Musikproduktion sommarkurs distans

Grundläggande musikproduktion i programmet Ableton Live - på distans

Kursen startar: 5 augusti

Boka nu

Format:
Intensiv

Kursens längd:
5 dagar

Kostnad:
7900 kr

Nivå:
Nybörjare

Utbildningsplats:
Distans

Utbildningsspråk:
Svenska

Just nu: halva priset!

Använd koden: sommarkurs

Musikproduktion sommarkurs - distans i Ableton Live är en grundkurs i musikproduktion som riktar sig till dig som är helt nybörjare, eller dig som har lite erfarenhet men behöver hjälp att ta dina kunskaper till nästa nivå. Distanskursen streamas varje vecka via Zoom.

Om kursen

Denna kurs ger dig ett brett spektrum och du lär dig inte bara att producera musik på ett teoretiskt, praktiskt och tekniskt plan, utan även förståelse för hur låtar är uppbyggda samt den musikteori du behöver för att på egen hand skapa färdiga låtar. Under fem lektioner får du alla verktyg du behöver för att kunna skapa musik i Ableton Live. 

Under kursen lär du dig allt från grunderna i samples och midi, till inspelning och låtarrangemang för olike genres. Du lär dig också hur du ska börja mixa dina låtar för att få till ett bra sound, och kommer att kunna börja designa dina egna ljud. 

För att läsa Basic Musikproduktion sommarkurs i Ableton Live behöver du inte ha några speciella förkunskaper, utan utbildningen är utformad för att ge dig en fullständig kontroll över din programvara som ett verktyg. Kan du hantera din programvara så kan du låta din kreativitet flöda fritt! 

Utbildningens innehåll och kursplan

Musikproduktion sommarkurs i Ableton Live består av två olika moduler, med olika innehåll. Nedan ser du mer information om vad modulerna innehåller.

Kursinnehåll

Modul 1: Introduktion till din DAW

Sample- och trumprogrammering
Software Instrument och MIDI editing
Mixning med plugin och automation
Workflow

Modul 2: Musikproduktion i Ableton Live

Studio och utrustning
Inspelning och akustik
Arrangemang
Remix

Genom denna utbildning får du även rabatt på våra workshops och masterclasses, tillgång till AP Academys elevforum, och framförallt alla verktyg som du tar med dig från kursen som hjälper dig att fortsätta utvecklas.

Övrig information

Här hittar du övrig information om kursen:

Hur ansöker man?

Du ansöker till kursen genom att klicka på 'ansök nu'-knappen ovan. Om det finns flera kursdatum öppna så var noga med att välj rätt kursdatum. 

När du har bokat och betalat (eller valt delbetalning) din kurs så är din plats helt bokad. Du får ett mail med all praktisk information inför kursstart ca. 14 dagar innan startdatum. 

Vem kan söka?

Du behöver inga förkunskaper inom musik för att söka till denna kurs, utan kan vara helt nybörjare. Vi hjälper dig på vägen att upptäcka din musikaliska kreativitet och bli bekväm i Ableton Live som verktyg.

Så fort du har ansökt och fått bekräftelse så är din plats bokad och klar. 

Vad behöver man för att läsa kursen?

Som student på Musikproduktion distans - Ableton Live så behöver du ha en egen dator med Ableton Live installerat, egna hörlurar samt tillgång till internet. Ca. 15 minuter före varje lektion startar så får du en länk via mail för att logga in i vårt digitala klassrum där lektionen äger rum. Utöver dator, lurar och internet behövs ingenting mer än en bra inställning!

Hur fungerar distanskursen?

En lektion i våra distanskurser har samma upplägg som en lektion på våra fysiska kurser. Alla lektioner på distanskursen streamas live, och ni möts i ett digitalt klassrum enligt kursens schema. Varje lektion är tre timmar lång, och lektionen upplägg innehåller både genomgång, eget arbete, individuell feedback med din instruktör och interaktioner med dina kurskamrater.

Instruktören kan när som under kursen hjälpa dig med ditt projekt, och genom att du kan dela skärm med instruktören så kan de också få insikt i dina projekt och hemarbeten på samma sätt som vid en fysisk kurs.

Kursinformation

Denna kurs har inga förkunskapskrav, du bokar din plats genom att ansöka via knappen. 

Antal lektionstimmar: 15

Antal egna studietimmar: 15-25

Detta får du:

  • Kompendium med information om Ableton Live och alla dess verktyg
  • Rabatt på workshops och masterclasses
  • Videos från lektionerna
  • Tillgång till AP Academy Forum

Detta behöver du ha med dig:

  • Din egen dator med Ableton Live installerat
  • Hörlurar
  • Tillgång till internet

Kursledare

Adam Renström
[email protected]

Martin Masarov
[email protected]

 

En skola där utbildningen nådde över alla förväntningar. På AP Academy fick man en bra helhetsbild av alla steg i musikproduktionen - mixning såsom branschhlära. Instruktörerna var professionella vad gällde både kunskaper och pedagogik. Utöver detta var de engagerade och hjälpte varje elev efter deras individuella behov. Jag rekommenderar denna skola för alla som vill bredda sina kunskaper inom musikproduktion.

- Oscar Bergqvist

Din varukorg (0)

Total: $98.00

Checkout