Vilken utbildning passar dig?

1. Hur mycket tid har du att lägga på dina studier?

Vi har ett utbud med workshops på några timmar, kurser som är 3 dagar till en termin eller heltidsutbildningar.

 • Vill du ha en intensivkurs eller fördjupa dig inom något område?
 • Har du möjlighet att lägga mycket av din fritid på uppgifter och hemarbeten?
  På varje kurssida hittar du information om ungefär hur mycket egen studietid du förväntas lägga ner utöver de schemalagda lektionerna. Det är alltså en bra idé att redan från början ordentligt fundera över hur mycket tid du har att lägga på din utbildning. Tänk också på att vi läser och tar till oss kunskap i olika takt, så för just dig kan det både gå snabbare eller ta mer tid än vi skrivit på kurssidan. Du känner dig själv bäst.

Våra heltidsutbildningar

Våra kurser

2. Hur vill du lägga upp dina studier? 

Här är hela vårt aktuella kursutbud. Det flesta kurser är på svenska, men det finns även några på engelska. Kurserna som ges på plats äger rum i våra lokaler på Fryxellsgatan 4 i Stockholm. På våra distanskurser streamas undervisningen i videoverktyget Zoom. På våra onlinekurser läser du hela kursen i vår onlineplattform på Add Wisdom.

Kursformat 

Vi har flera olika kursformat, både uppdelade beroende på vad som är det bästa upplägget för ämnet som kursen handlar om, men också för att ge dig flera olika alternativ, och ha en möjlighet att hitta kursformatet som passar dig bäst!

 • Program – våra heltidsutbildningar där du studerar dagtid och fem dagar i veckan under hela utbildningen. Passar bäst för dig som vill lägga 100% av din tid och gå helhjärtat in i utbildningen. 
 • Kvällskurser – lektionen äger rum en/två kvällar i veckan under ett antal veckor i rad (exakta datum framgår på respektive kurssida).
 • Dagkurser – som namnet antyder är de förlagda på dagtid och löper oftast över en hel eller halvdag i veckan under ett antal veckor. Om du arbetar heltid är det alltså en god idé att få chefens godkännande att studera under en period.
 • Intensivkurser – på dagtid, men intensivt under en, två eller tre heldagar i rad.
 • Distanskurser – lektioner som hålls live i videoverktyget Zoom, där du har ett specifikt schema och kan interagera med din lärare och kurskamrater precis som i ett fysiskt klassrum. Du får även tillgång till videoinspelningar av lektionerna. Finns både på kvällstid, dagtid och intensivt (information framgår på respektive kurssida)
 • Onlinekurser – du studerar när det passar dig under veckorna, och all undervisning sker i en digital lärplattform. Det passar exempelvis dig som kanske arbetar heltid på dagarna och vill förlägga din studietid till de timmar i veckan som passar dig bäst.

3. Vad är målet med din utbildning?

Svaret på den här frågan vet bara du själv. Vill du nosa på ett nytt område? Vill du fördjupa dig inom det du redan gör? Vill du avancera i ditt musikskapande, utveckla din kreativitet eller komplettera dina kompetenser?

Behörighet och förkunskaper skiljer sig mellan våra olika utbildningar. På respektive kurssida står det specificerat. På en del av våra kurser kräver vi inga förkunskaper, och på en del har vi krav på både förkunskaper och viss typ av utrustning för att du ska kunna läsa kursen. 

Olika kunskapsnivåer.

Nybörjare

Kurser på nybörjarnivå är precis som de låter, kurser för dig som är nybörjare. När vi säger nybörjare så menar vi alla som är nybörjare inom ämnet, du kan exempelvis vara en låtskrivare som vill lära dig producera, och därmed vara nybörjare i en DAW. Du kan också vara helt nybörjare på musik, då vi börjar från början och är noga med att alla ska kunna hänga med!

Medel

För att kunna läsa en kurs på medelnivå innebär det att du ska ha kommit igång med ditt musikskapande och vara bekant med någon av de DAW som vi undervisar i. Du ska ha börjat skapa låtar, och förstå bland annat hur man startar och sparar låtar, grundläggande arrangemang, inspelning, grundläggande workflow och mixning.

