Musikproduktion i Ableton Live

Musikproduktion med hjälp av funktioner och processer i programmet Ableton Live

Kursen startar: 14 september

Kursen startar: 9 november

Format:
Intensiv

Kursens längd:
4 dagar

Kostnad:
6900 kr

Nivå:
Nybörjare

Utbildningsplats:
Stockholm

Utbildningsspråk:
Svenska

Musikproduktion i Ableton Live är en grundkurs i musikproduktion som riktar sig till dig som är helt nybörjare och snabbt vill komma igång och börja skapa musik, eller dig som har lite erfarenhet men vill djupdyka i programmet Ableton Live och dess funktioner.

Om kursen

I denna kurs kommer du lära dig det viktigaste i produktion och hur musikskapandet går till. Du kommer få inblick i hur en låt är uppbyggd i form av arrangemang, hur de teoretiskt, praktiskt och tekniskt är uppbyggda utefter dess genre och hur val av instrument utformar låtens karaktär.

Under kursen kommer du få lära dig grunderna i hur du använder plugins, hur du ska börja mixa dina låtar och hur du arbetar från idé till färdig demo. Efter fyra lektioner kommer du ha avgörande verktyg och kunskaper för att skapa musik i Ableton Live.

För att läsa Musikproduktion i Ableton Live behöver du inte ha några speciella förkunskaper, utan utbildningen är utformad för att ge dig en fullständig kontroll över din programvara som ett verktyg. Kan du hantera din programvara så kan du låta din kreativitet flöda fritt! 

Utbildningens innehåll och kursplan

Musikproduktion i Ableton Live består av fyra olika moduler, med olika innehåll. Nedan ser du mer information om vad modulerna innehåller.

Kursinnehåll

Modul 1: Introduktion till din DAW

Grundgenomgång av DAW
Viktiga funktioner och kanaler
Bibliotek och workflow
Låtstruktur och beat

Modul 2: Fortsättning DAW

MIDI och pianoroll
Instrumentala roller och låtanalys
Input / Output
Channels och Stereo Out

Modul 3: Workflow

Arbetsprocess i musikproduktion
Kreativ frihet
Arbeta utefter en acapella

Modul 4: Mixning

Arrangemang
Mix / Soundmix
Mastering
DEMO bounce

Genom denna utbildning får du även rabatt på våra workshops och masterclasses, tillgång till AP Academys elevforum, och framförallt alla verktyg som du tar med dig från kursen som hjälper dig att fortsätta utvecklas.

Övrig information

Här hittar du övrig information om kursen:

Hur ansöker man?

Du ansöker till kursen genom att klicka på 'boka nu'-knappen ovan. Om det finns flera kursdatum öppna så var noga med att välj rätt kursdatum. 

När du har bokat och betalat (eller valt delbetalning) din kurs så är din plats helt bokad. Du får ett mail med all praktisk information inför kursstart ca. 14 dagar innan startdatum. 

Vem kan söka?

Du behöver inga förkunskaper inom musik för att söka till denna kurs, utan kan vara helt nybörjare. Vi hjälper dig på vägen att upptäcka din musikaliska kreativitet och bli bekväm i Ableton Live som verktyg.

Så fort du har ansökt och fått bekräftelse så är din plats bokad och klar. 

Vad behöver man för att läsa kursen?

Vi har fullutrustade studios i skolan med all musikutrustning som behövs för att du ska kunna spela in, skriva och producera musik. Som student på Musikproduktion i Ableton Live så har du tillgång till våra elevstationer med midi-keyboard, skärm, mus och tangentbord under lektionerna. Har du ej tillgång till en dator eller hörlurar så meddelar du oss detta före kursstart, och vi ordnar då en lånedator till dig. Utöver dator och lurar behövs ingenting mer än en bra inställning!

Kursinformation

Denna kurs har inga förkunskapskrav, du bokar din plats genom att klicka på boka nu under det datum du vill boka. 

Antal lektionstimmar: 16

Antal egna studietimmar: 40-60

Detta får du:

  • Kompendium med information om Ableton Live och alla dess verktyg
  • Rabatt på workshops och masterclasses
  • Tillgång till AP Academy Forum

Detta behöver du ha med dig:

  • Din egen dator med Ableton Live installerat
  • Hörlurar

Kursledare

Adam Renström
[email protected]

Martin Masarov
[email protected]

 

Sjukt nöjd med denna skola! Grymma lärare som verkligen kan sitt ämne, ger bra feedback och peppar en till att bli bättre. Mysig miljö och klass. Rekommenderar starkt!

- Selina Nordin

Din varukorg (0)

Total: $98.00

Checkout