Nu öppnar vår utbildning Game Audio Producent & Sound Designer

hero
  • START
  • ARTIKLAR
  • NU ÖPPNAR VÅR UTBILDNING GAME AUDIO PRODUCENT & SOUND DESIGNER

14 JANUARI, 2023

Nu öppnar vår utbildning Game Audio Producent & Sound Designer

Vi har precis blivit beviljade att starta en helt ny YH-utbildning inom yrkeshögskolan. Utbildningen är en tvåårig heltidslinje vid namn ’Game Audio Producent & Sound Designer’ och är den enda i sitt slag inom yrkeshögskolan. 

Med ett stort stöd från spelindustrin och dess aktörer inom ljuddesign och komposition kommer utbildningen att starta till hösten 2023, och ansökan öppnar upp redan den 1:a februari, om ca. två veckor. 

Spelbranschen växer så att det knakar, det kommer att finnas många jobb i framtiden. Då det finns ett underskott av ljuddesigners med faktisk erfarenhet så kan en utbildning som denna hjälpa till att fylla de behov av audiopersonal som behövs inom framtidens spelindustri” säger Linus Söderlund, Audio Director på Resolution Games.

Även Axel Åkerlund, COO på Immersive Music Group ser ett stort värde i denna nya utbildning. ”Vi tror att denna utbildning kommer bidra till nya jobb och en bredare kompetensutveckling lokalt. Efterfrågan finns så varför inte mätta den i Stockholm och Sverige istället för att spelbolagen ska söka arbetskraft från utlandet? Känns som en no-brainer.”

Eftersom utbildningen har en nära samverkan med spelindustrin så kommer de studerande få direkt tillgång till värdefulla kontakter och kommer att ha möjlighet att bygga sin karriär som ljuddesigner, kompositör, ljudingenjör eller mycket mer direkt efter avslutad utbildning.

Utbildningen är utformad att ge eleverna kunskapen och erfarenheten som behövs för att kunna skapa, editera och implementera ljud i spel, samt kompetensen att kunna komponera musik anpassad för videospel. Förutom detta så täcker utbildningen även hur man använder mellanprogramvara som Wwise och Fmod, hur man optimerar sin maskin, hur man organiserar sitt workflow, hur man arbetar skickligt med producenter och utvecklare, hur man marknadsför sig själv och syns inom industrin, en längre praktikperiod, samt hur strukturen av spelmarknaden är organiserad och mycket mer. 

Audio Production Academy ser fram emot att få öppna upp denna utbildning och expanderar nu i form av nya lokaler till skolan. ”Vi har jobbat i över två års tid för att kunna förverkliga denna utbildning och vi är så glada och hedrade att Myndigheten för yrkeshögskolan har gett oss förtroendet att få starta” säger Malin Sami, verksamhetschef på Audio Production Academy. 

 

Läs mer om utbildningen: 

Här

Kurser

Läs mer om våra olika kurser och workshops här. 

 

Till kurserna

Öppet Hus

Vill du lära dig mer om oss och våra utbildningar? Läs mer och anmäl dig här.

 

Till öppet hus

Din varukorg (0)

Total: $98.00

Checkout