Avancerad

Kurser på avancerad nivå betyder att du är mycket duktig på musikproduktion och har producerat musik i flera år. Kanske är du en yrkesverksam producent, eller jobbar på att bli en. Våra avancerade kurser ger dig spetskunskaper inom väldigt specifika områden och är ett bra komplement när du vill lyfta ditt musikskapande lite extra.

4. Vilken teknisk utrustning har du?

 • För nästan alla våra kurser i musikproduktion så behöver du en egen dator med en DAW installerad, och ett par hörlurar. Vilken DAW du ska ha installerad beror på vilken kurs du väljer, och det står specifierat i kursbeskrivningen. De tre DAW som vi undervisar i är Ableton Live, Logic Pro och FL Studio. Vissa avancerade kurser i musikproduktion har inga specifika krav på DAW, och det betyder då att du kan läsa kursen oavsett vilken DAW du använder dig av.

 • Ibland har vi också krav på att du har mer utrustning beroende på vad vi ska arbeta med under kursen. På respektive kurssida står det specificerat vad du behöver, och när du har anmält dig till kursen och får information skickat till dig så finns det även hjälp med vart du kan köpa eller ladda ner just det du behöver.

 • Har du inte en egen dator eller hörlurar så går det såklart bra att låna av oss också, men du behöver då meddela i förväg innan kursen startar så att vi kan se till att en dator finns tillgänglig för dig.  

Vad är en DAW?

DAW står för Digital Audio Workstation, och en digital audio workstation är den mjukvara som du använder för att skapa musik i. Vi har kurser i tre olika DAW:s: Ableton Live, FL Studio och Logic Pro. 

Ableton Live

Ableton Live är en DAW som fungerar till både Mac och PC. Ableton Live är bra integrerad för att du sömlöst ska kunna använda programmet både i studion och live på scenen.

Version: Vi rekommenderar Ableton Live 11 Standard

Du kan köpa Ableton Live här

FL Studio

FL Studio är en DAW som fungerar med både Mac och PC. FL Studio är ett väldigt snabb-arbetat program som är enkelt att komma igång i, och används av många som producerar elektronisk musik.

Version: Vi rekommenderar FL Studio Producer Edition

Du kan köpa FL Studio här

Logic Pro

Logic Pro är en DAW som bara fungerar till Mac. Logic Pro är bra för inspelning och många som använder Logic Pro tycker att programmet är bra för att ge ett varmare och mer autentiskt sound till din musik. 

Version: Vi rekommenderar Logic Pro X

Du kan köpa Logic Pro här

5. Läs mer om kurserna!

Börja med att läsa all information som står på kurssidorna, det finns både kursplaner, citat från elever och information om kursens innehåll. 

vanliga frågor kan du hitta mer information och svar på funderingar som du själv kanske har. 

På sidan om våra studenter hittar du releaser och länkar till våra elevers musik, samt artiklar om vad våra tidigare elever har gjort. Passa på att läs för inspiration!

På vår artikelsida kan du läsa om vad som händer i skolan, allmänna tips och våra elevers framgångar, och samtidigt lära dig mer om våra kurser. 

6. Mejla, ring eller prata med oss på ett av våra Öppet Hus!

 

 • Tveka inte att höra av dig till oss på mail med dina frågor, vi hjälper dig mer än gärna när du har en fråga som du inte hittar svar till på vår hemsida. Du mailar oss på [email protected] 


 • Du kan också ringa oss på 08 121 484 77 på våra telefontider. Ibland kan det hända att vi inte svarar direkt i telefon då vi är upptagna i studiosessions eller liknande, men vi ringer upp i den mån vi kan! 


 • Några gånger per år bjuder vi in till Öppet Hus, och du är då välkommen att komma och träffa oss, gå på workshops och känna in våra lokaler. Öppet Hus är en väldigt bra möjlighet att få lära känna skolan bättre och få en tydlig bild för vilken kurs som skulle passa dig bäst. Öppet Hus sker på plats i våra lokaler i Stockholm och du hittar nästa Öppet Hus i länken här.
Din varukorg (0)

Total: $98.00

Checkout