODDEN #5 är online!
I månadens avsnitt diskuterar killarna allt som har med olika genres att göra, allt ifrån pop, house, hip hop, rock och mycket mer. Det diskuteras även om hur en hitlåt blir till och vad hemligheten är för att skapa en hit, och varför spelas det ingen hardstyle på radio? Allt detta och mycket mer i månadens avsnitt av PRODDPODDEN.

Lyssna på avsnittet här


Proddpodden #6 - Inspelning

I detta avsnitt av ProddPodden snackas det om allt som har med inspelning att göra, allt från sång, trummor till gitarrer och hårdvara. Hur mickar man upp på bästa sätt? Och vad behöver man egentligen för att börja spela in? Allt detta och mycket mer i månadens avsnitt av PRODDPODDEN!

Lyssna på avsnittet härProddPodden