Sound Design - Synthdesign.

Fördjupning i synthdesign inom sound design

Kursen startar: 25 september

Boka nu

Format:
Kvällstid

Kursens längd:
3 dagar

Kostnad:
5900 kr

Nivå:
Medel

Utbildningsplats:
Stockholm

Utbildningsspråk:
Svenska

Sounddesign - Synthdesign är en fördjupningskurs som riktar sig till dig som vill ta din musikproduktion till nästa nivå och börja skapa och designa dina egna synthljud och presets.

Om kursen

Denna kurs ger dig alla verktyg du behöver för att skapa och designa dina egna synth-presets.

Du kommer få lära dig hur en synth är uppbyggd, vad som utgör dess ljud och hur du kan designa ditt egna sound.

Under kursen kommer du få lära dig vilka typer av ljudvågor det finns, dess karaktär och funktion i en instrumental och hur du kan forma och modulera dessa till det ljud du söker. Utöver det kommer du få lära dig det mest fundamentala och tekniska i hur du skapar synth-ljud från grunden i form av en vågform eller en färdig sample. 

En viktig del av kursen är hur du mixar dina presets i såväl den synth du använder och i låtens helhet i din DAW. Du kommer få lära dig hur val av ljud och layering av synthar kan påverka synthsoundet i instrumentalens helhet och hur du kan forma och modulera dessa utanför synthen. 

För att läsa Sound Design -  Synthdesign behöver du ha bra förkunskaper i musikproduktion. Kursen kräver att du i god mån kan orientera dig och använda din programvara som ett verktyg för att producera fram en låt.

Utbildningens innehåll och kursplan

Sound Design - Synthdesign består av tre moduler, med olika innehåll. Nedan ser du mer information om vad de innehåller.

Kursinnehåll

Modul 1: Introduktion till synthen

Uppbyggnad
Funktion
Synthdesign
Presets

Modul 2: Sound design

Soundwaves
Forma/modulera
Analoga synthar

Modul 3: Synth - mixning

Mixning
Sample
Layering

Genom denna utbildning får du även rabatt på våra workshops och masterclasses, tillgång till AP Academys elevforum, och framförallt alla verktyg som du tar med dig från kursen som hjälper dig att fortsätta utvecklas.

Övrig information

Här hittar du övrig information om kursen:

Hur ansöker man?

Du ansöker till kursen genom att klicka på 'boka nu'-knappen ovan. Om det finns flera kursdatum öppna så var noga med att välj rätt kursdatum. 

När du har bokat och betalat (eller valt delbetalning) din kurs så är din plats helt bokad. Du får ett mail med all praktisk information inför kursstart ca. 14 dagar innan startdatum. 

Vem kan söka?

Du behöver ha förkunskaper inom musikproduktion för att söka till denna kurs.

Kursen kräver att du i god mån kan orientera dig och använda din programvara som ett verktyg för att producera fram en låt.

Så fort du har ansökt och fått bekräftelse så är din plats bokad och klar. 

Vad behöver man för att läsa kursen?

Vi har fullutrustade studios i skolan med all musikutrustning som behövs för att du ska kunna spela in, skriva och producera musik. Som student på Vokalproduktion så har du tillgång till våra elevstationer med midi-keyboard, skärm, mus och tangentbord under lektionerna. Har du ej tillgång till en dator eller hörlurar så meddelar du oss detta före kursstart, och vi ordnar då en lånedator till dig. Utöver dator och lurar behövs ingenting mer än en bra inställning!

Kursinformation

Denna kurs har förkunskapskrav, läs mer om dessa under mer information om kursen på denna sida. Du bokar din plats genom att klicka på boka nu under det datum du vill boka. 

Antal lektionstimmar: 12

Antal egna studietimmar: 40-60

Detta får du:

  • Kompendium med tips och tricks om sound design
  • Rabatt på workshops och masterclasses
  • Tillgång till AP Academy Forum

Detta behöver du ha med dig:

  • Din egen dator med en DAW installerat
  • Hörlurar

Kursledare

Adam Renström
[email protected]

Sjukt nöjd med denna skola! Grymma lärare som verkligen kan sitt ämne, ger bra feedback och peppar en till att bli bättre. Mysig miljö och klass. Rekommenderar starkt!

- Selina Nordin

Din varukorg (0)

Total: $98.00

Checkout