Släpp musik utan skivbolag

hero

19 OKTOBER, 2021

Släpp musik utan skivbolag

Om inte ett skivbolag nappar på din musik så finns det idag en mängd olika sätt att få ut din musik ändå! Det kan dock vara lite klurigt att veta vilket som är det bästa alternativet så nedan kommer vi lista ut några smarta sätt att släppa sin musik utan skivbolag!

Gå via en Aggregator

En Aggregator är en service som i musikbranschen oftast erbjuder sig att släppa din musik mot en avgift. Du får sen behålla i stort sett alla intäkter för onlineförsäljning och streaming. Aggregatorer är ibland kopplade till skivbolag vilket kan vara fördelaktigt om man är i början av sin karriär. Det är också ett väldigt smart sätt att kunna generera en inkomst i början av sin karriär då man som sagt får behålla den stora majoriteten av intäkterna själv. Exempel på Aggregatorer är Spinnup & Record Union.

Släpp på Soundcloud

Soundcloud har blivit ett fantastiskt sätt att nå ut som okänd artist/producent/writer. Många oetablerade artister har funnit sin framgång på Soundcloud och har via dom sen gått vidare till skivbolag. Soundcloud är praktiskt eftersom det används av många, och musiken sprids snabbt och effektivt om den gillas av en bredd grupp lyssnare. Detta kan i sin tur göra att musiken plockas upp av bloggare och diverse olika recensenter.

Hypemachine

Hypemachine är en hemsida som har stenkoll på vad cirka 700 bloggar skriver om olika nya artister. Dom samlar sen ihop alla bloggar som en aggregator och musiken som lyssnas mest på på alla bloggar klättrar på deras egna lista. Hypemachines toplista har blivit en måttstock för hur det går för independent artister och är ett jättebra sätt att få promotion för sitt projekt om man kör utan skivbolag!

Kurser

Läs mer om våra olika kurser och workshops här. 

 

Till kurserna

Öppet Hus

Vill du lära dig mer om oss och våra utbildningar? Läs mer och anmäl dig här.

 

Till öppet hus

;
Din varukorg (0)

Total: $98.00

Checkout