5 bra länkar med gratis samples

Samplingar är en av de viktigaste delarna i ens producerande. Det är otroligt bra att ha ett brett sortiment av olika trummor, loopar, fx och synthoneshots dels för att kunna behärska olika genrer men även för det kreativa. Vissa producenter sitter i månader och gör sina egna unika sampels, men när det finns personer som redan tagit sig tiden att göra grymma ljud, varför skulle man inte ta del av dem då?

Här är en lista över olika sidor som ger ut samplepaket och i olika stilar – HELT GRATIS!

 

https://www.freesound.org

Så fort du är ute efter ett udda eller väldigt specifikt ljud så är FreeSound en guldgruva. Här laddar användare upp sina egna inspelningar av allt från kickar till kråkljud. Kvalitén varierar avsevärt men man hittar alltid nya roliga ljud som kan hjälpa ens produktion till andra nivåer. Medlemskap krävs för att ladda ner samplesen men allt är gratis och hemsidan spammar inte din mail. Nice!

http://www14.zippyshare.com/v/65921560/file.html

Deficio är en Svensk houseproducent som lagt ner mycket tid på sin egna unika sounddesign men han har även tagit sig tiden att göra sitt eget samplepack, som han delar med sig helt gratis.

Så har du planer på att börja producera housemusik och behöver ett robust startpaket? Då kommer Deficio’s Essentials vara perfekt för dig!

http://xclusive-audio.com/trap-movement-drum-kit/

När man producerar hiphop så är trummorna det mest viktiga. Självklart ska man ha ett snyggt groove i sitt beat men det är även väldigt viktigt att samplesen du använder dig av är av högsta kvalité.

Xclusive-Audio är ett företag som erbjuder grymma mixing tutornas, feta vst’s och ett brett utbud med samples. De har även varit generösa nog att ge bort 4 kompletta hiphop- & trappaket. Allt som krävs är en registrering av din mail, så får du en nerladdningslänk.

Det kostar ingenting och de spammar inte din mail. De här paketen är några av de bästa vi någonsin hört i hiphopväg. Ett måste för alla er som proddar beats!

http://music.razerzone.com/category/downloads/

Mus-, tangentbords- och datortillverkaren Razer har sen ett knappt år tillbaka gjort ett samarbete med Image Line (skaparna av FL Studio) och startat något som kallas Razer Music.

På hemsidan laddar de upp tutorials med kända producenter och artister men de är även schyssta och delar med sig av deras gästers favoritsamplingar, helt gratis! Hittills finns bara ett paket från Dyro och ett från Metro Boomin men de laddar upp nya paket då och då. Så håll utkik på Razer Music, det är en grym sida i övrigt. Tanka deras befintliga paket idag. Vem vill inte ha samples från kända producenter?

http://store.samplephonics.com/collections/free-stuff-1

Samplephonics är ett väl etablerat sampleföretag som tillverkar paket inom alla världens genrer. De har en hel avdelning med både trialpaket och kompletta paket, inom alla typer av stilar, helt gratis!

För att få tag på paketen behöver man skapa ett gratis konto och sedan ”köpa paketen”. Men eftersom alla gratis paket kostar 0 kr så debiteras ingenting. Kan kännas fishy och skumt men vi kan intyga att allt i gratisavdelningen är 100% gratis, och 100% bra samples!

Bonus:

https://splice.com/sounds/splice/mike_hawkins_essentials_vol_1

https://splice.com/sounds/splice/sounds-of-kshmr-vol-1

https://splice.com/sounds/splice/deadmau5-chimaera

Även fast listan handlar om gratis samplingar så är det ändå värt att nämna Splice Sounds. De har tusentals samplepaket, både uppladdat av artister så som Deadmau5, Kshmr och Mike Hawkins men även av professionella sampleföretag. För endast 8 dollar i månaden så får man vara med i deras community och tillgång till alla deras paket. Värt att kolla in, nästan en pinsam summa pengar för så mycket grymma samples. Kolla in dem!


VILL DU VETA MER OM AP ACADEMY?


AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH LOGIC PRO
Share
Skivbolag, Management & Förlag: Vad är skillnaden?

Skivbolag, Management & Förlag: Vad är skillnaden?

Musikbranschen är kan uppfattas som rörig och svårbegriplig för de som inte varit etablerade under en längre tid. Det är en bransch som är i läkningsprocessen efter en lång tid av omskakningar, såsom den illegala nedladdningen, vilket bl.a. gjort att de stora s.k. “Major-bolagen” som en gång var många i kvantitet är idag bara en handfull. Idag finns

Tip Of The Day – Groove template (Ableton)

Tip Of The Day – Groove template (Ableton)

Tip Of The Day! Groove och häng är något som kan lyfta ditt track till skyarna. Ableton har en grym funktion som hjälper dig med just detta och är något vi tyckte vore grymt att dela med oss av!   AUDIO PRODUCTION ACADEMY – UTBILDNING OCH KURSER I MUSIKPRODUKTION INOM ABLETON LIVE, FL STUDIO OCH

Vad är viktigt att tänka på när man analyserar sin referenslåt?

Vad är viktigt att tänka på när man analyserar sin referenslåt?

  Det finns några enkla saker som är viktiga att tänka på för att du ska kunna få ut så mycket som möjligt när du analyserar din referenslåt: 1. Hur de olika elementen i låten fyller ut de olika frekvenserna i equalizern. Jämför höga frekvenser med låtens sub-element och ta reda på vart den fundamentala