Sound Design - Sound Selection.

Fördjupning i sound selection inom sound design

Kursen startar: 28 oktober

Boka nu

Format:
Kvällstid

Kursens längd:
3 dagar

Kostnad:
5900 kr

Nivå:
Medel

Utbildningsplats:
Stockholm

Utbildningsspråk:
Svenska

Sounddesign - Sound Selection är en fördjupningskurs som riktar sig till dig som har bra grundkunskaper i produktion och som vill vidareutveckla och hitta ditt egna ID och sound som producent.

Om kursen

Under tre lektioner kommer du få lära dig hur synthar är uppbyggda, vad som specifikt ger dessa sitt karaktäristiska sound och hur du designar dina egna presets och ljud i dessa. Du kommer även få lära dig hur du kan forma och soundmixa dina låtar. Vilka bra och dåliga val som finns i form av sounddesign i mixningsprocessen och hur du kan utveckla din produktion för ett mer professionellt sound. 

Du kommer även lära dig vad som utger och sätter ett sound inom en viss genre och vad som gör just dessa unika. Bland annat får du lära dig hur du använder ditt gehör för att analysera och skapa det säregna sound som känns igen. 

Denna kurs kommer ge dig de verktyg du behöver för att hitta och vidareutveckla ditt egna ID som producent. Detta är fördjupningskursen för dig som vill ta din musikproduktion till nästa nivå och förvalta ditt egna sound. 

För att läsa Sounddesign Sound Selection behöver du ha bra förkunskaper i musikproduktion. Kursen kräver att du i god mån kan orientera dig och använda din programvara som ett verktyg för att producera fram en låt.

Utbildningens innehåll och kursplan

Sound Design - Sound Selection består av tre moduler, med olika innehåll. Nedan ser du mer information om vad de innehåller.

Kursinnehåll

Modul 1: Introduktion till sound design

Sound gehör
Källor och bibliotek
Ambience och FX
Vokalproduktion

Modul 2: Soundmixning

Val av sound
A-B avlyssning
Forma och förvränga ljud
3D i ljud

Modul 3: Tredjepartsplugins

Plugins
FX bus
Feedback

Genom denna utbildning får du även rabatt på våra workshops och masterclasses, tillgång till AP Academys elevforum, och framförallt alla verktyg som du tar med dig från kursen som hjälper dig att fortsätta utvecklas.

Övrig information

Här hittar du övrig information om kursen:

Hur ansöker man?

Du ansöker till kursen genom att klicka på 'boka nu'-knappen ovan. Om det finns flera kursdatum öppna så var noga med att välj rätt kursdatum. 

När du har bokat och betalat (eller valt delbetalning) din kurs så är din plats helt bokad. Du får ett mail med all praktisk information inför kursstart ca. 14 dagar innan startdatum. 

Vem kan söka?

Du behöver ha förkunskaper inom musikproduktion för att söka till denna kurs.

Kursen kräver att du i god mån kan orientera dig och använda din programvara som ett verktyg för att producera fram en låt.

Så fort du har ansökt och fått bekräftelse så är din plats bokad och klar. 

Vad behöver man för att läsa kursen?

Vi har fullutrustade studios i skolan med all musikutrustning som behövs för att du ska kunna spela in, skriva och producera musik. Som student på Vokalproduktion så har du tillgång till våra elevstationer med midi-keyboard, skärm, mus och tangentbord under lektionerna. Har du ej tillgång till en dator eller hörlurar så meddelar du oss detta före kursstart, och vi ordnar då en lånedator till dig. Utöver dator och lurar behövs ingenting mer än en bra inställning!

Kursinformation

Denna kurs har förkunskapskrav, läs mer om dessa under mer information om kursen på denna sida. Du bokar din plats genom att klicka på boka nu under det datum du vill boka. 

Antal lektionstimmar: 12

Antal egna studietimmar: 40-60

Detta får du:

  • Kompendium med tips och tricks om sound design
  • Rabatt på workshops och masterclasses
  • Tillgång till AP Academy Forum

Detta behöver du ha med dig:

  • Din egen dator med en DAW installerat
  • Hörlurar

Kursledare

Adam Renström
[email protected]

Sjukt nöjd med denna skola! Grymma lärare som verkligen kan sitt ämne, ger bra feedback och peppar en till att bli bättre. Mysig miljö och klass. Rekommenderar starkt!

- Selina Nordin

Din varukorg (0)

Total: $98.00

Checkout