Vokalproduktion.

Fördjupning i vokalproduktion och inspelning

Kursen startar: 16 oktober

Boka nu

Format:
Kvällstid

Kursens längd:
3 dagar

Kostnad:
6900 kr

Nivå:
Avancerad

Utbildningsplats:
Stockholm

Utbildningsspråk:
Svenska

Kursen Vokalproduktion riktar sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper, spela in och mixa vokaler professionellt. Denna kurs är för dig som vill ta din musikproduktion till nästa nivå.

Om kursen

I denna kurs får du lära dig det viktigaste i hur du spelar in, editerar och mixar vokaler professionellt. Vilka verktyg och olika tekniker det finns, vad för typ av utrustning som lämpas för olika syften och hur du kreativt kan få din vokalproduktion att låta unik.

Under kursen kommer du fördjupa dig inom inspelning, hur du hanterar olika rum och vilka val av tekniker och utrustning du bör välja utefter vokalist och önskat resultat. Du kommer få lära dig hur du processar vokalerna, tightar upp och pitch-korrigerar de. Vilka plugins som lämpar sig för editering i så väl den DAW du använder och hur dessa kan förvalta ytterligare resultat i låtens helhet i form av mixning. 

Du kommer få lära dig hur man arrangerar upp en vokalproduktion i projekt och hur du ska förhålla dig till lead, dubbar, stämmor och adlibs. Vilka tekniker som finns för de olika och hur dessa bör mixas utefter syfte och instrumental.

För att läsa Vokalproduktion behöver du ha bra förkunskaper i musikproduktion. Kursen kräver att du i god mån kan orientera dig och använda din programvara som ett verktyg för att producera fram en låt.

Utbildningens innehåll och kursplan

Vokalproduktion består av tre moduler, med olika innehåll. Nedan ser du mer information om vad de innehåller.

Kursinnehåll

Modul 1: Inspelning och utrustning

Mikrofoner
Rum och inspelning
Workflow
Grundeditering

Modul 2: Avancerad editering

Tajma och tighta upp vokaler
Pitch-korrektion och Melodyne
Lead, dubbar, stämmor och adlibs
Vokalmixning

Modul 3: Uppspel och redovisning

Feedback och utveckling
Q/A

Genom denna utbildning får du även rabatt på våra workshops och masterclasses, tillgång till AP Academys elevforum, och framförallt alla verktyg som du tar med dig från kursen som hjälper dig att fortsätta utvecklas.

Övrig information

Här hittar du övrig information om kursen:

Hur ansöker man?

Du ansöker till kursen genom att klicka på 'boka nu'-knappen ovan. Om det finns flera kursdatum öppna så var noga med att välj rätt kursdatum. 

När du har bokat och betalat (eller valt delbetalning) din kurs så är din plats helt bokad. Du får ett mail med all praktisk information inför kursstart ca. 14 dagar innan startdatum. 

Vem kan söka?

Du behöver ha förkunskaper inom musikproduktion för att söka till denna kurs, då vi direkt arbetar med vokalproduktion och dess relaterade funktioner och pluggar. För att bäst ta till dig informationen i kursen behöver du därför redan kunna producera musik och låtar, och vilja utveckla din spetskompetens inom just hantering av vokaler.

Så fort du har ansökt och fått bekräftelse så är din plats bokad och klar. 

Vad behöver man för att läsa kursen?

Vi har fullutrustade studios i skolan med all musikutrustning som behövs för att du ska kunna spela in, skriva och producera musik. Som student på Vokalproduktion så har du tillgång till våra elevstationer med midi-keyboard, skärm, mus och tangentbord under lektionerna. Har du ej tillgång till en dator eller hörlurar så meddelar du oss detta före kursstart, och vi ordnar då en lånedator till dig. Utöver dator och lurar behövs ingenting mer än en bra inställning!

Kursinformation

Denna kurs har förkunskapskrav, läs mer om dessa under mer information om kursen på denna sida. Du bokar din plats genom att klicka på boka nu under det datum du vill boka. 

Antal lektionstimmar: 12

Antal egna studietimmar: 40-60

Detta får du:

  • Kompendium med tips och tricks om vokalproduktion
  • Rabatt på workshops och masterclasses
  • Tillgång till AP Academy Forum

Detta behöver du ha med dig:

  • Din egen dator med en DAW installerat
  • Hörlurar

Kursledare

Adam Renström
[email protected]

Sjukt nöjd med denna skola! Grymma lärare som verkligen kan sitt ämne, ger bra feedback och peppar en till att bli bättre. Mysig miljö och klass. Rekommenderar starkt!

- Selina Nordin

Din varukorg (0)

Total: $98.00

Checkout